RockStation

Dave Grohl széke és brutálhosszú setlist a Guns első stadionbuliján (képekkel)

2016. április 10. - theshattered

vegas1.jpgTúl van az első arénakoncertjén is a félig-meddig klasszikus felállásban visszatérő Guns N' Roses. A múlt héten, a Troubadourban megtartott bemelegítő koncerten "megrokkanó" Axl Rose a Foo Fighters frontember, Dave Grohl által használt emelvényen énekelte végig a bulit, melyen a kiszivárgott videók szerint meglepően rendben volt a lábfejében egy kisebb csontját eltörő énekes hangja.

Tovább

333-an az első magyar Pantera-könyvèrt!

Interjú Dudich Ákossal és Horváth "Pityesz" Istvánnal a magyar nyelvű Pantera-könyv fordítóival

official_thruth_pantera.jpgAz utóbbi idők egyik legkirályabb ötletével rukkolt elő Dudich Ákos zenei újságíró és szakfordító és jóbarátja Horváth "Pityesz" István énekes, azaz a facebookon található 333-an az első magyar Pantera-könyvért! nevezetű csoport megalkotói. Az oldal létrejöttének lényege, hogy két Pantera-őrült szakember, teljesen D.I.Y. alapokból kiindulva magyar nyelvre fordítja és megjelenteti Rex Brown 2013-ban kiadott Official Truth - The Inside Story of Pantera, 101 Proof című könyvét. A könyv magyar nyelven történő megjelenésének körülményeiről és természetesen a Panterával kapcsolatos emlényeikről, emlékeikről kérdeztem a két ötletgazdát Ákost és Pityeszt.

Tovább

Új Kvelertak videóval a közeledő album felé...

kvelertak-2016.jpgÚj Kvelertak videó debütált a megosztó felületeken, ami az érkező új album világába nyújt ilyen módon betekintést. A hideg jövőt sugalló videó Fredrik S. Hana rendezésében és ötlete alapján készült, akivel már többször dolgozott együtt a zenekar. A Roadrunner istálló neves csapata Nattesferd címmel ad ki hamarosan a várakozásokhoz hűen egy valószínűleg remek lemezt, amiről ez volt az első közzétett dal, aminek a címe 1985, és itt meg is találod, a hajtás után.

Tovább

Farsangi ihletésű grindcore zsúr egy orosz óvodában

Nem papundekli punk, az igazi underground!

unnamed_1.jpgOlvastunk már punk bulikról, ahol kihúzták valahonnan az áramot egy sarokig és ott nyomták le a bulit. Aztán alakítottak már át templomot klubházzá, ahol lehetett tolni a harcot és még sorolhatnánk az underground milyen furfangokra képes, de hogy valakik rendszeresen szervezzenek le patkánypunk koncerteket egy óvodába, az még minket is megrogyasztott. Márpedig, ha hihetünk a szűk háttér információknak az abszolút hiteles felhasználói néven futó Necrocannibal Dead megnevezésű youtube betyár ilyen videókat töltöget felfele, ahol egy orosz óvodába leszervezett csinos, igényes, szolid, zsúr jellegű punk koncerteket láthatunk...

Tovább

A főzőműsor paródia főhőse Mr. Mike Patton!

faith-no-more-live-mike.jpgA Faith No More énekese, az isteni Mike Patton volt a főhőse egy főzőműsor animációs paródiájának, ami Cooking Hostile néven fut az Államokban. Egy a kulináris tudományokat elmélyítő iskola fejének képzelték el az énekest, aki három Faith No More szám átírt változatával - Ashes To Ashes, Be Agressive, Zombie Eaters - tágítja a konyhai tudást a nebulók elméjében. A sorozatot egyébként Joey Siler rendezi - a hangját is ő kölcsönözte a videóhoz - aki korábban egy speciális Helloween epizód kedvéért már jelenítette meg Randy Blythe énekest is a Lamb Of God soraiból. Az említett kis bolondozást, hogy mi is lett ebből az egészből, itt nézhetitek meg, a hajtás után.

Tovább

Itt egy új D.O.A. videó a tavalyi lemezről...

arts_music1-1-f4282417b6a0fba1.jpgNem valószínű, hogy mellé lövünk, ha azt mondjuk, hogy a D.O.A. minden idők legfontosabb kanadai punk bandája. A Joey Shithead énekes és gitáros által alapított banda nagyjából a hoki imádó észak válasza az államokban taroló Black Flag / Germs / Midle Class és egyéb hasonló bandák kereszttűzében gerjedő hardcore / punk lázra. Az 1978 óta létező zenekar szinte a kezdetektől kitartott az Alternative Tentacles kiadó mellett és a hosszú évek közös együttműködéséből még egy koprodukciós lemez is született Jello Biafra mesterrel közösen, mely a Last Scream of the Missing Neighbors címet viseli. De az csak a hatodik volt a sorban. A sor végét a tavaly megjelenő tizenhetedik lemez zárja Hard Rain Falling címmel, ami egy korai Bob Dylan számra való visszautalás is egyben. Erről hallhatok egy még mindig csípős politikai üzenettel megtöltött friss, hamisítatlan punk nótát, amihez most videó is készült. Természetesen a hajtás után...

Tovább

Miért a Moby Dick a magyar Slayer?

slayer-mobydick.jpg

Ha a Kedves Olvasó furcsának találja eme írásnak a címét, nem lepődök meg. Hiszen - habár vannak hasonlóságok, elvégre mégiscsak rockzenekarokról van szó - sokak számára nagyjából olyan lehet ez a felvetés, mintha az almát akarnánk nem is a körtével, hanem egyenesen a banánnal összehasonlítani. Viszont ha egy kicsit jobban beleássuk magunkat a dologba, rájöhetünk, hogy mégiscsak vannak - természetesen nem szándékos, vagy egyáltalán nem tervezett - hasonlóságok a két zenekar pályafutásában. Mielőtt még máglyán akarná megégetni bármelyik Olvasó, fontos leszögezni, hogy a cikk írója mind a két bandát tiszteli és szereti (sőt!), így pusztán csak mint játékot kell felfogni a most következő bejegyzés tartalmát. Jó szórakozást hozzá!

Tovább

Ha van új Hatebreed nóta, az érdekel?!

hatebreed2016.jpgTöbbször adtunk már hírt a soron következő Hatebreed lemez érkezéséről. Most pedig itt az első publikus dal a The Concrete Confessional című új anyagról - megjelenés május 13. - án - méghozzá trendi szöveges videó formájában. A Connecticut állambeli metálos hardcore élharcosainak új szerzeménye az A.D. címet viseli, ami lehet egy sejtelmes rövidítés, de utalhatna egy Sepultura albumra is, bár első blikkre ezt a nótát inkább a Slayer inspirálhatta. A lényeg viszont igazából az, hogy most és azonnal a hajtás után tövig tudjátok nyomni rá a hangerőt, mert itt figyel befele.

Tovább

Zakk Wylde, Anti-Flag és Juliette And The Licks a Rock In Vienna fesztiválon

12841368_996638553719090_8514941500131438205_o.jpg

Újabb neveket jelentettek be a szervezők a június 3-5. között megrendezendő Rock In Vienna fesztiválra. A Donauinselen megrendezendő háromnapos eseményen fellép Zakk Wylde, aki friss szólólemezét mutatja be, a szegénységellenes harcáról és háború ellenes szövegeiről ismert Anti-Flag, valamint a színésznőből énekesnővé avanzsált Juliette Lewis és zenekara. Mellettük fellép a nemrég Budapesten is megfordult The Vintage Caravan és az osztrák crossover brigád a Kontrust. További infók ITT és ITT.

Avernal - La Quimera de la Perfección (Independent, 2016)

Csak a véres délkörök...

a1214271533_10.jpgNem tudom, talán a sok horrorfilmben a gonosz dacára elmormolt latin szövegek miatt, de nekem a spanyol nyelv mindig valahogy misztikusan hat. Ezért van az, hogy én akár egy rebarbara lekvár elkészítését is tudnám babonás ráolvasásnak érzékelni, ha csak egy kicsit is szigorúbb hangsúllyal sziszegik azt el a fogak között. Így nem értek egyet azzal a sok helyről elhangzó állítással, hogy a metál nyelve kizárólag csak is az angol lehet. Erre pedig az Avernal nevű argentin banda cefet simán rá is cáfol. Friss, La Quimera de la Perfección című albumuk ugyanis a tökeinket, agyunkat, csontjainkat mostanában legszakszerűbben lemorzsolgató metál anyagok egyike lehet. A koszos rohadék, turbó kíméletlen zenei közegbe pedig úgy kellett a spanyol argentin szitok szó ennek a bandának - minden eddigi lemezén - mint Gene Simmons lábára a magassarkú, hogy a hátsó sorból is mindenki jól lássa, tényleg nincs a nyelvén semmi fincsi lepedék.

Tovább

Yuppicide & Human Touch @ Schlachthof, Wiesbaden, 2016.03.21.

Hétfői jó hangulat

yuppicide_2.jpg

Vannak azok a koncertek, amit mindig is látni akart az ember. És vannak azok a koncertek, amik megtekintésére vajmi kevés esély kínálkozott az elmúlt közel 20 évben. De ha az ember jól összehaverkodik a Sorssal, akkor semmi sem lehetetlen. Úgyhogy kapott is tőlem egy sört azon az estén!

Tovább

A Clutch frontember a Black Sabbath egykori dobosával csinált új bandát - Vannak új dalok is

dunsmuir2013_638.jpgDunsmuir lett annak a bandának a neve ami Neil Fallon a Clutch frontembere és Vinnie Appice a Black Sabbath és Dio egykori dobosának fejéből pattant ki a hírek szerint. Ehhez csatlakozott aztán a Fu Manchu basszusgitárosa Brad Davis, illetve Dave Bone a The Company Band gitárosa. A rendhagyó felállásnak pedig már van is két új száma, ami kislemez formájában is megjelenik, természetesen az itunes - ra is felkerült és a zenekar youtube csatornáján is hozzáférhető. Teljes lemezről még egyenlőre nincs hír, de biztosan az is lesz. A Dunsmuir egyébként magáról azt mondja, régi sulis, klasszikus metál szerűségben utazik, de hova a szavak, ha a két említett nótát itt lejjebb a hajtás után, mindjárt meg is hallgathatod.

Tovább

Faminehill - What Have We Done To Each Other EP (2016)

faminehill_borito.png

A kazincbarcikai székhelyű Faminehill EP-je nem feltétlenül friss anyag, de főleg rajtam múlt, hogy csúszott eme recenzió. Mea culpa! Viszont nem lehet csak úgy elmenni ezen kiadvány mellett, érdemes meghallgatni, érdemes írni róla pár sort. Egyrészt, miután megtudtam, hogy "földi" (azaz a gyönyörű Borsod-Abaúj-Zemplén megyéből származik) a zenekar, nem tudtam nem kíváncsinak lenni, hiszen azért minden szentnek maga felé, ugye. De mit is kell tudni a szép című What Have We Done To Each Other EP-ről?

Tovább

Doom (UK), Diskobra, Blackmail, Pigpride @ Dürer Kert, 2016.04.04.

Hétfőn este, úgy keményen, rúgtak már le érzésben brit punkok?

12592535_631654893653270_7064690131653878393_n.jpgA Doom is nagyjából egy olyan fekete lyuk az underground színtéren, amibe egy évben egyszer mindenképpen illene közvetlen közelről belenézni, még ha ez nem is mindig sikerül. Aztán minthogy az utolsó hazai koncert után egy nagyjából három éves hiányt kellett már bepótolni, nagyon úgy állt a dolog, hogy muszáj lesz megindulni Bécs felé, hiszen először csak ottani időpont ugrott fel a mostani turné kapcsán. Aztán jött a várva várt váratlan fordulat és a szervezőknek köszönhetően egyszer csak lett egy április 4. - i budapesti alkalom a Dürer kisteremben, ahova el tudtuk vakarni a bundát megnézni Birmingham durva crust punkjait.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum