RockStation

Fezen 25 /// 4. nap, 2022. július 30.

Nem csak múlt, jövő is!

2022. július 31. - theshattered

296251091_5320829061296784_647676797710126156_n.jpgA Fezen harmadik napja végül kimaradt a menetrendből, két napnyi ingázás után valahogy nem fűlött a fogam megint egy kanyarhoz, főleg úgy, hogy a szombat igen combosnak ígérkezett. Állítólag jó volt a péntek is, az Epicát nagyon dicsérték - majd máskor pótolom. Kellett az energia a szombatra, ami meg is adta azt, ami elvárható volt tőle. (Fotók: Fezen Facebook)

Tovább

Albumsimogató: Faith No More - Album Of The Year (Slash Records/Reprise, 1997)

album.jpg

Az év albumának elnevezni a saját albumodat még akár nagyképűen is hangozhat, de tegyük hozzá, hogy huszonöt évvel ezelőtt 1997-ben a Faith No More nem tévedett ezzel a címmel kapcsolatban. Aki kicsit is nyitott, nem hord szemellenzőt az láthatja a mai napig, hogy ez a zenekar valami olyan különlegeset alkotott az ezredfordulóhoz közeledve, amit rajtuk kívül senki sem tudott megcsinálni a kilencvenes években. Ne is húzzuk az időt, itt az Album Of The Year, ami számomra a Faith No More legjobb albuma!

Tovább

Itt egy újabb Frayle-dal

frayle_band_2022.jpg

A Gwyn Strang által vezetett Frayle már az első EP-jével lenyűgözött minket. Azóta is folyamatosan figyeljük, hogy mikor jön valami újabb doom eposz. Sajnos az album őszre csúszott, de a zenekar azért csepegtet nekünk dalokat. Mivel vizuálisan is nagyon erős a banda, így nem meglepő, hogy a Bright Eyes is klipet kapott, amit most Ti is megnézhettek! 

Tovább

A Van Halenről énekel az új szólódalában David Lee Roth

dlr2021.pngBeszédes című dallal jelentkezett David Lee Roth. A Nothing Could Have Stopped Us Back Then Anyway, ahogy sejthető is, az énekes anyacsapatáról, a Van Halenről íródott, amire a dal "háttereként" berakott kép is rájátszik. A nóta állítólag még 2007-ben íródott és John 5 gitározik rajta, ezt egyelőre még nem erősítették meg.

Tovább

Csúnyán megextrázva jön az Iron Fist újrakiadása

mh1982.jpgFolytatódik a Motörhead klasszikus lemezeinek megextrázott újrakiadásának sora. A menet most az 1982-es, azaz idén negyven éves Iron Fisttel bővül, ami a keménykötésű könyv mellett két CD-t, vagy három vinylt fog tartalmazni. A hanghordozókon ritkaságok, atlernatív verziók és demók figyelnek majd, valamit egy 1982-es fellépés felvétele a Radio Clydeból. Első előzetesként itt a címadó dal demója!

Tovább

Michael Romeo - War Of The Worlds Pt. 2. (Inside Out, 2022.)

Neoklasszikus progresszív metal

mrwotw2.jpg

Ha a thrash irányzathoz hasonlóan az amerikai progresszív metalra vetítve is használhatnám a "Big 4" kifejezést, a Dream Theater, a Queensryche és a Fates Warning mellé (mögé) jómagam a negyedik pozícióra a Michael Romeo gitáros-vezette Symphony X-et helyezném. A fenti kollégákhoz képest jó egy évtizednyi lépéshátránnyal indult zenekar értelemszerűen már nem tölthetett be színtérformáló szerepkört, a 90-es évek utolsó harmadában, az európai heavy metal revivallel szinkronban azonban sokan szívükbe zárták a New Jersey-bázisú zenekart is.

Tovább

Fezen 25 /// 1. nap, 2022. július 27.

Mateklecke

0meshuggah2022_07_eredmeny.jpgHiába az egyre öregedő fejem (bár sokan mondják, hogy az öregség nem itt kezdődik), nem voltam sok fesztiválon. Persze ennek mindig megvolt a maga oka, hol anyagi, hol egyéb, de rendre kimaradtak a nagy rendezvények, utólagos sajnálatomra. A huszonötödik, két év halasztás után megrendezett Fezen nyitónapja viszont hozta minden elvárásomat, amit eddigi kevés tapasztalatom alapján felállítottam, szóval... Nézzük csak!

Tovább

Omens címmel itt az új Lamb Of God-lemez címadója

lamb-of-god2022travis-shinncrop.jpgOktóber 7-én az Epic Records gondozásában érkezik a Randy Blythe vezette Lamb Of God új albuma, amely a 2020-as self-titled albumot követi majd a sorban. Az album címe Omens lesz, erről pedig az első single-t, Nevermore címmel már korábban megmutatták az Urak. Most befutott a második új dal, ami a lemez címadója is egyben. Ehhez is kaptunk videót, alább lehet csekkolni. További jó hír, hogy a a zenekar augusztus 10-én, a Kreator, a Cattle Decapitation, a Blood Incantation és a Vended társaságában a Barba Negrában játszik.

Tovább

Gojira | Alien Weaponry @ Barba Negra, 2022.07.27.

Repülő bálnák és haka-metal

0gojira2022_28_eredmeny.jpg

A RockStation zászlója alatt általában olyan simán szoktunk bejutni bulikra, mint forró, olajozott kés a vajban, de tegnap valami apró porszem került a gépezetbe és kicsit várni kellett a bebocsátásra. De nem gáz, mert arra a pár percre, míg kint álltam, átengedtem magam és hagytam, hogy a modern kori maori harcosok patau és taiaha helyett dobcájggal és elektromos gitárokkal zúzzanak le. Van némi Új-Zéland mániám, azért is voltam kíváncsi nagyon az Alien Weaponry-re élőben. És hát igen. Engem nagyon megvett ez groovos-os zakatolásba csomagolt haka-metal. A trió tempója elég gyilkos és ahogy ehhez maori nyelven megdörrenek...ha ellenfél lennél, beszarnál..

Tovább

Carpenter Brut - Leather Terror (No Quarter/Virgin, 2022)

Gépcsoda

carpemter_brut_leather.jpg

Aki a nyolcvanas években volt tizenéves, minden bizonnyal konkrét emlékek révén is fel tudja idézni, hogy akkoriban a fiatal zenehallgatók kasztjai között tiltott volt az átjárás. Voltunk mi, metalosok - akkori szóhasználattal élve, rockerek - illetve voltak a semmivel sem jobban csengő, „diszkós” gyűjtőnév alatt futó, jobb híján az emblematikus zenekaraik révén nevesíthető "kjúrosok", "depesesek", netán "broszosok"… hogy hű maradjak a korabeli elnevezésekhez.

Tovább

John Bush érás dalt játszott az Anthrax

0anthrax2017_34_eredmeny.jpg

Kedden indult az Anthrax jubileumi amerikai turnéja. A már 2010 óta újra Joey Belladonna énekessel felálló csapat meglepetésre a 12 dalos szettbe felvette az eredetileg John Bush által énekelt Only című közönségkedvenc nótát is, amely a csapat 1993-as Sound of White Noise című lemezén szerepelt. Nézzük, hallgassuk, hogy sikerült a performansz! Ha valaki még nem tudná, annak mondjuk, hogy a zenekar október 31-én a Municapal Waste társaságában a Barba Negrában játszik.

Tovább

The Deathless Sun - Itt egy új dal a Behemoth-tól

behemoth_2022_2.jpgOpvs Contra Natvram címmel szeptember 16-án érkezik a Nergal vezette Behemoth új albuma, melyről korábban Ov My Herculean Exile és Off To War! címmel korábban már mutattunk két új dalt videóstól. Most megérkezett a harmadik előzetes is, melynek címe The Deathless Sun és alább le is csekkolható a korábbi előzetesekkel együtt. /Fotó: Oskar Szramka/

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum