RockStation

Volbeat | Skindred | Bad Wolves @ MVM Dome, 2022. november 5.

Bulizzunk, bugizzunk!

2022. november 06. - theshattered

volbeat-5.jpg

Nem most volt, hogy a Volbeat nálunk járt, volt már annak négy éve is. Az egykor Elvis-metalként aposztrofált csapat közben - a tudjuk mit leszámítva - folytatta a világhódító útját, a növekedés pedig tagadhatatlan, elképesztően meredek görbén fut fel a kvartett. Poulsenék ezt egy ellenállhatatlan show-val köszönték meg, illetve táncoltatták meg újra a partizásra váró magyar közönséget, ahogy mondani szokás: a jókedv előre garantált volt.

Tovább

Dead Cross - II (Ipecac, 2022)

Elveszett a Pápa keresztje!

dead_cross_ii.jpg

Visszatért Mike Patton és vele együtt a Dead Cross legénysége is! A hardcore/punk supergroup első lemeze óta már eltelt öt év, úgyhogy ideje volt, hogy a srácok akármennyire is elfoglaltak, de előrukkoljanak egy új anyaggal. A címet nem vitték túlzásba, szóval mi sem ragozzuk. Itt van a második Dead Cross lemez, ami a II címet viseli.

Tovább

Kurt Cobain és a Nirvana

kurtcobain-es-a-nirvana_990-1156.jpg

A Nirvana örökre aranytojást tojó tyúk fog maradni. Ezzel a kijelentéssel eléggé nehéz vitázni. A zenekar hagyatéka mindig újdonságként fog szolgálni bizonyos korosztályoknak és mivel eléggé aktívak voltak a rövid karrierjük alatt, így mindig lehet találni valamit, amit még nem adtak így vagy úgy ki. Az Álomgyár kiadónak az egyik legújabb zenével foglalkozó kiadványa Kurt Cobainnel és a Nirvanával foglalkozik. És, hogy milyen a kiadvány? Ezt is megtudhatod.

Tovább

Beiktatták a Judas Priestet az RNR Hall Of Fame-be

kepkivagas.PNG
Szombat este a Los Angeles-i Microsoft Theaterben rendezték meg az idei Rock And Roll Hall Of Fame gálát. 2022-ben a szakmai zsűri és a közönségszavazatok alapján Eminem, Dolly Parton, a Duran Duran, Lionel Richie, Pat Benatar, a Eurythmics és Carly Simon került be a Hall Of Fame-be, a Judas Priest pedig kiválósági díjban részesült.

Tovább

The Well - Eddig kiadatlan dal jött az Amorphistól

amorphis2021.pngAz Eluveitie-vel közös Európa-turnéja tiszteletére újra kiadja a legutóbbi nagylemezét, a Halót az Amorphis. A december 11-én az előbb említett kanyar keretein belül Budapestre látogató csapat egy exkluzív, a lemezzel együtt felvett, viszont azóta fiókban tartott bónuszdalt pászított' a csomaghoz, mely a The Well címre hallgat. Mivel a nóta már szabadon hallgatható, a zsákbamacska effektus kizárt. Mutatjuk, miféle!

Tovább

That’s Rad – Pop-punk sorozatot indít a LongStoryShort!

_mg_4558.jpeg

Az X-Faktorból is ismert LongStoryShort! egy lendületes pop-punk csapat, akiknek céljuk, hogy saját dalaikon túl az egész műfajt ismét népszerűvé tegyék itthon. Ezért indították útjára a That’s Rad című koncertsorozatot is, ahol a zenekar minden alkalommal két másik bandával lép fel. Az első buli november 18-án lesz az Analog Music Hallban a Felleng és a No Filter társaságában.

Tovább

Budapestet is érinti a Soilwork és a Kataklysm közös turnéja

kataklysmsoilwork.jpgDupla főzenekaros világjárásra indul a Soilwork és a Kataklysm. Az igen erős csomag február 25-én éri majd el Budapestet, ahol a Barba Negra csepeli főhadiszállása ad otthon a bulikának. A vendégzenekar a Wilderun lesz. A koncert Facebook eseményét ITT találjátok, a jegyeket ITT tudjátok beszerezni.

Vasárnap Budapesten lép fel Anneke

anneke.jpg

Már csak kettőt kell aludni és végre újra Budapesten köszönhetjük Anneke van Giersbergent. Az énekesnő akusztikus turnéja, mely a Darkest Skies Acoustic Tour nevet viseli, az Analogban érinti majd hazánkat. A bemelegítés ezúttal hálás feladatát a Reason Akusztik Duó vállalta magára. A megjelenés a csendes esték kedvelőinek több, mint kötelező! További infók ITT.

Arch Enemy - Deceivers (Century Media Records, 2022)

A mainstream kapujában

archenemydeceivers.jpg

Arch Enemy-ügyben az a tapasztalatom, hogy a rajongók egy részét az énekes személye osztja két csoportba. Ezzel persze semmi okosat sem mondok, hiszen a frontemberek cserélgetése minden bandánál kényes ügy. Michael Amotték esetében azonban a rajongói megosztottság fő generátora nem csupán az énekes személye, hanem annak neme is.

Tovább

Történetek a Backstage-ből - megjelent a Budapest Park kulisszái mögé kalauzoló jubileumi kiadvány

backstage1.jpgNovember 3-tól elérhető a Backstage című könyv, amely zenészek, zeneipari szakemberek és az idén tízéves Budapest Parkot megálmodó stáb igaz történetein keresztül, exkluzív fotókkal illusztrálva mutatja be a koncerthelyszínt, a Libri Kiadó gondozásában.

Tovább

A Nuclear Blasthez szerződött a Green Lung

greenlung_band2021.jpgMár nagykiadós háttérrel érkezik a Green Lung soron következő nagylemeze. A stoner/doom csapatot nem más, mint a Nuclear Blast vette a szárnyai alá, amit mind a két fél igen nagy örömmel vett tudomásul. A csapat a bejelentés mellé kiadta a mondhatni abszolút slágerük, a Let The Devin In videóját, a friss tételek várhatóan a jövő évben kezdenek majd szállingózni.

Tovább

Jövőre Budapesten is bemutatja új albumát a Palaye Royale – megjelent a Fever Dream

palaye_royale_fall_2021_c_1.jpgAz amerikai zenekar az eddigi legérettebb és legkoncepciózusabb anyagát hozta össze a Grammy-jelölt Chris Greattival (YUNGBLUD, WILLOW) közösen. Ezt sejttették az előfutárként megjelent dalok, az azonnal az alternatív zenei toplisták élére kúszó Broken, a vallomásszerű Paranoid, a zavarbaejtően fülbemászó Punching Bag, vagy a No Love In LA, amely mind közül a leggyorsabban vált hihetetlenül népszerűvé. Az albumbejelentéssel egyidőben pedig megjelentették a címadó dalt is: a Fever Dream azonnal a rajongók legújabb himnuszává vált. A lemezmegjelenés előtt néhány héttel pedig kijöttek a Lifeless Stars című dallal is.

Tovább

Ilyen volt a Toy Dolls koncertje Budapesten

A brit sajtó kezdetben egyslágeres bandának nevezte őket és csak legyintett rájuk - mára 40 év, 13 stúdióalbum, pár feloszlás és újjáéledés után világszerte töretlen a The Toy Dolls népszerűsége és lendülete. A happy punk ikonjai közel 60 évesen változatlanul nem veszik magukat véresen komolyan és tegnap Budapestre is elhozták azt a vidáman polgárpukkasztó, üdítő kavalkádot, ami miatt igazán kihagyhatatlan volt a buli. Réti Zsolt fotói közül válogattunk. Még több kép a koncertről, ITT.

Ancestry - Jesse Leach-csel közös számot mutatott az August Burns Red

abr2022.jpgA napokban bemutatta a soron következő albumának borítóját és dallistáját az August Burns Red, így várható volt, hogy hamarosan érkezik az első tétel. Nos, itt van a kis huncut szökevény, ráadásul az Ancestry sem éppen egy "átlagos" ABR-tétel, mivel a Killswitch Engage mostanában szinte mindenhol vendégeskedő énekese, Jesse Leach teszi tiszteletét benne pár sor erejéig. A nagylemez, a Death Below március 24-én jelenik majd meg.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum