RockStation

Csatalángok: így fest az In Flames - Battles díszdoboza

2023. április 16. - theshattered

battles.jpgHét éve jelent meg az In Flames nagylemeze, a Battles. A slágerességet kimaxoló albumnak annak idején készült egy díszdobozos kiadása, erről mutatunk most egy terjedelmesebb videót. Lehet szeretni, vagy nem szeretni akár az újkori In Flamest, vagy akár ezt az anyagot, de azért azt be kell vallani, elég szép kialakítású box lett!

Tovább

Electric Callboy | Blind Channel | Future Palace @ Barba Negra Red Stage, 2023. április 15.

Ha beindul a vonat...

52820145512_d09e3e9588_o.jpgAz Electric Callboy igen nagyot megy az elmúlt években, bátran állíthatjuk, hogy egy jópofa klubzenekarból már lassan (fenéket lassan, konkrétan) kisebb arénákat megtöltő csapattá nőtték ki magukat, mindezt pár jól sikerült kislemez, egy bika album és a humort sem mellőző videók és hozzáállás fűszerezésével. Az, hogy ez a még mindig növekvőben lévő csapat mit tud, tavaly már láthattuk egy esős, kicsit ilyen-olyan, de az égi áldás mellett is igen hangulatos koncerten, most végre megérkezett a pótlás - szárazon. Mármint az idő volt az. Szem és fül, meg lehet pár egyéb testrés(z)az biztosan nem maradt úgy. (képek: Lányi Kristóf)

Tovább

godfater.: 0 (Tom-Tom Records, 2023)

Nem hétköznapi koncepció

324749452_568943181748536_8943280965756460703_n.jpggodfater. - így, csupa kisbetűvel szedve, ponttal a végén. A szokatlan név bizonyára még ismeretlen a köreinkben, nem így a zenekar egyes tagjai. Tátrai Tibort mindenki ismeri, aki valaha rockzenével foglalkozott a Kárpát-medencében. Az ötletgazda, Szebényi Dániel neve pedig a rockereknek - ha máshonnan nem is - a Téglás Zoli-féle Ocean Hills vagy a fővárosi Avatar révén lehet ismerős. A fiatal billentyűst ezek mellett a pop szakmában is jegyzik. Az ütős, Borlai Gergő az European Mantra mellett szintén számtalan egyéb formációban fordult már elő. A többiek, azaz a másik hathúros felelőse, Gotthárd Mihály és Kéri Samu basszusgitáros egyelőre még kevésbé bejáratott nevek, de ők is hangszereik mesterei.

Tovább

GORT - FOREST MYTHS (KaOtic/GS Productions, 2000/2023)

A magyar underground útvesztőiben

gort_ep.jpgA Gort egy rövid ideig aktív zenekar volt, melynek neve bizonyára csak a magyar underground útvesztőiben otthonosan mozgó hallgatók előtt ismert. A formáció történetéről kevés adat áll rendelkezésre. Sem az alakulás pontos időpontja, sem a feloszlás dátuma nem ismert. Tény viszont, hogy Gort néven 2000-ben megjelent egy húsz perces írott CD, de a formáció ekkor már nem létezett. Ezt a bizonyos, Forest Myths névre keresztelt EP-t (demót) 2014-ben egy limitált példányszámú gyűjtemény részeként CD-n újra megjelentette az orosz GS Productions.

Tovább

Itt egy új dal a THE MON-tól

attachment-the-mon-eye.jpeg

Az Urlo név a doom zene szerelmeseinek ismerősen csenghet, ugyanis az Ufomammut egyik zenei agyáról van szó. Azt azonban kevesen tudják, hogy Urlo, THE MON néven is alkot. Ez a projektje mondhatni egy one man band, amibe néha meghív ismerősöket. Különleges atmoszférikus zenét készít, ami nagyon távol áll az eredeti zenekarától. Az új THE MON album már a kanyarban van és az első dal itt is van, ami azért is különleges, hisze a Neurosis-ból ismert Steve Von Till-el közösen alkották meg.

Tovább

Elstartolt a budapesti punkrockerek extrém metal bandája - Színre lép a Noble Victory

Noble Victory néven indul útjára a Szalai Ádám (ex-Heroic, ex-BloodRainbow) és Fellegi Ádám (This Calling, Bridge To Solace) alapította extrém metal formáció. Egy egyéves dalírási és rögzítési procedúrát követően első lépésben a Boulevard Of Illusions dalra készített szöveges videóval mutatkozik be a csapat, amit még idén nyáron nagylemez megjelenés követ majd.

Tovább

Hivatalosan is U.D.O.-tag lett Peter Baltes

315549126_5580132652064863_961718644048791501_n.jpgA turnés kisegítés után hivatalosan is leszerződtette az egykori Acceptes társát Udo Dirkschneider. Peter Baltes és Udo összemelegedése persze nem mostanában kezdődött, hiszen több projektben is keresztezték már az útjaikat az elmúlt években, de a lényeg, hogy ismét együtt van a két fémveterán.

Tovább

Instrumentális demót mutatott a Fear Factory

332070310_5682729985170190_7400043802788900182_n.jpgEgy új Fear Factory-dal demó verziója került ki a nagyvilágba. A várhatóan hamarosan hivatalos formában is megjelenő Roboticist egyelőre ének nélkül került bemutatásra, a demó célja eredetileg egy gitáreffekt kipróbálása volt. Aztán ki tudja? Dino Cazares még azt is el tudja képzelni, hogy a következő album ennek a dalnak a címét viseli majd. Bejön amúgy?

Tovább

Magyar bandákkal erősít a Clutch a budapesti koncerten!

unnamed_85.jpgA nyári programdömping egyik kiemelkedő pillanata lesz a június 27-i CLUTCH koncert a Barba Nerában. A magyar közönség legutóbb a Sziget Fesztiválon találkozhatott a marylandi zenekarral. Az önálló budapesti dátumot a rajongók epekedve várták, és az eredendően színes programmal dolgozó csepeli szórakozóhely el is hozza őket. Ahogy az lenni szokott, egy ilyen banda ritkán tart support nélküli koncertet.

Tovább

Megjelent az Overkill új lemeze, nézd meg a Scorched videóját!

overkill-featured.jpgHogy mennyire volt szerencsés a Metallica albumával egy napon kiadni az Overkill anyagát, az jó kérdés, de az tény, hogy a thrasherek így dupla adagban kapták meg a friss betevőt. A Metallica anyagáról már írtunk, hamarosan az Overkill is megkapja a maga bejegyzését, addig - ha nem tettétek volna meg eddig - hallgassátok meg a friss termést! De előbb érdemes lecsekkolni a címadó nóta, a Scorched videóját. Van még energia az öregekben!

Tovább

Augusztusban Budapestre jön az Agnostic Front

agnostic-front2023.jpgA Tisztán a Cél Felé és a Gear társaságában oktat majd le mindenkit az Agnostic Front. A hardcore veteránok a Dürer Kertben lesznek majd láthatók, hallhatók, a várhatóan igen húzós buli augusztus 8-ra lett beütemezve. A jegyértékesítés hétfőn indul, a koncert Facebook eseményét ITT találjátok meg.

Elváltak a Testament és Dave Lombardo útjai

testament_2022.jpgDave Lombardo és a Testament menetrendjének összeegyeztethetetlensége miatt elválnak a legendás, a zenekar soraiba tavaly visszatért dobos és a thrash alapcsapat útjai. A hírt a jelentleg több zenekarban is játszó, egyébként szólólemezre készülő Lombardo osztotta meg a nagyközönséggel, hogy ki veszi át a helyét, egyelőre még nem tudni.

Tovább

METALLICA - 72 SEASONS (Blackened Recordings / Universal Music, 2023)

Sok a groove, kevesebb a thrash és sehol egy lírai pillanat

317497611_687776566045027_5122242943331177819_n.jpgKíváncsi lennék rá, hogy hány ma megjelenő Metallica lemezajánló kezdődik az Overkill emlegetésével. Nem, nem arról van szó, hogy a new yorkiak is épp a mai napon jelentkeztek aktuális lemezükkel, még csak arról sem, hogy a két zenekar közel azonos időben indult. Az indok csupán személyes, ugyanis a 72 Seasons kapcsán a különböző rajongói fórumokon elérhető hozzászólásokat olvasgatva egy 1994-es keltezésű, Bobby „Blitz” Ellsworth által adott interjú bevezető gondolata jutott eszembe.

Tovább

RockNuggets Vol44. / Acid Moth - Acid Moth EP (2023)

Női énekes doom

ac_1.jpg

Mindig örülök amikor doom-stoner-sludge (teljesen mindegy, hogy hívjuk) vonalon találok valamit, amiben női ének van. Pláne akkor vagyok boldog, amikor jót is találok, nem azt, amit már megszokhattunk. Az utolsó hatalmas felfedezésem a Frayle volt, még amikor csak pár napos volt a debüt albumuk. Most pedig itt van az Acid Moth.

Tovább

Júniusban jön a Geld albuma, a Currently // Castration

geld2023.pngFriss dal, borító, dallista. Minden megérkezett, amit tudni érdemes az ausztrál hardcore/punk csapat, a Geld legújabb albumáról, a Currently // Castrationről. A június 9-én megjelenő anyag tizenkét száma közül a Fog Of War lett az első, amit megmutattak a nagyközönségnek, ezt az említett részletek alatt mutatjuk meg nektek.

Tovább

Over The Top - Itt van Einar Solberg harmadik szólódala

0leprous2020_18_eredmeny.jpgMegérkezett a Leprous énekesének harmadik szólódala. Einar Solberg június 2-án adja ki a 16 című albumot, ami nem mellesleg az első teljes értékű anyag lesz a saját neve alatt. Az Over The Top ezúttal az énekes csendesebb, melankolikusabb oldalát mutatja meg, ráadásul volt olyan jó, hogy egy klipet is mellékelt a nagyközönség számára.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum