RockStation

Így nyomta a Metallica a francia TV-ben

2016. november 20. - sunthatneversets

metallica_canal.jpg

A héten a francia Canal+ Tv-csatorna Le Grand Journal című műsorában vendégeskedett a Metallica, az új, Hardwired... To Self-Destruct című lemez okán. A  műsorban 7 dalt játszottak (Creeping Death, For Whom The Bell Tolls, Moth Into Flames, Atlas, Rise!, One, Hardwired, Enter Sandman). Alább ebből a műsorból láthattok részleteket. A lemezről amúhy ITT írtunk.

Tovább

Újra énekel Brian Johnson!

acdc_3.jpg

Korábban már írtunk róla, hogy a (volt) AC/DC énekes, Brian Johnsonnál egy újfajta technológia segítségével csökkenthetik a színpadi jelenlét okozta halláskárosulás fajsúlyát, illetve a végérvényes hallásvesztés esélyét is gyakorlatilag a nullára csökkenthetik. Ha a kicsi kütyü sikerrel végzi a dolgát és beválik az öregnél, akár fél éven belül visszatérhet a színpadi szerepléshez! Ha ez még nem is történt meg, mindenesetre új dalban már hallhatjuk az énekest.

Tovább

Obituary (US), Exodus (US), Prong (US), King Parrot (AUS) @ Dürer Kert 2016.11.16.

Mesterek kenterben...

0obituary2016_13_eredmeny.jpg

Azt hiszem egy olyan turné esetében, ahol hét óra után kicsivel már a Prong tolja az Eternal Heat című számot, abszolút helytálló az a hangaztos elnevezés, hogy Battle of the Bays. Főleg, ha őket aztán olyan bandák követik a színpadon, mint az Exodus és az Obituary. Ennek jelentőségét pedig úgy tűnt a hazai közönség is feltudta már előzetesen mérni, hiszen a koncert napján, azaz tegnap november 16 - án, már csak néhány helyszínen felvásárolható jegy maradt, amit kapunyitáskor fel is martak az időben érkezők. Így nagyjából fél hétkor került ki hivatalosan is a teltház tábla a Dürer Kert ajtajára.

Tovább

Így nyomja Matt Heafy a Soundgardent

triviumacoustic.jpgA Sirius XM valahogy mindig befűzi a nagyokat, hogy zenélgessenek náluk egy kicsit. Jól is teszik, mert nem egyszer egész érdekes verziókat is kaphatunk kedvenc dalainkból. Az egyik legújabb áldozatuk a júniusban nálunk járt Trivium dalospacsirtája, Matt Heafy, aki a Silence In The Snow lemezen megjelent lassú dal, az Until The World Goes Cold mellett a Soundgarden Black Hole Sunját is eljátszotta mindenki nagy örömére, méghozzá egy szál gitáros átiratban.

Tovább

Nézd meg a Decadawn új videóját!

23730_photo.jpgA montreali melodikus death metal vonalon mozgó Decadawn nevezetű formáció, Take You There címmel egy új zenei videóval jelentkezett. Amely valójában nem egy új dal, mivel a banda 2014-ben Solitary Confinement címmel megjelent bemutatkozó albumán (amelyen az At the Gates énekes pacsirtája, Tomas Lindberg is vendégszerepelt) található. A zenekar új anyaggal majd csak a jövő évben jelentkezik, addig marad a régi lemez és az új videó, amelyet a tovább gombra kattintva lehet nyomatni. In Flames, Dark Tranquility fanoknak kötelező!!

Tovább

A legrosszabbtól a legjobbig, avagy így tetszettek nekünk az új Metallica-videók

metallica-hardwired-album.jpegTegnap jelent meg a Metallica új lemeze, a Hardwired... To Self-Destruct, melyről az elmúlt napokban már mindegyik dal ismertté vált (legálisan is). Ahogy már mindenki tudja, valamennyi szerzemény kapott egy-egy klippet is, melynek köszönhetően nézni is érdemes a dalokat, nem csak hallgatni. Ezeket a videókat vesézzük most ki, megmondjuk, hogy melyik hogyan tetszett nekünk. FONTOS! Nem feltétlen a dalok tetszési sorrendjéről van szó, persze az is belejátszik, inkább a kisfilmeket értékeljük az összeállításban. És mint tudjuk, minden lista szubjektív, így ezt is érdemes úgy kezelni, egyéni véleményeket szívesen látunk!

Tovább

Gods Of Violence - Itt az új Kreator címadó dala és a hozzá készült videó

kreator_2016.jpg

A Kreator januárban hozza ki új lemezét a Nuclear Blast kiadónál. A germán thrash legenda tizennegyedik albuma január 27-én lát napvilágot Gods Of Violence címmel és 11 dalt tartalmaz majd. A lemez producere Jens Bogren volt. Mille Petrozza főnök azt ígéri, hogy hamisítatlan Kreator anyag lesz és mindenki eldobja majd az agyát tőle. Új dalt már tudunk is mutatni a címadó képében, ami egy frankó videót is kapott. Alább a lényeg. 

Tovább

Ritkasággyűjtemény érkezhet a Dio-életmű rejtett fiókjaiból!

dio.jpgLegalábbis ezt állítja a 2010-ben elhunyt legendás énekes özvegye és egykori menedzsere, Wendy Dio. A Rhino Records által megjelentetett, az első 6 Dio sorlemezt tartalmazó A Decade Of Dio box szett után jövőre további értékes felvételeket tartalmazó archív anyagok kerülhetnek majd piacra, ha minden jól megy.

Tovább

Metallica - Hardwired...to Self-Destruct (Blackened, 2016)

Apu nem halhat meg. De akkor apunak örökké élnie kell?

metallica-hardwired-album.jpegBevallom, ami felhajtás és a hírek szintjén lezajlott az elmúlt hónapokban a Metallica új lemeze körül, az már engem kezdett a legszárazabb székrekedésnél is néhány dagadó hajszálérrel erőltetettebb műsorra emlékeztetni. Ezért is kerestem magam mellett kajtató kezeimmel önkéntelenül a wc papírt minden alkalommal, mikor megláttam az újabb napi két hírt ez ügyben. Mert nekem ez épp olyan túltolt szar, mint napjaink roncsgiccs karácsonyai, amik a jövő melegségét már előre becsomagolták, hogy vonalkóddal ellátva aztán lenyomják azt idő előtt a torkodon, mint a törődött kezek a góré mellett a kukoricát a kacsa nyakán. Elég kevés vízzel. De persze bitang nagy sült májat remélve a porcelánon. Ugyanis pontosan így lesz négy nagyon jó srácból árú. Pontosan ez miatt lesz egyre magasabb a színpad. A színpadtól pedig egyre messzebb a rajongó. Ahogy rajongótól egyre távolabb az előadó. Az előadótól pedig a kibaszott saját esszenciája. Hiszen átlényegült termékcsaláddá. A Metallica új, Hardwired ..to Self-Destruct című lemeze tudniillik elsősorban egy cég terméke szerintem és már csak azután zene.

Tovább

Hallgasd meg az Excel újra kiadott A Joke On You lemezét

19386_1004520439566866_295614189864778219_n.jpgVégre egy jó hírrel szolgálhatunk a feltűrt sildes hardcore/punk/crossover rajongók népes táborának is. A Southern Lord Records holnap mutatja be deluxe újrakiadás formájában, Los Angeles szülötteinek, a veteránnak számító Excel mára már klasszikussá vált lemezét, A Joke On You című zseniális albumot. Az 1989-ben megjelent nagy hatású lemez, a stílus egyik alapkövének számít, iszonyat király nótákkal megpakolva és természetesen nem elhanyagolható szempont az sem, hogy most már jó minőségben hallhatóak a dalok. Az újra kiadott lemez mellett a banda folyamatos koncertekkel zúzza le a nagyérdeműt, remélhetőleg felénk is ellátogatnak majd valamikor, a közeljövőben. Lényeg a lényeg, a sapka sildet felcsettinteni! Hangerőt a nyugdíjas szomszédok kompatibilitási határ fölé tekerni, sört pisszenteni és a hajtás után lehet nyomatni a táblázatkezelőt!!!!

Tovább

Megjelent a Peter Kovary & The Royal Rebels új klipje, az It’s a Riot

pkarr_promo1.jpg

A nyár folyamán „fedte fel kilétét” a Peter Kovary & The Royal Rebels csapata, pontosabban Kőváry Péter gitáros/énekes és producer, a neo egykori tagja rántotta le a leplet új klasszikus Rock ’N’ Roll formációjáról. A debütáló Keepin’ On EP-t még egymaga készítette el, de már akkor is pedzegette, hogy szerveződik a zenekar Royal Rebels része is.

Tovább

Hallgasd meg az August Burns Red új karácsonyi feldolgozás-dalát!

abr2015.jpgAz USA-beli August Burns Red már hagyományként kezeli, hogy az ünnepi szezonra előáll egy karácsonyi kislemezzel és bizony jól sejtitek, ez ezúttal sincs másképp. A legújabb kiszemelt a What Child Is This? (Greensleeves) lett, mely ha így címről nem is ismerős, a fődallamról biztos be fog ugrani, hogy miről is van szó.

Tovább

Lopott Könyvek - Itt a Leander Kills Tankcsapda feldolgozása, videóval

leander_kills_2016.jpg

November 22-én ahogy már mi is többször megírtuk - különleges lemezzel jelentkezik a Tankcsapda. A Dolgozzátok fel! című dupla album egyik korongján a Tankcsapda értelmezi újra az általuk nagyra tartott magyar bandák nótáit, míg a másik CD-n hazai előadók dolgozzák különböző stílusokban tevékenykedő hazai előadók. A Leander Kills választása a Lopott könyvekre esett, amely persze alapos átalakuláson ment keresztül. Hogy mennyire, az alább ki is derül.

Tovább

Nézd csak meg az új Superjoint videót!

superjoint-2016.jpgAlig egy hete jelent meg a Phil Anselmo vezette Superjoint új nagylemeze, a Caught Up In the Gears of Application, mely szűk 13 évvel az előző korong, a A Lethal Dose of American Hatred után került a boltok polcaira. A friss album a címadójára készítettek is egy szokatlan látványvilágú videót a srácok, tessék csak ránézegetni szorgosan.

Tovább

Nézd meg a Children Of Bodom rajongókkal teli új dalszöveges videóját!

children_of_bodom_2015.jpgÚj kisfilmmel állt elő a finnek kvázi veteráncsapata, a Children Of Bodom. Alexi Laihoék a tavalyi nagylemezük, az I Worship Chaos egyik dalára, a My Bodom (I Am The Only One)-ra készítettek egy dalszöveges videót, melyet a rajongók által beküldött fotókkal tűzdelt tele a brigád. Az írásban szó esik még az új gitárosról, Daniel Freybergről és Roope kiválásáról is.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum