RockStation

Albumsimogató: Refused - Ths Shape Of Punk To Come (Epitaph, 1998)

Páros lábbal rúgta ránk az ajtót

2023. július 30. - Ernő Hellacopter

a0623367800_10.jpg

Ha azt nézzük, hol bukkannak fel generációkat meghatározó vagy stílusokat mesterien újradefiniáló zenekarok, akkor az angol és amerikai hegemonia szembetűnő. Egészen addig, míg tekintetünket Skandinávia felé nem fordítjuk.

Tovább

Tizenhét év után új lemez jön a Dog Eat Dogtól

dog-eat-dog-2023.jpgOktóber 20-án új lemez jön a Dog Eat Dogtól. Nem mondanánk, hogy nagyon siettek volna az anyaggal, hiszen tizenhét éve nem jelent meg nagylemez a kezeik közül, viszont cserébe tizennégy dallal pakolják majd meg a Free Radicals címre keresztelt csomagot. Új dal egyelőre még nincs, csak borítót és dallistát tudunk mutatni, viszont cserébe lentebb megtalálható a tavalyi Hellfestes fellépésük profi felvétele.

Tovább

Def Leppard - Drastic Symphonies (Bludgeon Riffola /Mercury Records / Universal Music, 2023)

A dolog működik

defleppard23lp.jpg

Joe Elliotték az utóbbi három évtizedben mindig jók voltak az ún. köztes kiadványok terén. Gyűjtemények, válogatások, élő anyagok, boxok. Ezek többsége persze csak időhúzó megjelenés volt. Közülük jómagam csak a gyűjteményes, valóban hiánypótló Retro-Active lemezt tartom olyannak, aminek feltétlenül a CD polcon a helye, de ugye az sem mai darab.

Tovább

MASTER-LAB COMICS: SKETCHBOOK – THE MASTERLAB CÖMICS (2023/10)

357495839_234336249480313_2002580005830666918_n.jpgMivel a Master-Lab Comics két korábbi kiadványáról is volt már szó oldalainkon, csak röviden foglalnám össze, hogy a cégér alatt nagy vonalakban miről van szó. Az egykori The Bedlam basszusgitáros, Mester Csaba (MASTER), illetve a Tankcsapda kezdeti időszakában a négyhúrosért felelt Labi, azaz Tóth-Laboncz Attila (LAB) tavaly indítottak útjára egy, a hazai képregény irodalomban korábban gyökeret nem vert tematikájú sorozatot.

Tovább

Egy vikingsereg erejével gyalul le a Slaughter To Prevail új száma

stp.jpgAz Alex Terrible-vezette Slaughter To Prevail nem éppen a kellemesen lágy balladáiról ismerszik meg, ezt pedig folyamatosan tapasztalhatja is ország-világ. A brutálisan gyilkos deathcore-ban utazó csapat a friss, Viking című dalában sem fog sok puszit osztogatni, már ha az éppen nem egy gyomros formájában csapódik le a hallgatón. De hogy hogyan is van ez? Mutatjuk!

Tovább

RockNuggets Vol84. / The Night Eternal - Fatale (Ván Records, 2023)

A játék neve: okkult heavy metal

the_night_eternal_fatale.jpgHa valaki megnyeri a legpatinásabb német metal magazin, a Rock Hard aktuális Hangpróbáját, azt a valakit illik ismerni, vagy ha korábban még nem ütköztünk, megismerkedni vele. A győztes német The Night Eternal neve pedig magyar földön – még - nem forog közszájon, szóval időszerű őket is bedobni a képzeletbeli kalapba.

Tovább

Klipet kapott Michael Poulsen death metal bandájának első dala

asinhell_2.jpgNemrégiben írtuk, hogy visszavágyott a death metalos gyökereihez Michael Poulsen a Volbeat főnöke, így összerakott egy zenekart Asinhell néven. Bemutatkozó daluk a Fall of the Loyal Warrior című tétel volt. A csapatban a mikrofon mögött Marc Grewe (ex-Morgoth, Insidious Disease) hallható, dobokon pedig Morten Toft Hansent hallhatjuk. A bemutatkozó tétel most klipet is kapott, amit alább tudtok csekkolni. A zenekar debütlemeze, az Impii Hora szeptember 29-től lesz elérhető.

Tovább

A rózsaszín Barbie-álom találkozása a metal zenével

ryan-gosling-barbie-642c02bd77619.jpgA napokban mutatták be a régóta várt Barbie-filmet. Na, de miért is érdekes ez most a számunkra? Ha nem csak fekete póló van a ruhatáradban és a bartánőd imádta kislány korában Barbie-t, akkor tuti ti is megnézitek a moziban a 2023-as év egyik legjobban beharangozott filmjét. és hidd el, rock-metal rajongóként vannak igazi meglepetések a filmben. Mutatunk kapásból hármat!

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum