RockStation

Szimfónia csellóra : Apocalyptica – 7th Symphony

2010. augusztus 29. - sunthatneversets

Apocalyptica - 7th Symphony albumAz 1993-ban a finnországi Helsinkiben alakult Apocalyptica érdekes színfoltja napjaink metál életének. Valljuk be őszintén, hogy a kutya sem gondolta volna, hogy az 1996-ban kiadott Plays Metallica By Four Cellos után a komolyzenén edződött, a heavy metálért csak rajongó quartett a komolyzenén kívül játszani is fogja a metál. Szinte még a második lemezük – az Inquisition Symphony – is csak Metallica, Pantera, Faith No More és Sepultura feldolgozásokból állt.

 

Tovább

Dark Tranquillity és Insomnium a Dürerben [KONCERTAJÁNLÓ]

Aki szereti a dallamos svéd death metalt, annak ez a buli kötelező. Kb. elég lenne csak ennyit írni, ugyanis a Dark Tranquillity az elsők között volt az At The Gatesszel karöltve, akikre ráfogták, hogy dallamosan játssza a death metalt. Tehát igazából egy alapzenekarról beszélünk, ahol a kezdeti időkben az In Flames énekese tépte a hangszálait, miközben jelen zenekar frontembere pont az In Flamesben tette ugyanezt. A Dark Tranquillityre még azt is rá szokták sokszor fogni, hogy jelentős hatásuk volt a ma népszerű deathcore vagy metalcore csapatokra, ami igaz is, de nekik közük sincs ehhez a vonalhoz, szóval, akik a fenti stílust nem szeretik, azok is nyugodtan próbálkozzanak az 1989-ben alakult svédekkel. Kezdeti korszakukban erősen a death metal felé orientálódtak, ami az idők folyamán olyannyira lelágyult, hogy a The Gallery és a The Mind's I lemezük után kiadtak 1999-ben kiadtak egy hörgős helyett dallamosan éneklős, darkos albumot Projektor címmel. A kísérletező próbálkozás egyáltalán nem sikerül gyengére, de a csapat némileg visszatáncolt a keményebb kritikák hatására, és azóta némileg biztonsági játékot folytatva inkább a kezdeti idők nyersességét helyezik előtérbe, de azért próbálnak itt ott finomságokat csempészni a zenébe. Idén megjelent We Are The Void lemezük egyértelműen pozitív fogadtatásban részesült a rajongók és a kritikusok körében is, úgyhogy az élőben is kiválóan teljesítő csapatot mindenképpen érdemes megnézni minden metálrajongónak a Dürer Kertben október 14-én.

Az előzenekaruk, az Insomnium sem sokban különbözik ettől, csak ők Finnországból jöttek, és sok a doom hatás is a zenéjükben, de a folktól sem idegenkednek. 1997-ben alakultak, azóta kiadtak négy nagylemezt, a legutolsót tavaly. Kiváló felvezetése lesz a zenéjük a dallamos svéd mészárlás előtt.

2010. OKTÓBER 14., BUDAPEST @ Dürer Kert
DARK TRANQUILLITY (SWE) INSOMNIUM (FIN)
Kezdés: 19.00 Belépő: október 1-ig 4.900 Ft, utána 5.500 Ft Jegyelővétel: Underground Store (Bem József u. 22.), The Lab (Király u. 48.), Teenage Riot Store (József krt. 18.), Speed Westend, Hammer Zenebarlang, CD Pince, Headbanger, Dürer Kert, concerto.hu

www.myspace.com/dtofficialwww.myspace.com/insomniumband
 

Napi izé ...: Linkin Park - The Catalyst [VIDEJÓ]

A Linkin Park új lemezének - mely az A Thousand Suns címet kapta - érkezéséről már írtunk. Az első kislemezdal a The Catalyst, mely egyből a Billboard Rock Song listájának elején találta magát, holott a nóta minden csak nem rock. Ettő függetlenül a dalhoz készített klipen is lassított felvételen nyúzzák a nem létező gitárt. Vigasztalódjunk azzal, hogy a videó legalább nem sz*r.

 

 

Magor : dobos wanted

Speck Roland, a Magor zenekarból kérte, hogy az alábbi felhívást tegyük közzé, hátha akad itt egy doboló, aki kipróbálná magát a Magorban.

!!!SŰRGŐS!! A Magor zenekar dobost keres !!!SŰRGŐS!!


Csatai Zoli -a Magor eddigi dobosa, magánéletében bekövetkezett változások miatt nem tudja tovább vállalni a zenekarral járó kötelezetségeket, ezért Zoli és a Magor útjai elválnak-elváltak. Ha érzel magadban elég erőt, hitet, van kitartásod és alkalmasnak érzed magad a feladat megoldásához, jelentkezz. Szűk egy hónap áll rendelkezésedre a dalok megtanulására. Szeptember végén klip forgatás, október végén pedig terveink szerint egy koncert sorozaton veszünk részt. Elérhetőség: speckroli [kukac] freemail.hu email címen vagy a 06-20-588-78-44-es telefonszámon.

Kóros kanadai kaparászás: Kataklysm- Heaven's Venom

Kanadai death metál. Hülyén hangzik, de a Kataklysm ebben az országban, és ilyen műfajban ténykedik, immáron  tizenhét éve. Az amerikai kontinens legeurópaibb országából -egy olyan helyről, ahol a depresszió forrása leginkább a nyári hónapokban észlelhető, amikor kiolvad a közeli tó jege, és nem lehet hokizni (a szó sportosabb értelmében)- várná a legkevésbé az ember, hogy egy igazán emberes, arc letépős dara zenekar ennyi ideig fenn tud maradni, és tizenegyedik alkalommal albumot kidobni. Pedig de! De hogy milyet…
 

A Kataklysm serdülő koromban kétszer keltette fel a figyelmemet. Először, amikor megismerkedtem a Brujeriaval, a Slayerrel, ekkor mutatta ezt a zenekart egyik haverom, és már csak passzióból is lekurvajóztam. Utána pár évvel egy youtube parti alkalmával elevenítettük fel, hogy, a már nem tudom melyik tévé adón a The Awakener elég gyakori vendég volt az sms beküldős wurlitzerben. Ez a videó be is került a nem rég oldalunkon összeválogatott legepikusabb metál videjók válogatásai közé.

Tovább

Tankcsapda: Fények, füst és lábdob Budapest felett - 2010.09.16 17:00-20:00

A Bumeráng honlapján a következőket olvashatjuk:

"DVD jelenik meg szeptember 16-án a Tankcsapda 20 éves évfordulójára. Mi ezt a dátumot szeretnénk emlékezetessé tenni.

Egy extrém helyen - az Andrássy úton, az Alexandra palota tetején, a háztetőn - elképesztő látvány mellett ad a Tankcsapda teljesen élő koncertet.

A hallgatóink számára különleges eseményre 300 kiválasztott rajongót fogunk a helyszínre juttatni, de a tetőre csak 100-an fognak tudni felmenni. A további 200 rajongó óriás kivetítőkön láthatja majd a különleges koncertet.

A produkciót a NeoFM élőben közvetíti, WebTV-s közvetítés is lesz, a világ összes Tankcsapda rajongója telefonálhat a helyszínre, vagy üzenhet a Tankcsapdának és kérheti, hogy melyik Tankcsapda dalt játsszák élőben!

Mindenféle módon be lehet majd jelentkezni, külföldiek akár SkyPe-on is, de jelezzétek előre, milyen dalokat szeretnétek kérni a bumerang@neofm.hu -ra küldött e-mail-ben! Akár most!

A regisztráció nem ezen az e-mail címen történik, a rajongók kiválasztásának módjáról hamarosan részletesen olvashattok itt, és természetesen elmondjuk a rádióban is a regisztrációs microsite helyét és a jelentkezés módját/feltételét.

Szeptember 16-án reggel természetesen Bumerángozunk is, az esemény viszont 17:00-tól 20:00-ig lesz, ahol élőben mi is ott leszünk egy Bumeráng Plusz adással!!!

A helyszínre természetesen a 300 emberen kívüli embereknek is érdemes elmenni! Biztos nem fog unatkozni, aki arra jár
"

 

A rádióban is jártak, a műsor itt meghallgatható, melyben további részleteket hallhatunk ezzel kapcsolatosan.

(Hogy a Tankcsapdához mennyire illik az, hogy a Bumerángban jópofiznak, azt döntse el mindenki saját maga.)

Madball: Empire címmel jön az új album, az R.A.H.C. már hallgatható

Ahogy azt már korábban megmondtuk, a NYHC legenda Madball új lemezzel jelentkezik, melynek megjelenése most már konkrét dátummal biztosra vehető. Az Empire címre keresztelt új Madball október 12.-én fog megjelenni az alábbi borítóval és tartalommal. A dalok közül az R.A.H.C. a Madball MySpace oldaláról már hallgatható online.

01. Invigorate
02. Danger Zone
03. Timeless
04. All Or Nothing
05. Glory Years
06. Empire
07. Shatterproof (feat. Roger Miret)
08. The End
09. Con Fuerza
10. R.A.H.C.
11. Hurt You
12. "Tough Guy"
13. Dark Horse
14. Spider's Web
15. Delete
16. Rebel4life18

Jó magyar videjó: Kis pénz, nagy zene [VIDEJÓ]

Harvester: Wirewalker

A Harvester nem normális egy zenekar. A nem normális zenekarokhoz meg társul egy nem normális klip is optimális esetben. Ez egy optimális eset. Ha elgondolkodtál már azon, hogy pár ezer forint költségből hogyan lehetne egy pofás kis videót forgatni, akkor, érdemes lecsekkolnod Harvesterék audióvizuális ámokfutását. Vigyázat! Nyomokban Jézust, dinoszauruszt, és betyár gyereket tartalmaz.


 

Ozzy mellett lépett fel a 10 éves japán gitároskölyök, Yuto Miyazawa

Ozzy egy közelmúltbeli koncertjén (Hartford, Connecticut - aug. 21.) a Crazy Train című klasszikust az utóbbi években felfedezett, most 10 éves japán gitáros tehetség, Yuto Miyazawa kíséretével nyomta le. A videót egy rajongó készítette, ezért nem tökéletes a minősége, de itt most nem is ez a lényeg.

Ozzy és Yuto 2009 májusában találkoztak először egy showműsorban, ahol Yuto bemutatkozásként szintén a Crazy Train akkordjait pengette el plusz még el is énekelte a dalt. Dolga végeztével Ő maga lepődött meg a legjobban azon, hogy Ozzy bátyó személyesen jelent meg, hogy gratuláljon neki és hogy még több gyakorlásra bíztassa, megcsillantva a reményt, hogy egyszer talán még a bandájába is beveszi.

Nem mintha Yuto nem gyakorolna eleget: állítólag, amikor nincs iskolában, akkor a Randy Rhoads-stílusú V gitárjával mászkál, amely jelenleg ugyan még mindig nagyobb, mint Ő maga, dehát majd belenő... szokás mondani.

Ozzy és Randy Rhoads mellett a srác Eric Clapton-t, a KISS-t és a METALLICA-t becsüli nagyra.

Továbbkattintva megnézhetitek az említett rajongói videót a közös fellépésről és a tavalyi nagy találkozást Ozzyval.

 

Tovább

Opeth - letölthető dal a közelgő In Concert at the Royal Albert Hall című DVD-ről

A svéd Opeth egy email címért cserébe letölthetővé tette szeptember 21.-én megjelenő In Concert at the Royal Albert Hall című DVD-ről a Dirge For November című felvételt. A DVD közel három órányi hang és képanyaga igazi csemegét ígér a zenekar rajongóinak. 

Az MP3 a következő linkre kattintva szerezhető be: Opeth - Dirge For November (live) MP3.

The Big Four: Live From Sofia, Bulgaria - A csomagolás

Nemrég számoltunk be róla, hogy a Metallica, Megadeth, Slayer és Anthrax nevével fémjelzett Nagy Thrash Négyes szófiai koncertje dvd-n is napvilágot lát, sőt egészen exkluzív kiadás is várható. A dvd nagy valószínűséggel október közepén lát napvilágot Európa legtöbb országába. Tovább után rápillanthattok a borítókra is.

 

Tovább

Room Of The Mad Robots - Elkészült az első klip

UPDATE!

Itt nézhető a klip: Room Of The Mad Robots - Toxic Spiral klip-premier @ LángolóGitárok

Végre és valahára, végtelennek tűnő utómunkálatok után elérkezett az az ünnepélyes pillanat hogy bejelenthetjük: elkészült a Room of the Mad Robots zenekar első videóklipje! A film a 2009 decemberében megjelent Mechanical Sound Empire című lemez zárótételéhez, a Toxic Spiral Time című nótához készült. A képi világ és a hangulat Csáki László rendező, Maly Róbert operatőr és Szép Judit fényelő keze munkáját dicséri. A dal több mint öt és fél perc hosszú, ami nem egy tipikus nótahossz klipeknél, de úgy gondoltuk, hogy ennek a dalnak a líraisága kívánja leginkább a képi megvalósítást. A klip augusztus 25-től 1 héten át kizárólagosan megtekinthető a Lángoló Gitárok (http://langologitarok.blog.hu) oldalon. Mindenkinek jó szórakozást kívánunk hozzá!
A klipet a néhai PANKKK támogatásával forgattuk le. A csapat ősszel a Watch My Dying társaságában fog futni egy kört az ország klubjaiban.

Klipözön - Heathen, The Sword és Bring Me The Horizon videók [VIDEJÓ EXTRA]

A Bay Area thrasher Heathen év elején jelentkezett új albummal. A The Evolution Of Chaos az év legjobb lemezei között foglal helyet, de klip nem készült egyik dalra sem. Ezidáig. Most ugyanis a Dying Season című dalhoz van klip, ami nagyrészeben az imidzsre épít, háborús jelenetekkel megspékelve.

 

Az angol Bring Me The Horizon új lemeze október elején lát napvilágot egy igen hosszú címmel, amely egészen pontosan így néz ki: There Is A Hell, Believe Me I've Seen It. There Is A Heaven, Let's Keep It A Secret. Itt már van is klip, mégpedig az It's Never Ends című dalra.

Tovább

Snowy Shaw újra Therionban

Igazából ennek nem szabadna hír értékűnek lennie, de amekkora kavarás az ex vagy most éppen nem ex Therion énekes Snowy Shaw körül zajlik mindenképpen megér pár sort. 

Snowy Shaw pár hete lépett ki a Therionból, éppen a Sitra Ahra című album megjelenése előtt. Már akkor megindultak a plegykák, hogy a Dimmu Borgir basszer/énekes ICS Vortex helyét fogja betölten, de mind a csapat, mint Shaw bőszen tagadott egészen tegnapig, amikor is a Dimmu Borgir hivatalos közlemlnyben jelentette be, hogy Snowy Shaw lép ICS Vortex helyére az Abrahadabra című közelgő lemez világkörüli turnéjától.

Nos ez a hivatalos bejelnetés egészen máig volt érvényben, mert a Therion főnök Christofer Johnsson a következő közleményt juttatta el blabbermouth.net-nek: Örömmel jelentjük be, hogy Snowy Shaw visszatért a Therionba, tart karokkal várjuk őt.

Ezidáig azt hittem, hogy az Anthrax-es Scott Ian-nél nagyobb keverést senki sem tud véghez vinni. Tévedtem.        

Kylesa - Új album október végén

A nemrég hazánkban is fellépett amereikai Kylesa új, szám szerint ötödik albuma Spiral Shadow címmel október 26-án jelenik meg a Season Of Mist gondozásában. Az album producere Phillip Cope (Baroness, Withered) volt.

A lemezre a következő dalok kerültek:

01. Tired Climb
02. Cheating Synergy
03. Drop Out
04. Crowded Road
05. Don’t Look Back
06. Distance Closing In
07. To Forget
08. Forsaken
09. Spiral Shadow
10. Back And Forth
11. Dust

   

The Dillinger Escape Plan és Cancer Bats a Dürerben [KONCERTAJÁNLÓ]

Legutóbb, mikor a Dillinger Escape Plan nálunk járt, szó szerint lerombolta az A38-at, van aki szerint azért volt olyan rövid a koncert, mert leszakadt a plafon, de ebből a zenéből alapból nem jó több egy óránál, sőt, már az is sok talán. Van egy videó a neten, ahol úgy kezdik a koncertet, hogy az énekes konkrétan végigrohan a közönség tetején. Igazából szavakkal leírhatatlan egy Dillinger Escape Plan-koncert, még akkor is rombolnak a színpadon, amikor csak rutinshow-t nyomnak, viszont ha elemükben is vannak, akkor kő kövön nem marad.

Zeneileg sem egyszerű a csapat. Hardcore alapú, totálisan széjjeltördelt, nagy hangszeres tudást igénylő kaotikus metált játszanak. A legtöbb daluk csépeléssel kezdődik, ami lassan megnyugszik, majd az énekes is átfordul ordibálásból olyan énektémákba, amit már pár hallgatás után is lehet dúdolni akár, de vannak már-már popos beütésű dalaik is, sőt, bevallottan szeretik Justin Timberlake-et (még fel is dolgoztak tőle). Idén jelent meg a legújabb, sorrendben a negyedik nagylemezük, ezt mutatják majd be a Dürer Kert közönségének. A helyszínt ismerve Greg Puciato énekesnek nem lesz olyan egyszerű a plafonra felmászni, mint legutóbb a Hajón, de biztos megoldja majd, nem kell aggódni.

Különleges vendégük a Cancer Bats lesz, akik szintén a hardcore-ra építik a zenéjüket, viszont náluk a stoner/southern hatás kerekedett felül az utóbbi időben. Harmadik albumukkal már leginkább a szőrös, nagydarab szakállas, embereket fogták meg. Ezen a zene már tényleg ideális keveredése a southern rocknak és a hardcore-nak. KB. az ő koncertjükön is kötelező a megjelenés, ahogy a főzenekarén is.

2010. OKTÓBER 13., BUDAPEST @ Dürer Kert
THE DILLINGER ESCAPE PLAN (USA)
CANCER BATS (CAN)
Kezdés: 19.00 Belépő: szeptember 30-ig 5.500 Ft, utána és a helyszínen 6.000 Ft Jegyelővétel: Underground Store (Bem József u. 22.), The Lab (Király u. 48.), Teenage Riot Store (József krt. 18.), Speed Westend, Hammer Zenebarlang, CD Pince, Headbanger, Dürer Kert

Azfeszt 2010: Harmadik, negyedik nap beszámoló

3.nap

A nyírbátori időjárásról talán annyit érdemes tudni, hogy amíg nappal 30 fok körüli, verőfényes nap sütés volt, az este ez a felére, vagy még az alá is csökkent. Ha a Monster Energy Nagyszínpadtól indul meg az ember, helyszínenként esett pár fokot a hőmérséklet, így a relatíve erdőben található kempingben szinte a sarkvidéki éghajlat volt a meghatározó. A VIP rész egyik előnye, az angol wc mellet ugye, talán csak annyi volt, hogy pár plusz celsiust nyertek. 

Tovább

Klipözön - Ozzy Osbourne, Serj Tankian és Tarja videók [VIDEJÓ EXTRA]

Ozzy bátyó nemrég jelentkezett új lemezzel Scream címmel. A címadó dalra már készült film, most a Life Won't Wait című meglehetősen szirupos balladára érkezett a második videó, amit rendezőként nem más jegyez, mint Ozzy fia.

 


 

 

Serj Tankian új lemeze hamarosan érkezik Imperfect Harmonies címmel. Az előző, szimfonikus lemez után valami hasonló jön, szerencsére az első klipes dal rendben van, ami a Left Of Center című dalra készült a már megszokott sajátos stílusban.  

 

 

Tarja Turunen újabb klipel jelentkezett ezúttal az Until My Last Breath című dalhoz. Ezúttal búváros-epikus videó született.

 

 

süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum