RockStation

Állati! - Új dallal jelentkezett a Shining

2018. augusztus 12. - theshattered

shining17.jpgÚj dallal jelentkezett a norvég Shining, tudjátok, a könnyebben emészthető. Az Animal, amely az új nagylemez első előfutárának tekinthető, a szokásosnál is könnyedebb, bulisabb zene lett, sehol egy indusztriál tördelés, de még a zenekar egyediségét adó szaxofon sem jelenik meg, viszont egy abszolút baráti bulizene kanyarodott ki az északiak tollából.

Tovább

Adj egy ötöst! - A hét 5 új rock/metal dala /vol.32

0foofighters2017_41_eredmeny.jpg

Itt egy újabb hétvége, így hát újra itt vagyunk. Eheti dalmegosztásunkban Pike bácsi kemény, Max bácsi keménykedik, Grohl bácsi ...., na az kemény! A nagy keménység mellett lesz slágeres Alice In Chains-dal és az aktuális blues király Joe Bonamassa is megvillant valamit.

Tovább

Miért Mennénk a Malomba? - 5(+1) érv az 5. Malomfesztivál mellett!

malomfeszt_2018_5_1.png

Egyszer volt, hol nem volt... az egyszeri magyar ámbörnek pénze, kedve, kifogása menni, vagy nem menni az "alulról szerveződő" (értsd: kultúrmissziós tudattal, nem a vurstlit falig rakás, hanem valami tematika, zenei irány, urmabocsá értékrend mentén összeálló) fesztiválokra.

Még én is így álltam ezzel. Mikor pénz volt, idő nem, mikor idő, meg pénz nem. És ez a sztori itt véget is érhetne, HA nem kacsintgatnék oly régóta összefele már majd' 2 éve ezzel a szép külhoni leánnyal. Aztán amikor Malomka meghívott magához, gondoltam, utánanézek, mi ez a nagy bazseva a Délvidéken...

Tovább

Kéthúros basszus iPhone-t valaki?

iphonebass-1000x515.jpgHát, a D-A-D sem az a zenekar, akiktől rogyásig van a RockStation, bár ezt nem tudjuk, melyik félnek rójuk fel. Mindenesetre most előkerültek, méghozzá Stig Pedersen basszusgitárja miatt, ami nem más, mint egy indokolatlan méretű, valóban működőképes iPhone másolat egy nyakkal, amire minden cicomát kerülve két húr lett felhegesztve. Működik? Igen! Jól néz ki? Mondjuk rá! Ötletes? Határozottan! Kényelmes játszani rajta? Ebben kételkedünk. Tizenötperc hírnév megvan? Hát, az meg...

Tovább

Ez lenne az Iron Maiden dalok legrosszabbtól-legjobbig listája?

1280x720.jpgA Loudwire-ös arcok egy újabb, igen merész vállalkozásba fogtak: rangsorolták az igen gazdag Iron Maiden diszkográfia gyümölcseit, ráadásul dalonként, nem is az albumok összképét tekintve. Így a lajstromban megjelennek a kislemezek B-oldalain megjelent finomságok is, vagy a bónusz trackek, így összesen százhatvanöt nótát kellett sorba rakniuk, melynek az eredménye lentebb látható. Azért le mernénk fogadni, az első tízből legalább ötöt mindenki meg tud nevezni, még akkor is, ha a szubjektivitás miatt természetesen mindenkinek más a favoritja.

Tovább

A Cudi Purci Booking & a 10 éves Dürer Kert bemutat!

20 éves jubileumi High on Fire koncert a Purci Dance Partyn!

high-on-fire-2018-press-credit-jen-rosenstein.jpg

Holnap az idei Purci Dance Party főzenekara, a jelenlegi metálszíntér egyik legmenőbb alakulata, a 20 éves fennállását ünneplő, új lemezre készülő oaklandi High on Fire lesz. Matt Pike már a fenomenális Sleep miatt kultikus riffmesterré vált értő körökben ugye, aztán a The Art of Self Defense debüttől a Blessed Black Wings LP-n át a legutóbbi Luminiferous című hetedik nagylemezig olyan gyönyörű ívet húzott társaival, hogy azoktól a drabális, vörhenyes riffektől a takony fröcsögve fog az orrodból a padlóra csattanni.

Tovább

Joe Satriani, Peta @ Barba Negra Track, 2018.07.23.

Amikor a közönség jó ütemre tapsol

0joesatriani2018_42_eredmeny.jpg

Ha valaki legalább az érdeklődés szintjén barátkozik az instrumentális gitárzene világával, Joe Satriani mester munkássága 6 arany- és platinalemezzel, és összesen több mint 10 millió eladott kiadvánnyal gyakorlatilag megkerülhetetlen. Tanítványai között olyan nevek bukkannak fel, mint a szintén legendás szólógitáros Steve Vai, Alex Skolnick, vagy épp Kirk Hammett.

Tovább

Enigma: Intermission II címen érkezik az új Stratovarius (nagy)lemez

stratourapr18.jpgFriss albumot fog hozni a Tarjával közös budapesti koncertjére a Stratovarius. Az Enigma: Intermission II szeptember 28-án fog a boltokba kerülni, így pontosan két hónap lesz rágyúrni a friss albumra, mely igazából egy kiadatlan dalokat és bónusz nótákat tartalmazó csomag lesz és melyről egy dal, az egyik frissen felvett tétel, az Oblivion már meg is hallgatható.

Tovább

Kérem vigyázzanak, a kripták záródnak! - Friss gyalu a Deicide-tól

deicide-2018.jpgSzeptember 14-én rászabadul a világra a death metal veterán Deicide legfrissebb korongja, mely az Overtures Of Blasphemy címet kapta a... Hát, nem a keresztségben, az 'ziher. Az Excommunicated után itt az újabb szeletelés, az igencsak cafatokra őrlő Seal The Tomb Below, csak hogy érezzétek a törődést. Meg persze azt, hogy Glenn Bentonék továbbra sem sz*rral gurítanak.

Tovább

Never Fade - Új dal az Alice In Chainstől

0aliceinchains2018_27_eredmeny.jpgMár csak szűk két hét és itt az új Alice In Chains album, a Rainier Fog! Ez azért jó hír, mert az eddigi előzetesek alapján egy masszív anyagot adnak majd át nekünk Jerry Cantrellék, erre pedig az új dal, a Never Fade sem akar rácáfolni, szóval... Igazából az anyag majd' harmada ismert és mind igen jó lett, úgy véljük már a többiben sem lehet nagy hiba.

Tovább

Egy hét múlva kezdődik a Fekete Zaj Fesztivál

photo_fekete_zaj_cover.jpgEgy hét múlva kezdődik a Fekete Zaj Fesztivál a Mátrában. Az idén visszatérő 3 napos rendezvény bő 60 különleges zenekar koncertjét kínálja, de nem csak a zenéről szól: a megújult Mátra kempingben irodalmi és kulturális programok, a Mátra nevezetességeit bejáró szervezett kirándulások, különleges bábszínház és filmvetítések is várnak. 

Tovább

Evil Empowered - Itt egy új Soulfly dal!

soulfly2018.jpgAmikor a Dürer Kertet szétszedte, már tudtuk, hogy valamikor érkezni fog az új Soulfly album, a Ritual, sőt, egy dalt, a The Summoningot már meg is kaptuk az arcunkba. Most viszont egy másik tétel, az Evil Empowered került ki közkézre Cavalera apánktól és csapatától, ez pedig az alábbi. A korong megjelenési ideje: október 19.

Tovább

Earthless, Pallbearer @ A38, 2018.08.08.

A jó, a rokk, és a doom avagy Pallbearthless

pallbearer_a38_4.jpg

Az augusztusi közbeszédnek évről-évre van két visszatérő eleme. 1: megjegyezni a lehető legtöbb alkalommal, hogy megint milyen kánikula van, 2: nyafogni azon, hogy Sziget Fesztivál (ami ugye most kezdődött). Utóbbi visszatérő elemei, hogy drága, és nincsenek jó programok. A Sziget idén tényleg megkönnyítette a dolgomat azzal, hogy egyetlen egy olyan zenekart sem sikerült találniuk a villanygitáros muzsikák közt, ami akár egy kicsit is felcsigázott volna. És utólag örülök is, hogy radio edit leosztása lett a nagy magyar kirakat vurstlinak. Eléggé vakartam volna a fejem, ha ennek a bő hétnek a koncert termését a hajógyárin kellett volna leszüretelni . Chelsea Wolfe, Impure Wilhelmina, Helmet, amiket saját füleimmel is élvezhettem, és még jön a vasárnap a High On Fire is pölö. Az Earthless/Pallbearer koncertről meg nem is beszélve, azaz pont hogy de.

Tovább

Ha nem bírod a ciciket, itt a Behemoth új dalának cenzúrázott videója

behemoth-2018-august-press-shot.jpgFogalmazzunk finoman: a Behemoth a God=Dog videójában majdnem kimaxolta, amivel egy istenfélő embert meg lehet botránkoztatni. Viszont ha nem kenyered a nemi szervek látványa, vagy épp (legyünk naivak) tizennyolc év alatt vagy és nem szabad megnézni, akkor itt a cenzúrázott verzió. Az I Loved You At Your Darkest nagylemez október 5-én érkezik, a lemezbemutató turné legközelebb Bécsben lesz elérhető.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum