RockStation

Birodalmi hardcore: Madball – Empire

2010. október 17. - sunthatneversets

A New York hardcore egyik legendájáról tudjuk, hogy részben szeretik a soccert, másrészt igencsak arcletépős bulikat tudnak prezentálni. A nemrégiben Jay Weinberg dobos kipenderítésével rövid időre háromtagúra fogyatkozott Madball utoljára 2007-ben jelentkezett albummal Infiltrate The System címmel. Az 1988-ban nagyrészt Agnostic Front tagokból alakult new yorki bandal az elmúlt két évtized során igazi legendává vált, szókimondó őszinte szövegeiknek és megalkuvást nem tűrő zenéjüknek köszönhetően.

Tovább

Intézményesített arcletépés a Dürerben: Madball, Sick Of It All, No Turning Back & Last Hope @ Dürer Kert, 2010.10.15.

Megvallom őszintén, péntek reggel úgy indultam el itthonról, hogy este egy erős félház lesz a Dürer Kertben, hiszen 5500 volt a beugró a hardcore legendák koncertjére. Ehhez képest délutánra már csak 38 megmaradt jegyről szólt a fáma, ami valószínűleg el is fogyott estére. Valószínűleg én voltam kishitű, és úgy fest, a hardcore nem halt ki, és még mindig elevenen él a köztudatban; legalábbis erről árulkodik a több mint 800 ember a Madball és Sick Of It All koncertjén. Persze, volt két előzenekar is.

Tovább

New York hardcore az Újpest Haladáson

Talán csak kevesen tudják, hogy a tegnap este a Dürer Kertben fellépett két New York hardcore legenda, a Sick Of It All és Madball tagjai közül többen szeretik a focit. Nem a tojáslabdást, hanem az igazit. Ez annyira igaz, hogy alkalmanként, amikor a turnézás is megengedi odahaza kilátogatnak a Major League Soccerben szereplő New York Red Bulls mérkőzéseire.

Mivel a hazai koncert szervezője Jakab Zoltán nagy Újpest drukker, ezért a két zenekar tagjai közül többen a koncert előtt kilátogattak az Újpest Haladás magyar bajnokira. A meccsbe aztán úgy belefeledkezett a szűk csapat, hogy a Madball tagjai éppen csak visszaértek saját koncertjükre.

A képeken Armand Majidi (Sick Of It All dobos), Freddy Cricien (Madball énekes) és Mitts (Madball gitáros) látható Jakab Zoli (Skalar Music) társaságában. A fotókat Réti Zsolt készítette.

 

 

„A plagizálás egy nevetséges kifogás a kollektív tudatra!” – The Dillinger Escape Plan interjú

TDEP - The Dilinger Escape Plan. Titkos kód: menekülés két úttól egy másik ösvényen. Matek, 2010. október 13., Dürer kert. Szerencsésebb a 11, hiszen november 11-e meghatározó, 2011-ben 11 éve.  Jöhetnek a kívánságok! A 82588 ütem mutatója egy Metallica album. Mathcore konceptuálisan, csupán 50%-ban. Végtelen vég = friss kezdet. Robert Frost. Mike Patton. Max Cavalera. A gyökvonás itt és mostja: Greg Puciato + Liam Wilson. Kizárólag eddig a lendületig, befejezés nélkül. Az energia folyamatos, néha új formát ölt. A pont pedig ragadós csapda! Greg Puciato énekessel és Liam Wilson basszusgitárossal Bajnóczi Piroska beszélgetett.

- Október 13-a van, 13 kérdést hoztam. Babonásak vagytok? A 13 szerencsés, vagy szerencsétlen szám?

Greg Puciato (énekes): Egyáltalán nem vagyok babonás.
Liam Wilson (basszus gitáros): Nem gondolom, hogy szerencsétlen szám lenne. Vannak szimbólumok, amik szerencsések, vagy szerencsétlenek. A 13-assal sosem volt problémám. A 11-es viszont egy fontos szám, mivel november 11–e meghatározó az életemben. Jövőre lesz 11 éve, hogy megemlékezek erről a napról. Egyébként az Egyesült Államokban, ha az ember 11 óra 11 perckor pillant az órára, mindig kíván valamit.

Tovább

Tömör gyönyör - The Dillinger Escape Plan, Cancer Bats, The Ocean @ Dürer kert, Budapest 2010.10.13.

Két éve a The Dillinger Escape Plan kis túlzással lebontotta az A38 hajót. A Cancer Bats először jött hazánkba, hogy southern corejával megmozgasson minket. A The Ocean pedig már többször bizonyított nálunk. Elismerő csettintéssel konstatálhatjuk, hogy egy jó estére van kilátás, de legalább is mozgalmasra, az izgalmakat pedig fokozta az a kérdés, hogy a három eltérő stílus hogyan fog elférni egymás mellett (vagyis után)a színpadon.

A relatíve magas jegy ár (legrosszabb esetben 6000 Ft) úgy tűnt sokakat elrettentett a bulitól, legalább is ezen filóztam, amikor fél nyolckor a német banda a húrok közé csapott, meglepően nagy elánnal. A The Ocean-t a Heliocentric-kel ismertem meg, és arra azért kíváncsi voltam melyik arcát fogja mutatni a germán brigád, hiszen azon a lemezen négy-öt igazán eltalált zúzós, pszichedelikus váltásokkal felépített nóta közt meg-meg bújtak a sehová sem tehető zongorás, akusztikus dolgok is.

Tovább

Szeretjük Magyarországot - Sabaton interjú

A svéd Sabaton az utóbbi években jelentős ismertségre tett szert Európa szerte. A Magyarországra kis túlzással hazajáró csapat legutóbb májusban a Metalfesten adott fergeteges hangulatú koncertet, ráadásul a csapat ötödik, Coat Of Arms című lemeze is ekkor jelent meg, melyet egy a Dunán úszó hajón adott koncerttel is megspékelt a banda. Erről, az új lemezről és a hamarosan önálló turné keretében novemberben esedékes budapesti koncertről is kérdeztük Pär Sundström basszert.

RS: Lassan hazajártok Magyarországra. 2009-ben a Hammerfall-al közösen voltatok nálunk, idén májusban pedig a Metalfesten léptetek fel, ráadásul a Coat Of Arms megjelenésének alkalmából egy Dunán úszó csatahajón adtatok koncertet fényes nappal. Hogy emlékszel vissza ezekre a bulikra? Budapest kedves hely a számotokra?

PS: Szeretjük Magyarországot, mindig is jó rajongóink és fantasztikus bulijaink voltak ott. A hajókázás is azt mutatta, hogy sok elkötelezett emberünk van, akik szívesen lógnak velünk együtt - nagyon jól éreztük magunkat ott. A Metalfest hangulata is óriási volt, a tömeg nagyon velünk volt, nagyszerű közönség voltak.
Igazából már évek óta Magyarország az egyik hely, ahol a legfanatikusabb rajongóink vannak.
 

RS: Coat Of Arms címmel már az ötödik lemezetek jelent meg idén. A téma ezúttal a II. világháború, Midway, ardenneki csata, varsói felkelés. A téma igazából adja magát, de kicsit beszélnél bővebben a dalokról?

Tovább

Metál vagy-e? - Helloween, Danko Jones, Linkin Park és Murderdolls videók [VIDEJÓ EXTRA]

Ma megint hiánytpótlunk. Lesz itt metál, laza rakenroll, gitártalan metál és robzombie utánzat shock-rock.

A germán metálkirály Helloween új lemeze 7 Sinners címmel jelenik meg novemberben. Aki nem elég metál az az Are You Metal? című dalban kitanulhatja a mesterséget 

 

A kanadai Danko Jones Below The Belt címmel jelentette meg új lemezét. A Full Of Regret krimis videója után a Had Enough-ra készült folytatás vagy inkább előzmény filmecske.

Tovább

Korpiklaani, Eluveitie, GodNr.Universe & Virrasztók @ Club 202, 2010.10.12.

Rögtön legyünk túl a legrosszabbon, amit elmondhatok az estéről: a korai kezdésen. Nekem személy szerint, aki azon szerencsések közé tartozik, aki dolgozott is aznap, a 18 órás kapunyitás és a 18:15-ös első fellépő kicsit korán volt. Igyekeztem odaérni, mert kíváncsi voltam mindenre, ezért kénytelen voltam bent fogyasztani… Az árak annyira azért nem vészesek, maró gúnnyal azt kell, mondjam, olcsóbb, mint az oktogonközeli rockkocsma (Sör 400, egy jobb minőségű feles 600-700 Ft.)
A beérkezés probléma mentes volt és a személyzet előtt minden téren le a kalappal. Valahogy így kéne mindenhol csinálni. A biztonságiak tudták a dolgukat, de nem tettek se többet, se kevesebbet, a pultosok is gyorsan és jól dolgoztok, a ruhatáros kislány meg egy tündér.

No, de a koncertek.

Tovább

A rock patriótái: Patriots Rock Band- Zuhanás (demo)

Ügyes belső szervezésnek köszönhetően, két kolléga is írt a demoról, úgyhogy igazán nem lehet ránk panasza a zenekarnak. Az alábbiakban elsőként Gyula, utána Norbi benyomásait olvashatjátok a Patriots Rock Band demójáról.

Rácz Úr:

A sztereotípia csúf egy dolog. Amikor a Patriots Rock Band nevét megláttam, azt hittem, hogy ismét feltűnt a magyar nemzeti rock horizontján egy „nagymagyar” banda. Le kell szögezni a névválasztás behúzza a hallgatót a csőbe, bár az is igaz, hogy ezzel az elnevezéssel igen komoly audienciát szerezhet magának egy zenekar, és ahhoz nem is kell túl sokat nyújtani muzikalitásilag, hogy elnyerje eme tábor tiszteletét. Néhány kötelező szólam, és szó, esetleg valami régi katonadal feldolgozása, és a siker, ha nem is garantált, de a motoros találkozókra egy igen ékes pedigré.
 

Tovább

Rammstein - 30 perc alatt fogytak el a jegyek a new-yorki koncertre

A germán Rammstein 2001 óta nem játszott önálló show keretében az Egyesült Államokban, december 11-én azonban megtörik a csend és a legendás német indusztriál metál banda a világ egyik leghíresebb arénájéban a new-yorki Madison Square Gardenben lép fel. A jegyeket október 8-án kezdték árulni és fél óra elteltével már egyetlen darab sem volt belőle, ezzel a new-yorki előadás lett a zenekar történetének leggyorsabban teltházassá váló koncertje.

Top 10 Rokkerék vidámkodnak

A külsős szemlélők számára a rockerek általában olyan marcona emberek, akik köszönő viszonyban sem vannak a humorérzékkel, hacsak az nem a fingásról, beszarásról, vagy a sörözésről szól. Az általánosítás elkerülése érdekében itt van tíz vicces videó klip a rock zene olyan jeles képviselőitől, akik három, négy percig a humor oltárán áldoznak a mi szórakoztatásunk érdekében.
 

10- Bloodhound Gang: Along Comes Mary
 


A Bloodhound Gang minden klipben igyekszik magából teljesen hülyét csinálni. Itt éppenséggel egy autósmoziban vesznek revánsot a lekezelő pojácán.

Tovább

King's X - Koncert anyag közeleg

Október 25-én (a DVD verzió november 23-án) jelenik meg a King's X Live Love In London című kiadványa, mely a csapat elmúlt 30 évének legnagyobb slágereit vonultatja fel. A csapat első hivatalos koncert DVD-jének anyagát 2009 januárjában Londonban az Electric Ballroom-ban rögzítették.

A lemezre a következő dalok kerültek:

01. Groove Machine, 02. Alright, 03. Pleiades, 04. Move, 05. What Is This?, 06. Lost In Germany, 07. Black Flag, 08. Pray, 09. Dogman, 10. Go Tell Somebody, 11. Julie, 12. Looking For Love, 13. Summerland, 14. Over My Head, 15. It's Love, 16. We Were Born To Be Loved, 17. Goldilox, 18. Visions, 19. Moanjam


Room Of The Mad Robots - Ozzy után, EP előtt!

Így egy héttel Ozzy fater látogatása után, csillapodott kedélyállapottal, remegő szívünk feldolgozottnak tekinti a történteket, miszerint részesei lehettünk egy nem mindennapi bulinak. Felemelő érzés volt játszani ezen a gigászi helyen, több ezer ember előtt, ráadásul a metál élő legendájával egy színpadon. A szervezés remek volt, külön köszönet Vedres Hajninak, akinek személyében remek embert ismerhettünk meg. Igazán emelkedett (tudat)állapotban távoztunk a helyszínről, nagyszerű emlék marad mindegyikőnk számára. Külön köszönet a remek közönségnek!

A következő jelentősebb esemény a zenekar háza táján, hogy október hónapban készülünk felvenni egy négy számos kislemezt. A keverési munkálatok befejezésének várható idejét nem lehet pontosan megbecsülni, de idén biztosan kész lesz az EP.

A zenekar myspace-es és facebook-os oldalán is nyomon követhetitek a bandával kapcsolatos történéseket, eseményeket, úgyhogy csak klikk-klikk-klikk!!!:

A Toxic Spiral Time című nótára íródott klippet, ha valaki netán nem találná, itt tekintheti meg:

 


 

Az AC/DC közel kétmillió koncertjegyet adott el

Mindezt az év első kilenc hónapjában. Mivel a Black Ice turnéja véget ért, így már több jegy idén biztosan nem kel el, de a világhírű rockbanda, az AC/DC így is több mint 1.800.000 koncertjegyet adott el szeptember végéig. Némi meglepetésre a második helyre a Bon Jovi került majd 1.400.000 eladott jeggyel, míg a harmadik helyre a Séta A Dinoszauruszokkal című előadás kapaszkodott fel, valamivel több, mint 1.100.000 eladott belépővel.

A 100-as lista a pollstarpro.com-on olvasható.

Nemjuci és Grand Mexican Warlock az A38-on! [KONCERTAJÁNLÓ]

Az idei MTV EMA regionális díj jelöltjei közé a szakmai zsűri által beválasztott Nemjuci zenekar nem vesz részt a jövő héten megrendezett budapesti díjátadón, mivel a Turbo zenekarral közösen Csehországba utazik, hogy ott Prágában és Karlovy Varyban több koncertet is adjon. Így aki szeretné a rock királynőjét és csibész csapatát színpadon látni, az menjen október 14-én az A38-ra! A Hajó közönsége egy fesztiválokkal és koncertekkel zsúfolt nyár utáni, iszonyatosan erős és öntudatos, emellett nagyon szórakoztató Nemjucit kaphat ez alkalommal.

Németh Juciék előtt Belgium egyik legnépszerűbb bandája, a Triggerfinger lép színpadra. A kritikusok a régi vágású rock igazi mai képviselőjeként, a stílus ráncfelvarrójaként tartja őket számon. A Rolling Stones, Led Zeppelin, AC/DC, Motörhead vagy a fiatalabbak közül a Queens of the Stone Age vonalat kedvelők előnyben!

Az estét az alig egy éve debütált sátánfajzat brigád, a Grand Mexican Warlock nyitja. A srácok a koncertezés és a napokban bemutatásra kerülő videóklip okozta izgalmak mellett lázasan dolgoznak első nagylemezükön, mely ez év végére várható.

A38 Hajó / Budapest
2010. október 14. 20:30
Grand Mexican Warlock
Triggerfinger (BEL)
Nemjuci

Made In America: Alter Bridge – AB III

A 2004-ben a Creed romjain alakult Alter Bridge – valójában csak az alkohollal küzdő Scott Stapp énekes távozott – Myles Kennedy énekessel indította pályáját, na meg egy One Day Remains című lemezzel, amely különösebben nem szólt nagyot. A grunge hullámát meglovagló Mark Tremonti vezette Creed üstökösként robbant be az amerikai zenei palettára, de aztán csillaga szép lassan elhalványodott. Az Alter Bridge próbálta átvenni a helyet, de a csapat már egy változó zenei világba futott bele, így a Blackbird című második lemez sem jutott olyan messzire, mint amilyen messzire, más körülmények mellet juthatott volna.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum