RockStation

Ott vagyunk a FEZEN-en. 2. nap - 2012.08.03.

2012. augusztus 04. - sebiszabi

fezen_flyer_mod.jpgA thrasher lelkeket ismét kényeztették a szervezők a fesztivál második napján, hiszen a legendás német Kreator volt a nap főeseménye. De ne szaladjunk ennyire előre, hiszen azért előtt volt még pár érdekes műsor. A napot a Fezen Csarnokban kezdtem, ahol a Watch My Dying játszott. Lelkes, de nem túl nagy tömeg előtt zenéltek a kora délutáni időpontban. Sajnos az elejéről lekéstem, de így sem volt rossz. Aztán belesétáltam a Nagyszínpadon a Pokolgép (szerintem Emlékzenekar) koncertbe, hát nem hagyott túl nagy nyomot. A régi számokat énekelgette a közönség, de nagyon nem volt az igazi.

Tovább

Csak elér Budapestre a Terror!

Flyer Terror.jpgAz idei nyár jobbára Randy Blythe előzetes letartóztatásától hangos, mivel a Lamb of God frontemberét a cseh állam halált okozó testi sértés vádjával tartotta fogva egészen csütörtök délutánig. Az énekes azóta hazautazott az Államokba  de az ügy, amely egy két évvel ezelőtti színpadi balesetből kerekedett ki, nem hagyta nyugodni a tengerentúli zenei életet. Így amíg egyes magazinok újabb és újabb videókat tárnak fel, valamint a webkettő is elárasztódott a #freerandyblythe címkétől, a Terror inkább úgy áll ki az énekes mellett, hogy lemondta aktuális Európa-turnéjának cseh dátumát. Ennek pedig a hazai közönség örülhet, hiszen így tényleg bepótlásra kerül a tavasszal lemondott fellépés.

„Nagyon szeretjük a cseh rajongóinkat, és jó bulijaink voltak itt, de muszáj szigorúan ragaszkodnunk (“Stick Tight”, mint a daluk címe) Randy Blythe-hoz, ezért úgy döntöttünk, hogy lemondjuk a koncertet. Zenekarként könnyen kerülhet bárki ilyen helyzetbe egy koncert során, és nem érezzük úgy, hogy a fellépés alatt működne, ha azt tettetjük, hogy mindez rendben van – hiszen nincs így. Ez nagyobb, mint egy címke, vagy egy okosan kitalált póló: közösségként kell tennünk valamit, és felszólalnunk. Szabaduljon Randy Blythe.” –ezekkel a sorokkal indokolta döntését a Terror frontembere, a Refused újjáalakulását sem kímélő Scott Vogel, aki így a Naysayer és a januárban már Budapesten is bemutatkozó Brutality Will Prevail oldalán érkezik majd a Dürer Kertbe.

Tovább

Ott vagyunk a FEZEN-en. 1.nap - 2012.08.02

IMG_8609.jpg

A tegnapi nap után még mindig sípol a fülem. Mindjárt az első nap magasra tették a lécet mind hangerőben, mind hangulatban.

A terv az volt, hogy természetesen a "nagyokat" megnézem, közben meg ebbe-abba belehallgatok. Kora délután kezdett Punnany Massif a sátorban, laza kezdésnek pont jó volt, jó hangulatú kis koncertet csináltak.

Tovább

Szabadlábon a Lamb Of God énekese

lambofgod20121.jpg

Tegnap késő délután szabadlábra helyezték Randy Blythe-et a Lamb Of God énekesét. A hírt ma Gabriela Pohlová a prágai Pankrác börtön szóvivője is megerősítette. Tegnap a Prágai Városi Bíróság zárt ajtók mögött tárgyalta az ügyész panaszát, melyet az óvadék ellenében történő szabadlábra helyezés megvétózására nyújtott be. A panaszt a bíróság végül elutasította és helybenhagyta korábbi döntését. Randy Blythe tehát 8 millió cseh korona ellenében szabadlábon védekezik. A június 27-e óta börtönben ült énekes ellen a vád halált okozó testi sértés. A hírek arról még nem szólnak, hogy az énekes elhagyhatja-e a Cseh Köztársaság területét.    

TOTO koncert a PECSA-ban!

toto02.jpgAugusztus 21-én a PeCsa Music Gardenben, azaz a Petőfi Csarnok szabadtéri színpadán lép fel minden idők legnagyobb hatású AOR zenekara, a TOTO. A 2010 óta ismét aktív együttesben Steve Lukather mellett többek között két alapító tag, Steve Porcaro és David Paich is fellép majd – igazi best of programra számíthatunk!

A TOTO immár 35 éve elismert szereplője a zenei életnek, melyre komoly hatással volt. 1977-es Los Angeles-i megalakulásuk óta legendás karriert futottak be, melyet 17 album több mint 35 millió világszerte eladott példánya fémjelez. Több daluk sikerrel tört a slágerlisták élére is, mint az Africa, a Hold The Line, a Rosanna, az I Won’t Hold You Back és az I’ll Be Over You.

Tovább

A világ legkülönlegesebb rock zenekara jön Budapestre

japandroids.jpg

Szeptember 3-án Budapestre érkezik a mai rockzene egyik legfontosabb és legegyedibb zenekara, a kanadai Japandroids. A 2006-ban alakult vancouveri Japandroids eredetileg triónak indult volna, de első koncertjeik során hamar egyértelmű lett, hogy Dave Prowse és Brian King gitár/dob duója sokkal érdekesebb produkciót eredményez, mint a hagyományos rock felállás. A két zenész megosztotta egymás közt az énekesi feladatokat, ezzel létrehozva az összetéveszthetetlen JPNDRDS hangzást.

Tovább

Ott vagyunk a FEZEN-en! 0. nap - 2012.08.01

fezen_flyer_mod.jpgEz a nap is elérkezett végre! Négy napra Székesfehérvár (főleg) a  magyar rock- és metálrajongók Mekkájává változik. És ahogyan néztem a bemelegítő napon, lesz is itt nagy zarándoklás a napokban. Kis kalandozás után hozzájutottam a jegyemhez és a fontos adminisztrációs dolgok intézése után (értsd: merre adnak hideg és olcsó sört) elkezdtem felmérni a terepet, merre vannak az egyes helyszínek. Kicsit talán sokat is pöcsöltem, mire megtaláltam a Fezen Klub Csarnokot, de azért időben érkeztem: épp Leanderék hangoltak.

Tovább

Karrierösszegző gyűjteménnyel jelentkezik a Green Day

GD_Felisha_1_Uno.jpgA hamarosan - egyesével - megjelenő albumtrilógia, az ¡Uno!, ¡Dos!, és ¡Tré!  előtt a Green Day egy karrier-összegző, 8 CD-s gyűjteményt ad ki The Studio Albums 1990-2009 címmel 2012. augusztus 28-án. A külön papírtokba bújtatott, eredeti borítós albumok - 1,039/ Smoothed Out Slappy Hours (1990), Kerplunk (1992), Dookie (1994), Insomniac (1995) Nimrod  (1997), Warning (2000), American Idiot (2004), 21st Century Breakdown (2009) -  egy dobozva csomagolva látnak majd napvilágot.

Tovább

Szeptemberben Budapesten az OM

Flyer OM.jpgAz Al Cisneros nevével fémjelzett OM őszi turnéja keretében ezúttal nem hagyja ki Budapestet és szeptember 18-án a Dürer Kertben lép fel. A banda nemrégiben jelentkezett új Advaitic Songs című lemezével. A Concerto Music által szervezett koncertre a jegyek elővételben 3.900 Forintba, míg a koncert napján 4.500 Forintban kerülnek. További részletek később!

Nyerd meg a Pantera Vulgar Display Of Power-jének jubileumi kiadását! - JÁTÉK

JátékPantera.JPG

A ROCKSTATION-ön megint játszunk! Ezúttal nem is akármiért, hiszen a rockzenetörténet egy kiemelkedő remekműve a tét. Ahhoz, hogy tiéd legyen a Pantera Vulgar Display Of Power című lemezének 20. évfordulós jubileumi kiadása (Teljes lemez + Piss című kiadatlan dal, illetve egy 1992-es olasz Monsters Of Rock Fesztiválos performansz DVD-n) mindössze a következő lépéseket kell tenned.

1. Először is (ha még nem tetted meg) lájkold be a RockStation Facebook oldalát (ne a posztot).

2. Ott a fényképek között megtaláljátok az itt is látható képet, ezt osszátok meg az üzenőfalatokon (nem lájkolni, megosztani).

Szóval világos? Egy lájk meg egy megosztás. A játék augusztus 2-án 18.00-ig tart. Sorsolás a random.org segítségével. Eredményhirdetés pénteken 10.00-kor a RockStation Facebook oldalán.

Punkrátor-rock: Kamikaze Kings: The Law

KamikazeKings_TheLaw.jpgMost játszuk azt, hogy úgy olvasod el a cikket, hogy közben véletlenül sem nézed meg a belinkelt videókat. Tényleg ne, én így csináltam - hibáztam. A Kamikaze Kingst a kiadója nemes egyszerűséggel a "Best Rock ‘n‘ Roll Extravaganza ever!!!" mondattal promótálja. Hát nézzük, illetve egyelőre hallgassuk meg, hogy miről is van itt szó. Alapvetően egy lendületes, mocskos glamrockot játszó bandáról beszélünk, amolyan Mötley Crüe-s utánérzéssel. Zeneileg teljesen rendben vannak, remekül repítik az embert vissza abba a húszonpár évvel ezelőtti világba. A szövegek ennek megfelelően nem túlságosan mélyek: csajok, buli, pia háromszögben alakulnak általában. Valamivel kevesebb, mint ötven percnyi játékidőbe 14 nótát sikerült belezsúfolni, ebből következik, hogy nem túl hosszú alkotások, rövid, könnyen emészthető rákenroll tételek ezek. 

Tovább

Valódi izzadság, valódi zene: Red Fang @ Dürer Kert, 2012.07.30.

0redfang2012_03.jpg

Amikor januárban volt szerencsém élőben látni a Red Fang legénységét, egyből megfogott az élő produkciójuk. Ismertem már őket, hallgattam is mindkét lemezt, de csak módjával, hiszen ebben a stílusban bizony nem ők a favoritjaim, még ha semmiben sem rosszabbak, mint társaik. Köszönhetően a remek klipeknek, az erős kiadói támogatásnak, a Mastodonnal lenyomott turnénak és persze a saját zeneszerzői tudásuknak a zenekar úgy érkezett hazánkba, hogy headlinerként megtöltötte a Dürer Kert nagytermét. Óriási dolog ez, én mondom. De ne szaladjunk előre.

Tehát a meghirdetett kistermes buli a hatalmas érdeklődés miatt átkerült a nagyba, én pedig megnyugodtam, hogy nem kell nyomorogni a 40 fokos, fullra telt kicsiben. Érkezésemkor megdöbbenve tapasztaltam, hogy a sor folyamatos volt a kertben elhelyezett kasszánál. Itt már felsejlett annak lehetősége, hogy valami nagy dolog készülődik.

Tovább

Metallica - Gigaszínpad és speciális effektek

Metallica07july2812_pic35.jpg

Július 28-án indult a Metallica 8 koncertből álló mexikóvárosi koncertsorozata. A banda a szokásosnál is látványosabb gigaszínpaddal turnézik és ahogy a világ legnagyobb rockzenekarához illik speciális effektusok egész tárházát vonultatja fel a csapat. Nagy valószínűséggel az Antal Nimród által rendezendő 3D-s filmben is ezeket láthatjuk majd. Van itt lángoszlop erdő, meggyulladó technikus, összeomló színpad, dal közben felépülő, majd széjjel eső szobor, világító keresztek, megaklotyó, koporsókra vetítés. De ne is beszéljük róla inkább nézzétek. Képeket meg ITT találtok.

Ma beindul a FEZEN fesztiválgépezet

fezen_epites15_kicsi.jpgNulladik nappal, exkluzív és bemelegítő programokkal indul az idei FEZEN. A székesfehérvári MÁV pályán négy napon át jár majd a fesztiválmotor. A buli katalizátorai szerdán sok más banda mellett a világzenei alapvetés Al Di Meola, Ferenczi György és a Rackajam, a RATM tribute műsorral (is) fellépő Subscribe lesznek. A fesztiválterületen az építők az utolsó simításokat végzik.

Már állnak a FEZEN színpadai, ahol szerdától Al Di Meola, Ferenczi György és a Rackajam, a Machine Head, a Sabaton, a Kreator, a Tito & Tarantula, a 30Y, a Vad Fruttik és még rengeteg hazai és külföldi fellépő üti majd a dobokat, varázsol a húrokkal, miközben a Chicane, Jimmy Van M, Nick Warren triumvirátus, Julia Carpenterrel és a FEZEN Elektro többi DJ-jével kiegészülve  táncoltatja a fesztiválozókat. Székesfehérváron a FEZEN négy napja alatt lehetetlen lesz nem bulizni.

Tovább

Folyamatos hullámkeltés – interjú Corey Beaulieu gitárossal és Paolo Gregoletto basszusgitárossal a Trivium zenekar tagjaival

0riport_trivium2012_02 (1).jpgIdei Nova Rock-sorozatunk utolsó darabjaként a továbbra is fölöttébb motivált, határozott terveket szövögető és magabiztosan építkező floridai Trivium két tagjával folytatott beszélgetést adjuk közre.

A mostani fesztivál-fellépéseiteken a program elég jelentős hányadát teszi ki az „Ascendancy” album anyaga.
Paolo: Nálunk mindig is az volt a program egyik alappillére. Ha mondjuk egy harmincöt perces műsort nyomunk, azt elég nehéz arányosan összerakni öt albummal a hátunk mögött. Mindenesetre ez az egyik csúcslemezünk, az egyik legjobb anyagunk. Igazán erős album. Amikor olyanoknak játszunk, akik sosem láttak még bennünket korábban, és akiknek minden nótánk új, mindig beválik, ha az „Ascendancy” néhány dalát vetjük be. Az utóbbi időben viszont az „In Waves”-ről is igen sok nótát tolunk. Ma is hármat kaptunk elő arról a lemezről. Úgy érezzük, méltóak az eddigi dolgainkhoz. Hiszünk bennük.

Tovább

Never too late: Unisonic - Unisonic (2012)

unisonicdebut.jpgIsmeritek a szokásos kifogásokat: munkahely, család, kiskutya stb., a lényeg: néhány igencsak fontos lemez átcsúszott az idő rostáján. Azonban a Unisonic önmagáról elkeresztelt első albuma nem fontos - hanem rock-történelmi jelentőségű! A miértre tengerikígyó hosszúságú választ lehetne adni, most csupán két nevet írok: Kai Hansen, Michael Kiske. Mindketten az ős-Helloweenből. Újra együtt! Erről nem megemlékezni egy rock-blognak annyi, mint egy sportújságnak nem írni az EB-döntőről.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum