RockStation

Albumsimogató: Rage Against The Machine - Rage Against The Machine (Epic Records, 1992)

2022. március 20. - KoaX

rageagainstthemachine-st-lp-1.jpg

A Rage Against The Machine megkerülhetetlen a rock/metal/hip-hop körökben. A Killing In The Name az egyik legnagyobb rockdiszkó sláger, ami soha nem fog kikopni a lejátszóból, akár csak a Slipknot Duality-je vagy a SOAD Toxicity-je. Lehet vitát indítani, hogy mennyire lehet keverni a politikát és a zenét, lehet vitázni, hogy a RATM egy propaganda, kamu banda (volt)-e. De azon nem lehet, hogy az idén harminc éves debütáló lemez totálisan megváltoztatta a világot a kilencvenes években.

Tovább

Saját magát dolgozta fel a Mastodon

mastodon_2021_1.PNG

A Mastodon tavalyi albuma a Hushed And Grim sokaknak okozott meglepetést. Erről a dupla albumról dolgozta fel az egyik dalát a zenekar. A felvétel nagyon hasonlít stílusilag az elhunyt manager emlékéül szolgáló Starway To Heaven című Led Zeppelin klasszikushoz készült feldolgozáshoz. Használd a tovább gombot és csekkold az akusztikus Teardrinkert.

Tovább

Zseninek ígérkezik az új Carpenter Brut

carpenterbrut.jpg

Korábban már írtuk, hogy április 1-jén az Universalnál jelenik meg a Carpenter Brut új albuma Leather Terror címmel, mely egy trilógia második darabja, a 2018-ban megjelent Leather Teeth folytatása. A művésznév mögött álló Franck Hueso egy sor vendéget hívott az albumra, így tiszteletét teszi Greg Puciato, Alex Westaway a Gunshipből, Ben Koller (Converge, Killer Be Killed), Johannes Andersson (Tribulation), Kathrine Shepard, azaz Sylvaine, illetve az Ulver tagjai is. A most bemutatott második dal a The Widow Maker címet viseli.

Tovább

Hell Vill Fesztivál - teljes a fellépők listája!

hell_vill_17.jpg

A 17. Hell Vill Fesztivál 2022 nyarán új helyszínen, a festői Felsőtárkányban, Eger szomszédságában, egy háromnapos, két színpados esemény formájában kerül megrendezésre június 17. és 19. között, azzal a nem titkolt céllal, hogy életre hívjon egy, a rétegstílusokra és a szubkultúrákra építő zenei fesztivált, mely tisztes utódja lehet az ország északkeleti részén egy évtizede feledésbe merült Hegyalja Fesztiválnak és Azfesztnek.

Tovább

Geezer Butler és Franky Perez is vendégszerepel az Apocalyptica új dalában

apocalyptica_2021.PNGI'll Get Through It címen új dalt hozott ki az Apocalyptica. Az egyelőre különálló kislemeznótaként kihozott tétel különlegessége, hogy a korábbi vendégénekesük, Franky Perez és a Black Sabbath legendája, Geezer Butler is vendégszerepel benne. Ha élőben is szeretnétek elcsípni a nótát (nyilván nem ebben a felállásban), akkor arra is lesz lehetőség, a csellósok a tervek szerint jövő március 22-én a Barba Negrában lépnek majd fel, a turnépartnerek az Epica és a Wheel lesznek.

Tovább

DREAM THEATER - THE MAJESTY DEMOS 1985-1986 „LOST NOT FORGOTTEN ARCHIVES” (Inside Out, 2022)

Újabb spéci kiadvány a Dream Theatertől

the-majesty-demos.jpg

A progresszív metal irányzat zászlóshajójától már jó ideje megszokhattuk, hogy az aktuális nagylemezek közötti időszakokban rendszeresen jelentkeznek speciális anyagokkal. Az egyes koncert sorozatokat dokumentáló élő kiadványok mellett pedig időnként befutnak olyan valóban speciális anyagok is, melyek elsősorban a fanatikus magot szólítják meg. A Dream Theater és az Inside Out kiadó sikeres egymásra találásának egyik eredménye a tavaly útjára indított „Lost Not Forgotten Archives” sorozat.

Tovább

Jön az új Def Leppard album, itt az első dal

def-leppard-by-anton-corbijn-header.jpg

A brit rocklegenda Def Leppard 7 év után új stúdióalbummal jelentkezik, szám szerint a tizenkettedikkel. A Diamond Star Halos címmel május 27-én megjelenő albumról már meg is érkezett az első dal, a Kick, amely alább hallgatható meg. Bónuszként mutatunk még albumborítót és dallistát is. /Fotó: Anton Corbijn/

Tovább

Videó is érkezett a Tool újravett klasszikusához

tool_2022.jpg

Ma hivatalosan is megjelent a Tool Opiate című klasszikusának újravett verziója az Opiate². A dal külön kislemezen lett elérhető és egy negyvenhat oldalas könyvbe bújtatott Blu-ray formátumban megjelenő anyagon a nóta videója is ott figyel majd - sok egyéb érdekességgel egyetemben. Az említett videót - amely a szokásos kifacsart morbidság - meg is tudjuk mutatni. Aki még nem tudná, annak mondjuk, hogy a zenekar május 24-én a Papp László Sportarénában játszik.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum