RockStation

Albumsimogató: Ghost - Infestissumam (Loma Vista, 2013)

A gonosz tíz éve jár köztünk

2023. január 22. - KoaX

ghost_2.jpg

Egy zenekar, ami mellett nem lehet csak úgy elmenni. A Ghostot vagy utálja valaki, vagy pedig imádja. Olyannal még egyszerűen nem találkoztam, akiből ne váltott volna ki valami érzelmet a Tobias Forge által életre hívott formáció. A zenekar második albumával elindult a totális siker felé. Megállíthatatlanul. Tíz éves az Infestissumam.

Tovább

Kiadta a harmadik lemezelőzetesét a To The Grave

tothegrave2023.jpgMiközben javában járja Európát, a To The Grave igyekszik szem előtt tartani a következő nagylemezét is. A magyar földet elkerülő kanyar vasárnap ér hozzánk legközelebb, ha egy ad-hoc program belefér, akkor a bécsi Flex Hallba kell ellátogatni, már ha persze látni szeretnétek őket. Ha nem fér bele, akkor itt a Cut Off The Head és annak videója, mely már a harmadik előzetes a február 24-én megjelenő, a maga egyszerűségében is igen kemény és sokat mondó borító mögé rejtett Director's Cutról.

Tovább

Új kiadást kap az Electric Callboy legutóbbi lemeze

ec2022.jpgTour edition fedőnév alatt öt koncertdallal kiegészített újrakiadást kap az Electric Callboy legutóbbi, ezen zenekari név alatt első nagylemeze, a Tekkno. A limitált kiadású, CD-n és vinylen megjelenő anyag március 24-től lesz elérhető, ízelítőnek a Pump It bulivideóját adták ki hozzá. Aki még nem tudja, annak mondanánk, hogy a zenekar április 15-én a Barba Negrában lép fel.

Tovább

Shadow Rebels - On The Ride (Metal Scrap Records, 2021)

a3826780246_10.jpg

Az év eleje mindig tökéletes időszak arra, hogy tetszés, illetve egyéni vérmérséklet szerint mélyebbre merüljünk az underground bugyraiban. Az első kiemelt kiadványok ugyanis a tapasztalatok szerint általában tavasz elején szoktak befutni, így a holtszezont kihasználva az első két hónapban gyakran vájkálok a közelmúlt azon anyagai között, melyek ilyen-olyan okokból a maguk idején elmentek mellettem vagy csak szimplán átmentek a szűrőmön.

Tovább

Sing To The Grave - Megjött a Chelsea Grin új dala

cg.PNGA tavaly megjelent Suffer In Hell után idén újabb albumot ad ki a Chelsea Grin. A Suffer In Heaven első előzetese a Sing To The Grave lett, ezt az alábbiakban találjátok meg. Ha fizikai formában szeretnétek majd birtokolni a dalokat, arra is lesz lehetőség, a két említett lemez egy csomagban lesz elérhető, ez a második korong megjelenésével egy időben, március 17-től lesz szabad préda. Természetesen az előrendelés már jó ideje él.

Tovább

Tizenkét friss dallal jön a Jethro Tull albuma, a RökFlöte

jethro2023.jpgGinnungagap címen bemutatta az új dalát a Jethro Tull. Az április 7-én Budapestre látogató legendák a nótát az április 21-én megjelenő albumukról, a RökFlötéről emelték ki, amihez a teljesség érdekében egy animációs videó társul. Alább a borító, dallista és a nevezett szám is megtalálható.

Tovább

Meglepetés nóta jött Ihsahntól

ihsahn-2022.jpgMárcius 24-én új anyag érkezik majd Ihsahn kezei közül. A Fascination Sessions EP, mely jelen állás szerint csak digitális formában kerül majd kiadásra a zenész Fascination Street Studiosban tartott, Jens Bogrennel közös sessionjeinek termését tartalmazza. Hogy ne vakon fusson bele a hallgató, itt az első dal az anyagról, a Contorted Monuments, mely ha lehet ilyet mondani, emberünk rockosabb vonalát eleveníti fel.

Tovább

Rock Nuggets Vol.10 / KOLLAPS\E - Phantom Centre (2023)

a4254871441_10.jpg

Imádok a YouTube-on kalandozni és felfedezni újabb és újabb zenekarokat. Szerencsére azért heti egyszer-kétszer van rá lehetőségem, hogy ennek a hobbinak hódoljak. Így akadtam rá a KOLLAPS\E zenekarra is, akiket az első pillanatban ki akartam kapcsolni, de szerencsére még sem tettem meg, így megismertem a Phantom Centre című anyagukat.

Tovább

Bodies as Driftwood - Friss melankolikus pusztítás jött a Downfall of Gaiától

dog2023.jpgBemutatta a soron következő nagylemezének első előzetes dalát a Downfall of Gaia. A német post-black zenekar a Bodies as Driftwoodhoz egy sztorizós videót készített, érdemes azt is megnézni. A teljes nagylemez, a nyolc tételt felsorakoztató Silhouettes of Disgust március 17-től lesz elérhető.

Tovább

Anders Nyström nélkül turnézik a Katatonia

Hallgasd meg az új nagylemezt!

katatonia_band2022-1000x515.jpgMa jelent meg a Katatonia új nagylemeze, a Sky Void Of Stars, melyet január 31-én Budapesten is bemutatnak majd. A 2020-as City Burials utódja már első blikkre a klasszikus Katatonia hangzás felé orientálja a hallgatóit, erről ti is megbizonyosodhattok alább. Viszont üröm az örömben, hogy a hamarosan kezdődő turnét az alapító gitáros, Anders "Blakkheim" Nyström nélkül kezdik meg a svédek, a zenész családi okok miatt egészen tavaszig az összes koncertet kénytelen lesz mellőzni. A helyén addig Nico Elgstrand (Entombed A.D.) látható, hallható majd.

Tovább

Screaming Suicide - Befutott a Metallica második új dala

317389214_687776596045024_9066898233385340387_n.jpgAhogy azt már korábban mi is megírtuk, április 14-én jelenik meg a Metallica tizenkettedik stúdióalbuma 72 Seasons címmel. Az album Greg Fidelman producerrel készült, több mint 77 perc hosszú és 12 számot tartalmaz majd, melyről korábban a Lux Æterna című tételt, videóstól bemutattuk már. Most befutott egy új dal Screaming Suicide címmel, melyhez szintén videó társul, amit ismét Tim Saccenti rendezett.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum