RockStation

Egy zenész - egy másik arc: Paksi Endre (Ossian)

2015. március 29. - KoaX

paksiendre02.jpg

Van az imádott zenész a színpadon. Mi így ismerjük őt, hogy Ő XY, akire csak úgy gondolunk, hogy mondjuk macskát eszik szabadidejében, vagy éppen gyertyafényben egy barlangban imádkozik valami titkos Istenhez. De ez azért lássuk be nagyon ritkán van így. A zenészeknek is van hobbijuk, mármint a zenélés mellett. Most következendő cikk-sorozatunkkal igyekszünk nektek bemutatni a hazai zenészek másik arcát, hobbiját. Remélhetőleg minden héten vasárnap jelentkezünk egy-egy cikkel, vagy esetleg videóval, ahol megismerhetitek az egyik kedvencetek szabadidős tevékenységét. Volt szerencsénk rögtön Paksi Endrét az Ossian énekesét elcsípnünk egy ilyen beszélgetésre. Alább után olvashatjátok, hogy Endrét mi is köti le a zenélés mellett.

Tovább

Korn albumok listája Jonathan Davis énekes szerint

korn_nova.jpg

Korábban már írtunk arról, hogy a rajongók által összeállított TOP 5 Korn album listája hogy néz ki. Most viszont egy kissé autentikusabb forrásból mutatjuk meg a Korn lemezek lajstromát, hiszen maga a banda frontembere Jonathan Davis állította össze az elmúlt húszegynéhány évből. A lista a hajtás után. (Fotó: Réti Zsolt)

Tovább

Néhány 18+ véres borító művészi szemmel

goriest_cover.jpg 

A brit Metal Hammer egyik művész kritikusa, Monsieur De Suede Pompeux stíluselemezgetett egy picit. Elé toltak néhány death/gore/grind lemez borítóját, hogy írjon róla pár szót. Ezekből válogattunk most mi is. Természetesen nem a leg-leg-leg artwork-öt vannak itt, mert a pokol eme bugyra olybá tűnik, hogy feneketlenül mély. Minél jobban ássuk magunkat a témába, mindig tudunk még lejjebb jutni, még undorítóbb témákba futni. Szóval ehelyett nézzünk néhány véres borítót, némi kommentárral, amik inkább a szerző véleményét tükrözik.

Tovább

Megjelent a budapesti Dolor új kislemeze, hallgasd meg!

dolor.jpg

Március 26-án jelent meg digitális formában a budapesti Dolor legújabb EP-je The System Has Recovered From A Serious Error címmel. A kislemez hat dalt tartalmaz, amelyek továbbra is a zenekartól már megszokott, energikus, dühös hardcore-t hozzák, ének fronton azonban ezúttal már Egervári Zoltán (ex-The Talking Horse) hallható. A felvételekben Smici (MD Stúdió) valamint Hofi és Rozgonyi Péter (R23 Stúdió) közreműködtek; a keverés az USA-ban zajlott a The PIT Recording Studioban Taylor Young (Xibalba, Twitching Tongues, ACxCD, stb) jóvoltából, a masterelés pedig szintén a tengerentúlon, az Audiosiege Studioban Brad Boatright (Converge, Tragedy, Enabler, Integrity, stb) irányításával. Az EP hamarosan 100 db-ra limitált CD-n is megjelenik (érdeklődni ITT lehet), addig is, hallgassátok meg alább. 

Tovább

Party Time - Horror videóval büntet az Acid Witch

acid_witch_4_pro.jpg
Bírod a 80-as évek mára már klasszikussá vált atom-gagyi horrorfilmjeit? És hogy állsz a beteg sludge/death/doom muzsikával? Ha mindkét témakör felkeltette az érdeklődésedet, akkor most nagyon fogsz örülni, mert a Acid Witch egy új videóval jelentkezett, amely a két fent említett összetevőből manifesztálódott, hogy elhozza nekünk a pokol összes beteg teremtményét.

Tovább

Gyakorlatilag feloszlott az Immortal

immortal-breakup.jpg

Már tavaly decemberben ment a haragszomrád norvég Immortalnál a névhasználat jogai miatt. Mind frontember Abbath, mind a gitáros Demonaz és a dobos Horgh is igényt tatrott volna rá, igaz utóbbiak olyan nagyon nem kívántak zenélni mostanában. Az ügy a bíróságig azonban nem jutott el, de a feleknek így sem sikerült megállapodni, így aztán Abbath a saját neve alatt hozza ki új dalait az elkövetkező két évben valamikor és új felállású zenekar veszi majd körül, amely még idén koncertezni is fog.  

Annihilation Affair: Új animációs sci-fi videóval jelentkezett a Torche

torche_annihilationaffair-640x351.png

Az utóbbi hetekben pár alkalommal már felhívtuk a figyelmeteket a Torche nemrég megjelent Restarter című  albumára, amelyről ebben a cikkünkben is olvashattok. Mivel a Torche zenéjéről tudjuk, hogy nem egy tucat muzsika, így nem kell meglepődni a most megjelent legújabb videójuktól sem, hiszen  most sem egy hétköznapi videóval jelentkeztek a srácok.

Tovább

Jön az ötödik Weedeater, új dalt is mutatnak

weedeater1.jpg

A roppant józan életű arcokat soraiban tudó észak-karolinai doom/sludge Weedeater május 18-án jelenteti meg ötödik nagylemezét Goliathan címmel a Season Of Mistnél. A sutyerák trió továbbra sem ad alább a zöldség nagyipari pusztításából és az ehhez tartozó, halálosztóan vontatott rifftengerből, amit a Cain Enabler című új dal is elég egyértelműen a tudtunkra ad. A Season Of Mist egyébként az elmúlt fél évben újra kiadta a banda teljes diszkográfiáját, így hazánkban is könnyedén beszerezhető e remek produkció minden egyes alkotása.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum