RockStation

Lone Gunmen - Lead Skies (2019)

2019. augusztus 04. - KoaX

lonegunmen.jpg

Az elmúlt pár hétben határozottan a keményebb, de kisebb zenekarok találtak be maguknak. Akárhogy is akartam a stoner műfaj képviselői most elkerülnek és mindig valami groove-osabb cuccba akadok bele. Nem volt ez most sem máshogy, így ismerkedtem meg a Lone Gunmennel.

Tovább

Artificial Void - Új klippel jelentkezett az Unprocessed

unprocessed_3.jpgAki ott volt a szerdai Animals As Leaders koncerten és volt olyan szorgos és lelkes, hogy az első pillanattól jelen volt az estén, láthatta, hallhatta a német Unprocessed műsorát. A kvintett a maga modern progresszív metaljával szó szerint az első pillanattól hatalmas ovációra késztette a nagyközönséget, nem érdemtelenül. Az új videó, az Artificial Void révén egy kicsit újra is élhetjük az ottani perceket, aki esetleg nem lett volna ott, most pótolhatja (és foghatja a fejét).

Tovább

En Minor - Nyugisabb projekttel állt elő Phil Anselmo

en-minor.jpgKiadta az egyik "új", igazából öt éve megírt dalát, az On The Floort az egyébként fizikai formában is elérhető kétszámos kislemezéről Phil Anselmo legújabb projektje, az En Minor. Az eddig megszokottabbaknál eggyel nyugisabb muzsikát toló csapat teljes anyaga várhatóan még az év folyamán meg fog jelenni. A kislemez másik nótája, a There's A Long Way To Go 1988-ban lett rögzítve.

Tovább

Szeptemberben két új dal jön a Ghosttól

ghostpromo.jpgHa igazak a hírek, szeptember folyamán két új dalt fog megjelentetni a december 3-án Budapestre látogató, Tobias Forge-vezette Ghost. Az információk szerint a friss tételek címe Kiss The Goat és Mary On A Cross lesz, melyek egy külön kislemezen fognak helyet kapni. Ha minden igaz, aznap a tavalyi nagylemez, a Prequelle megbónuszolt újrakiadása is a boltokba kerül, várhatóan ugyanezzel a két nótával kiegészítve. A pontos megjelenési dátum: szeptember 13.

Tovább

Animals As Leaders, Car Bomb, Unprocessed @ A38, 2019. július 31.

Te jó ég!

aas_2.jpg

Még mindig keresem a gondolatokat a szerda esti A38-on történtekkel kapcsolatban. Ha valaki előre megmondta volna, hogy ez a buli magasan pályázni fog az év koncertje díjra, ha nem is röhögtem volna ki, azért egy jótékony legyintéssel biztosan letudtam volna. Erre most itt vagyok és... Ahogy írtam, még mindig nem tudom, hogy öntsem szavakba ennek a három zenekarnak az előadását. Mert ami itt történt egy progmetal álom volt, amiből sosem akar felébredni az ember!

Tovább

Jön a The Ferrymen második albuma!

ferrymennewevil.jpgOktóber 11-én jelenik meg a Magnus Karlsson (Primal Fear), Ronnie Romero (Rainbow) és Mike Terrana (Rage, Tarja) által alkotott The Ferrymen második nagylemeze, az A New Evil. A 2017-es, önmagukról elnevezett korong utódjáról, hogy a fanok tudják, milyen is lesz a nótakolleció (az ígéretek szerint sötétebb és progresszívebb, mint az elődje), a címadót már meg is filmesítették. Íme!

Tovább

Nyári fesztiválkörre indul jövőre a Mercyful Fate

mercyfulfatejuly2019_638.jpgA jövő nyáron újraegyesül a Mercyful Fate, hogy ismét bemutassa a nagyközönségnek a három alkotását, azaz az első kislemezét, valamint a Melissat és a Don't Break The Oathot. A csapat egyelőre nem tisztázta, pontosan mely fesztiválokat is fogják majd érinteni, a felállás viszont már fix: a King Diamond, Shermann, Holm és Wead négyes mellé az Armored Saintből és Fates Warningból ismert Joey Vera fog beugrani.

Tovább

Fehérbe öltözött a Slipknot

slipknot-white-outfits.jpgAz USA-turnéra, ha új műsorral nem is készült (koppra ugyanaz a szett, mint a Volton és az egész Európa-körön volt) a Slipknot, legalább új overálok és Alessandro Venturella révén új maszk is járt a "hazai" fanoknak. A csapat a friss etapra fehérbe bújtatta magát, ezekről hivatalos fotókat is mutattak. A csapat legújabb nagylemeze, a We Are Not Your Kind jövő hét pénteken érkezik, melyet jövőre Budapesten is be fognak mutatni.

Tovább

Indie zenekarral nyomott Van Halent Dave Grohl

0foofighters2017_23_eredmeny.jpgA mindig mindenhol ottlévő és mindig jóarc Dave Grohl Van Halent dobolt. Ez eddig tiszta ügy, rendben is van. De a jó Dave ezt a The Bird And The Bee nevű indie zenekarral tette, hogy legyen egy csavar a sztoriban. Persze ebben ha úgy nézzük semmi meglepő nincs, de a fellépésről azért csak készült egy felvétel, melyet mi is megmutatunk Nektek.

Tovább

Whole Lotta Rosie - AC/DC koncertfelvétel 1979-ből

acdc-bon-scott.jpgIdén negyven éves az AC/DC klasszikus nagylemeze, a Highway To Hell. Ezt megünneplendő a csapat kiadta az abban az évben adott egyik koncertjének egy darabját, az akkor már két éves, nyilván azóta szintén örök kihagyhatatlanná érett Whole Lotte Rosie holland felvételét, melyen értelemszerűen még az első klasszikus éra felállása, azaz Bon Scott énekes is látható, hallható.

Tovább

Új dalokon dolgozik a Behemoth!

behemoth-2018-august-press-shot.jpgNem éppen a közeljövőre tervezi a friss lemezének a kiadását a Behemoth, de ez nem azt jelenti, hogy ne dolgoznának friss ötleteken. A tavaly megjelent I Loved You At Your Darkest utódjára már gyűlnek az ötletek, de Nergalnak vannak tervei a fiókban hagyott tételekkel is, ráadásul a Me And That Man második albuma is kilátásba lett helyezve. Ezekről nyilatkozott nem is olyan régen.

Tovább

David Bowiet játszott James Cordennél a Hollywood Vampires

the-hollywood-vampires2019.jpgEgy jó bő hónapja, hogy megjelent a Hollywood Vampires második nagylemeze, a Rise, de természetesen a csapat nem ül, nem is ülhet a hátsóján. A Steve Perry, Alice Cooper és Johnny Depp által fémjelzett csapat a népszerű műsorvezetőnél, James Cordennél is megfordult a friss lemez iránti figyelmet élénkítendő, ahol David Bowie klasszikusát, a Heroest kapták elő.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum