RockStation

(Több, mint) örömzene: Gus G. - I am the Fire (2014)

2014. április 20. - viliricsi

Gus G I am.jpg

Akit nem hoz tűzbe a Gus G., pláne a Kostas Karamitroudis név, az is tízezer százalék, hogy hallott már a golyóbis egyik legismertebb énekeséről, Ozzy Osborne-ról. Nos, fenti görög származású, éppen krisztusi korban levő gitáros az öreg Ozzy papa alkalmazottja. Csak hát, mint tudjuk, Osbourne éppen a Black Sabbath feltámasztásában játszik most kulcsszerepet, így az unatkozó zenész összedobott egy szólóalbumot. Mi más születhetett volna, mint egy kis örömzene a barátokkal? Sőt, egy kicsit több is született annál.

Tovább

Így nyomta Billy Joel és Brian Johnson az AC/DC klasszikust

brianjohnsonbillyjoelpro.jpg

Nos, hogy az AC/DC-vel mostanában történt rossz dolgok mellett valami jót is mondjuk, hajtás után a sok rossz minőségű rajongói felvétel után végre van egy jó is arról a new yorki Billy Joel koncertről, amikor is március 21-én Brian Johnson az AC/DC énekese a You Shook Me All Night Long című klasszikust énekelte. Reméljük Brian Johnsonnak azért erre még az AC/DC-ben is lesz lehetősége.

Tovább

Szakít a hagyományokkal: SoulMirror - Szakítópróba (EP)

Soul Mirror Szakítópróba.jpg

„Színházmetál” – így jellemzi saját munkásságát a pécsi SoulMirror zenekar. Tegyük hozzá: hihetetlen találékonysággal! Be kell, hogy valljam: ezt a kifejezést kerestem az előző anyagukról írogatván. Hogy mi is ez a színházmetál? A gyökerek valahol a Savatage-Therion rétegben keresendők (és találandók), viszont a legújabb kori pop metalban szökken szárba a produkció. De legfőképpen Götz Attila énekes a „bűnös” abban, hogy e műfaji meghatározás ráaggatható az együttesre. Őneki – úgy tudom – kenyérkereső szakmája a színészet, és az ott használt eszközöket maradéktalanul elszállítja nekünk ide a rockszínpadra.

Tovább

Új albumon dolgozik Rob Zombie

Rob-Zombie-5.jpg

Bár Rob Zombie legutóbbi albuma csupán egy éve jött ki Venomous Rat Regeneration Vendor címmel, a shockrokker a hírek szerint máris új albumon dolgozik. Ahogy a Pulse Of Radio-nak elmondta, már januárban megkezdték a munkát, amit aztán most májusban folytatnak majd. Ahogy mondta, nem szeretné, hogy sok idő teljen el most két lemez között, már csak azért sem, mert végre egy jól működő zenekarnak érzi a bandát és ez ihletet ad a gyors folytatáshoz. Mi ennek csak örülünk és biztosíthatjuk a mestert, hogy június 16-án meg is nézzük őt a Budapest Parkban rendezendő Aerodrome Fesztiválon.

Hallgasd meg a Prong új albumát!

prongruininglivesearlycover.jpg

A Tommy Victor vezette Prong két évvel ezelőtt a méregerős Carved Into Stone című lemezzel keményen visszahelyezte magát a metál térképére. Most nem tököltek sokáig, április 23-án itt az új lemez Ruining Lives címmel. A banda a Spotify-n ma meghallgathatóvá tette az új albumot, mi meg annyira vártuk, hogy máris megosztjuk veletek.

Tovább

Kilépett a Katatonia dobosa

katatoniadrummer2014band_638.jpg

A svéd Katatonia dobosa, Daniel Liljekvist bejelentette, hogy nem kíván többet a zenekarral együtt dolgozni. Rövid közleményében ez állt: "hónapok óta gondolkodom ezen, és végül meghoztam ezt a szomorú döntést, elhagyom a bandát. Semmi olyanról nincsen szól, hogy nézeteltéréseink lennének, vagy bármi más szarság. Egyszerűen nem tudom összehangolni a munkámat, a családomat azzal, hogy 100%-osan a Katatoniára tudjak koncentrálni. Ez egy zenésznek nagyon szörnyű, de meg kellett hoznom ezt a döntést, hogy a családomra és a normál munkámra tudjak koncentrálni, hogy a számlákat fizetni tudjam."

Új Primordial-lemez érkezik novemberben

Primordialband2011(1).jpg

Az ír pagan metálos Primordial  végre új lemezzel jelentkezik novemberben. A Where Greater Men Have Fallen címet viselő kiadvány a Metal Blade Records gondozásában jelenik majd meg, vele egy időben pedig három németországi koncertet is adnak a Portrait és Bölzer társaságában. Ha ilyen dalok lesznek a lemezen nem szólunk egy rossz szót sem ...

Tovább

Rockköltészet Napja, 2014 - a magyar dalszöveg-költészet gyöngyszemei, 2. rész

CalvinAndHobbes-Graduate-Thesis.jpg

04.11. A magyar költészet napja. Na jó, nem csak a magyaré. Innen csak egy ugrás a líraiság, és hát, tény és való: a legerősebb rockopuszok nem hódíthatták meg a világot gyomorszájon vágó, vagy éppen könnyfakasztó szövegek nélkül...

Nemesúr új cikksorozatában szubjektívan (örökzölddé ért és a maiaknak ismerősebb rockdalokból) szemezgetett fordításait  követve, idei zárásként zuhanjunk most át a magyar dalszövegírók legköltőibb részének méregerős munkásságán! A 3. részben főleg a hazai dalírás nagyöregjeit vettük át, de ezzel a záró fejezettel bebizonyosodik, hogy most, ma is van olyan magyar dal az éterben, amiért érdemes... hát, ha nem is bekapcsolni a rádiót, de legalábbis venni egy jegyet, egy lemezt, és lelkesedni.

Tovább

Üvöltés a sötétségből: Vampire – Vampire (2014)

Vampire Vampire.jpg

Máig vita tárgyát képzi a helyszín és az idő, de egy biztos: valamikor a ’80-as években a heavy metal nyomdokain létrejött egy új zenei irányzat, ami minden addiginál sötétebb és agresszívebb vonalat képviselt. Megszületett a death metal. Annyit talán tényként kezelhetünk, hogy az elnevezés maga az amerikai death legendához, a Possessed-hez fűződik, akik ’84-es első demojukat nevezték el így.

Számos legendás zenekar tevékenykedett abban a korszakban, sokan közülük ma már nem működnek, de sokuk méltán számít mérföldkőnek műfajon belül, de attól függetlenül is. Ezt az oldschool death metal vonalat képviseli a svéd Vampire is, akik igen frissnek számítanak a szcénában, hisz’ alig három éve, hogy megalakultak, az itt tárgyalt első nagylemez kivételével pedig mindössze egyetlen demojuk jelent meg a 2012-es évben.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum