RockStation

„Csak rá kell hangolódni a megfelelő frekvenciára és kiengedni, ami jön”

Interjú Devin Townsenddel

2019. december 15. - theshattered

devin_interju-10.jpgKét hete Budapesten járt Devin Townsend. Az idén az Empath címre keresztelt mesterművel jelentkezett kopasz zsenivel a koncert előtt sikerült váltani egy pár szót. Igaz, hogy a Mester láthatóan fáradt volt, néhol talán kicsit unottan is válaszolt a kérdésekre, azért a jó öreg Devinre jellemző humor azért fel-felcsillant. Fontos hír, hogy jövő nyáron ismét Budapestre látogat Townsend és csapata, ekkor az A38-on kapunk majd egy, a legutóbbinál jóval metalosabbra ígért showt.

Tovább

Hardline, Vice, Black Tiger @ Budapest, Dürer Kert, 2019.12.10.

Ez az élet, Portalupi néni!

hardline_live_01.jpg

Nem kicsit tűnt kockázatosnak ezt a régi vágású, valamelyest a nosztalgia-faktorra is építő hard rock csomagot a Dürer nagytermébe lapátolni, és a kezdéskor lézengő alig harminc ember igazolni látszott az aggályaimat. Sokadszorra is megerősítést nyert azonban az időtlen mondás, miszerint aki mer, az nyer, és Johnny Gioeli valóságos népünnepélyt vezényelt le, amelyhez képest az októberi pozsonyi bulira afféle zártkörű retro rock partiként tekinthetünk vissza.

Tovább

Armed To The Teeth - Újabb dal jött az Annihilatortől!

annihilatorband2016promobw_638.jpgImmár a harmadik lemezelőzetes dalt pakolta ki a jövőre megjelenő új nagylemezéről, a Ballistic, Sadisticről az Annihilator. A Jeff Waters-vezette, nem is olyan régen Budapesten is megfordult csapat a korong címét is a szövegében rejtő Armed To The Teeth című tétellel bizonyítja, hogy akad puskapor rendesen a hivatalosan január 24-én megjelenő anyagban, itt, kérem, hiba nincs!

Tovább

Élj és headbang! - Újabb dalt adott ki a Suicide Silence!

ss2019.jpgKiadta az új lemezének, a február 14-én megjelenő, az előző korong buktájából a deathcore vonalhoz visszatérő Become The Hunternek a harmadik előzetes tételét, a Feel Aliveot a Suicide Silence. A nótához társított videó folytatja az előző két klip, a Meltdown és a Love Me To Death által elkezdett sztorit, ahogy elnézzük a tempót, a korong kiadásáig biztosan kapunk még jóságot.

Tovább

Így néz ki a Fear Inoculum könyvkiadása!

tool_2019_2_credit_travisshinn_crop.jpgA metalzenei szcéna egyik, ha nem "A" legnagyobb durranása a Tool régóta várt nagylemezének, a Fear Inoculumnak a megjelenése volt. A standard kiadás mellé megjelent egy speckó kiadás is beépített kijelzővel, rajta egyedi látványvilággal megtámogatott filmekkel, plusz dalokkal, satöbbi. Hogy legyen öröme a lelkes gyűjtőnek, most már kibővített könyvformátumban is kapható lett, melyet egy szűk perces videóban mutat be egy valószínűleg ismerős arc.

Tovább

Fall To Ascend - Újabb nóta érkezett a Sons Of Apollotól

0sonsofapollo2018_51_eredmeny.jpgMár csak egy bő hónap és megjelenik a csupa prog istenből álló Sons Of Apollo új korongja, az MMXX, melyről a már önmagában is elég zseniális Goodbye Divinity után már a második tételt adták ki. A Fall To Ascend, ahogy az elődje, egy videót is kapott a megjelenés mellé, a csalódás persze most is kizárt.

Tovább

Under The Scalpel Blade - Hat év után itt egy új dal a Carcasstól

carcass.jpg

Under The Scalpel Blade címmel egy új dallal jelentkezett a Carcass. A Surgical Steel című visszatérő album óta már hat év telt el így éppen ideje volt ennek. A csapatban tavaly óta új gitáros játszik Tom Draper (Pounder, ex-Angel Witch Primitai) személyében. Az új dal egyébként a Decibel magazin januári számának flexi-disc mellékleteként jön majd ki, az új lemez szintén jövőre várható.

Tovább

Bestiális Sziget-warm up Life Of Agony és Static-X bulival

life_of_agony_2019.jpg

Még véget sem ért a 2019-es Desszert feszt - a záróbál pont egy hét múlva, december 20-án esedékes a Robotban -, de a 2020-ban a huszadik szülinapját ünneplő Cudi Purci Booking már intézett is egy igen konkrét koncertet; éspedig a Life Of Agony és a Static X közös buliját. A két banda 2020. augusztus 4-én érkezik lerombolni a Dürer kertet, a koncert pedig a 2020-as Sziget nem hivatalos bemelegítő bulijának is számít, hiszen a fesztivál a következő nap startol.

Tovább

M.O.D., Tisztán A Cél Felé, Skizo, Grow Up Fuck It Up @ Budapest, Dürer Kert, Room 041, 2019.12.01.

Spermakorunk lexebb dalai

mod_bp_3.jpg

A turné apropóját szolgáltató harmincadik évforduló ugyan megtévesztő, hiszen Billy Milano már jóval a Stormtroopers Of Death debütálása előtt is a pályán volt, saját bandája pedig 1986-tól számítva, pár hosszabb-rövidebb megszakítástól eltekintve létezik, de végső soron nem ez a legfontosabb. A szórakoztató prosztóság (vagy prosztó szórakoztatás) HC / thrash / crossover nagymestere most látta elérkezettnek az időt, hogy karrier-összegző Európa-turnéra induljon. A hazai tábort 2014 óta éheztette, és az időzítés tökéletesnek bizonyult, mert a múltkori, alig pár száz főre kalibrált pincehelyiség után a Dürer középső termét is telepakolta. A közönség összetétele ugyanakkor alig változott az előző alkalomhoz képest, vagyis zömmel a „régi csibészek” jöttek el.

Tovább

Februárban jelenik meg a ZZ Top új DVD-je

ZZ TOP 2012.jpgMár csak február végéig kell várni, hogy mindenki megnézhesse a ZZ Top nemrég bemutatott filmjét, a ZZ Top: That Little Ol' Band From Texast. A három bajszos-szakállas-szemcsis koma karrierjét bemutató, valamint extra finomságokat rejtegető pakk egész pontosan február 28-án fog megjelenni, már mindenféle csomagban előrendelhető lett.

Tovább

Kariprog - Télapós-mókázós videót adott ki a Coheed And Cambria

coheed-and-cambria-new-pub-2-2018-jimmy-fontaine-lo.jpgEgy humort sem mellőző, Télapó központú videóklipet adott ki a Coheed And Cambria. Az énekes, Claudio Sanchez által kitalált, majd Alek Wasilewski által megvalósított kisfilmben a jó öreg Miku' nem feltétlen a megszokott módon látogatja meg a jó, vagy épp rossz gyerekeket, ráadásul a vizuális környezet sem épp a szokványos. A dal maga, azaz a találó című Toys természetesen a csapat legutóbbi albumán, a tavaly megjelent Vaxis – Act I: The Unheavenly Creaturesön érhető el.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum