RockStation

Albumsimogató: Hatebreed - Divinity Of Purpose (Nuclear Blast, 2013)

2023. február 12. - KoaX

Hatebreed-The-Divinity-of-Purpose-620x620.jpeg

Azért szeretek albumsimogatókon dolgozni, mert olyan dolgokra is rá bukkanok, amiket nem is sejtettem. Van amikor egy egész korlenyomat születik, máskor viszont csak az érzések amik hajtanak egy-egy ilyen cikknél. A másik fő indok pedig egyértelműen a nosztalgia. Amikor egy ilyen anyag van készülőben, akaratlanul is előjönnek a régi életszakaszok. Ezeken vagy kellemesen merengek, vagy pedig felkavarnak. Na, de mit okoz vajon a Divinity Of Purpose?

Tovább

Igazi rockzenész sztárparádé látható egy Super Bowl reklámban

ozzy_workday.jpg

Az NFL, vagyis az amerikaifutball-bajnokság döntője, a Super Bowl, nemcsak sportesemény, de kulturális jelenség is. Ettől még nem feltétlenül illik magazinunk profiljába, kivéve, ha az egyik kapcsolódó reklámhoz 5 rocksztárt trombitálnak össze. Kattints, elmagyarázzuk.

Tovább

A jövő héten érkezik a Transatlantic koncertalbuma

transatlantic2020.jpgTalán már többen tudjátok, február 17-én koncertalbum jön a Transatlantictől. A Neal Morse, Mike Portnoy, Roine Stolt és Pete Trewavas alkotta kvartett (ötödikként Ted Leonard segítette ki őket) a The Final Flight: Live At L’Olympia címet adta a három órányi zenét felvonultató, 2022-ben, Párizsban felvett monstre anyagnak, melyen a teljes legutóbbi nagylemezt, a The Absolute Universe-t eljátszották - természetesen sok egyéb más mellett. A legújabb előzetes a mindig gyönyörű We All Need Some Light lett, a már bemutatott dalok és az anyag részletei találhatók. Nem mellékes adalékinfó, hogy jelen állás szerint ez, a videón megörökített fellépés volt az utolsó koncertje a progresszív rock álomcsapatnak, igaz egy valamikori folytatástól senki sem zárkózik el.

Tovább

Nézz meg egy átfogó interjút Bill Kelliherrel!

0mastodon2017_22_eredmeny.jpg

A Mastodon a szerkesztőségünk nagy kedvence. A zenekar korai és új anyagait is egyaránt szeretjük és rendszeresen hallgatjuk is. Az Andertones Music Co. készített most a zenekar egyik gitárosával, Bill Kelliherrel egy interjút, amiben szó esik a kezdeti időszakról, a hatásokról, a signature gitárjáról és a hangzásukról is. Amennyiben nem tudsz angolul, ne ess kétségbe! A felirat ikon (a kis fogaskerék mellett) használatával találsz magyar feliratot is a videóhoz!

Tovább

Amikor a Pantera KISS koncertre látogatott ...

pantera.jpg

A Pantera már régen is gigászi sztárnak számított, ahol megjelentek ott kő kövön nem maradt. A srácok azért megmaradtak rock rajongónak és szerettek részt venni egy-egy kedvencük koncertjén. A következő animációs kis filmben Rex Brown narrálásával megismerhetünk egy storyt, amikor a zenekar ellátogatott egy 1996-os KISS koncertre. Nézzük is, hogy mi történt!

Tovább

A napos sétányon – 50 év Rock ’N’ Roll

Kis ország, kis Rock ’N’ Roll

lp-front-cover-cmyk.jpgImádok zenei könyveket olvasni, stílustól függetlenül. A zene a szenvedélyem, ezt sosem tagadtam – ahogy azt sem, milyen jó lenne ezzel „nagyban” foglalkozni, de ez most más kérdés. A zenei könyvek nagy része értelemszerűen életrajzi, vagy zenekartörténeti mű, mely közelebb engedi a rajongókat imádatuk tárgyához, a rock, vagy éppen az adott műfaj isteneihez. Hazai terepen kicsit szellősebb a felhozatal, hiszen nálunk nincsenek akkora léptékű csapatok és előadók, aránylag kevés hazai kötet látott még napvilágot, de talán pont ezért van meg a maga romantikája a dolognak. Ebbe a sorba áll be a tavaly elhunyt Kőváry Péter életrajzi interjúkötete.

Tovább

Rock Nuggets Vol20. / The Curious Kind - Here In The Deadlights EP (2023)

thecuriouskind.jpgHazai zenekarokról írni mindig kihívást jelent. Vajon ki veszi rossz néven a kritikát és ki látja meg benne azt, hogy nem szólhat mindenkihez a saját szerzeményed? Amikor megtudtam, hogy a Red Swamp aranytorka új zenekarban van benne, egyből kíváncsi lettem, Greg új szerepére. A The Curious Kindról még tuti fogunk beszélni! Most meg már itt is van a bemutatkozó EP-jük Here In The Deadlights címmel.

Tovább

Dallamosodik a Scowl, itt az Opening Night

scowl-opening-night.jpgAz eddig megszokott acsarkodás helyett főleg dallamos énekkel támad a legújabb dalában a Scowl. A Psychic Dance Routine friss előzetese, az Opening Night inkább emlékeztet egy kilencvenes évekbeli női énekes alter banda nótájára, mint az eddig megszokott hardcore-os csipi-csapira, de csak nyugi, a dalszöveg is mondja: "This is part of the plan". Mi elhisszük.

Tovább

Lemezbemutató turnéjával érkezik a Distant

distant2023.jpgA deathcore hősök Tryannatophia és Aeons Of Oblivion című lemezeikkel meghódították a death metál színteret, most pedig új lemezzel emelik a tétet. A Heritage budapesti lemezbemutatója május 13-án lesz a Dürer Kertben, a zenekart pedig a szintén remek Exortionist, a Dagger Threat és az Abbie Falls kísérik.

Tovább

Poisoned Arrow - Új videó jött az Arch Enemytől

arch-enemy-2022.jpegHétvégén megkezdi a világkörüli turnéját az Arch Enemy (magyar dátum egyelőre nincs), amit egy új videóval tesznek egy kicsit hangsúlyosabbá a svédek. A Poisoned Arrow neve a zenekar kedvelőinek ismerősen csenghet, hiszen a legutóbbi albumukon, a tavaly megjelent és Budapesten is bemutatott Deceiversen jelent meg, de mint mindig, most is igen szépen megkomponálták a kisfilmet hozzá. A film producere Mikro Witzki (Witzki Visions) volt.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum