RockStation

Negura Bunget, Moon and the Nightspirit: spirituális koncertest a Dürerben

2013. május 12. - sunthatneversets

negurabunget02.jpg

Visszatér Budapestre a Transzilvániai Spiritualitás: ismét a magyar fővárosban játszik az első erdélyi black metal zenekar, a Negura Bunget. A május 16-án, a Dürer Kertben fellépő együttest a hazai Moon and the Nightspirit pogány népmeséket idéző éteri muzsikája, valamint a romániai népzenéket feldolgozó Din Brad előadása vezeti fel.

Tovább

Augusztus 12-én a Budapest Parkban játszik a Hatebreed

HatebreedNova.jpg

Bár hivatalos bejelentés még nincs, de a Hatebreed weboldala szerint, augusztus 12-én a Budapest Parkban játszik Jamey Jasta és brigádja, akik idén megjelent The Divinity Of Purpose című lemezükkel turnéznak Európában. A Parkban nem ez lesz az egyetlen rock koncert nyáron, hiszen június 17-én Paramore, július 30-án Anthrax, augusztus 15-én pedig NOFX koncerten bulizhatnak az érdeklődők. (Fotó: Réti Zsolt)

Megjelenhet a Deftones elfeledett albuma?

DEftones2008.jpg

Ha valakinek jó az emlékezőtehetsége talán még emlékszik rá, hogy a Deftones éppen az utolsó simításokat végezte Eros című új albumán, amikor Chi Cheng basszusgitáros 2008 novemberében autóbalesetet szenvedett és kómába esett. A zenekar erre való tekintettel nem fejezte be a lemezt és Sergio Vega basszer kiegészülve egy teljesen új lemezt készített Diamond Eyes címmel. Többször felvetették a zenekarnak, hogy talán ki kellene adni az elfeledett albumot, de Chino Moreno énekes azzal hárított, hogy az Eros nem reprezentálja megfelelően a banda mostani állapotát.

Tovább

Szenvedély és értékmentés: Shai Hulud, Departures, Téveszme @ Budapest, Dürer Kert 2013. 05. 07.

0shaihulud2013_11.jpg

Talán a hétköznapra eső időpont miatt, talán más okból (is), mindenesetre feltűnően korán, minimális csúszással indult a program a kisteremben – a Dürer Kert ötéves fennállása apropóján zajló mulatság aligha befolyásolt bármit is –, hogy aztán ugyanilyen gyorsan érjen véget. Még ahhoz képest is hamar, hogy hardcore estről beszélünk, ahol nem szokás túlragozni a dolgokat és a jóféle, magas fordulatszámon pörgő muzsikából adott esetben a kevesebb is elég lehet...

Tovább

James Hetfield és Robb Flynn, de még a norvég hercegi pár is Kvelertak koncerten járt

kvelprince3.jpg

A Kveleartak a minap abban a megtiszteltetésben részesült, hogy a norvég herceg Haakon Magnus és felesége Mette-Marit Tjessem Høiby San Franciscoban adott koncertjükön felkereste a zenekart. Ha ez még nem lenne elég az illusztris koncertlátogatókból, akkor a koncerten jelen volt a Metallica gitáros-énekese James Hetfield és a Machine Head főnök Robb Flynn is. Utóbbi azt írta később, hogy James-szel régóta headbangeltek együtt ennyit. Kíváncsiak vagyunk, melyik zenekar viszi előbb turnéra a norvég fiúkat.

kvelprince2.jpg

Nincs túl jó bőrben az As I Lay Dying énekese

lambesis1.png

Csütörtökön adtunk hírt arról, hogy az As I Lay Dying énekesét őrizetbe vették, mert meg akarta öletni a feleségét. Azóta nyilatkozott a banda és nyilatkozott a feleség is. Lambesisné  elmondta, hogy férjének magatartása igencsak rossz irányt vett mostanában, aminek három fogadott gyermekük látta kárát. Az amúgy is kigyúrt énekes megszállottja lett a testépítésnek, egyre több pénzt költött tetoválásokra és luxusautókra és egyre kevesebb időt töltött a családjával, ha pedig velük volt akkor egyáltalán nem vigyázott a gyerekekre. 

Állítólag a feleség már tavaly ősszel beadta a válókeresetet a gyilkosságra való felbujtással vádolt Lambesis ellen, aki a bíróságon csak annyit mondott, hogy nem bűnös, azonban ha a bíró nem így gondolja ahogy ő, akkor a hatályos törvények szerint háromtól kilenc évig terjedő szabadságvesztésre ítélhetik. A bíróság három millió dollárban állapította meg az óvadékot, de annak nem túl valószínű kifizetése esetén sem léphet kapcsolatba családjával. Hajtás után egy rövid videót tudunk mutatni a tárgyalásról. Hát nincs túl jó bőrben az énekes.

Tovább

Ville Valo betegsége miatt a HIM egész észak-amerikai turnéját törölni kellett

HIM.jpg

A HIM idén április 26-án jelentette meg a vadonatúj albumát, a Tears on Tape-et. Az új album észak-amerikai túrája kezdődött volna május 3-án Los Angeles-ben, de előtte egy nappal már látszott, hogy valami nincs rendben az énekes Ville Valo-val.

A zenekar az alábbi nyilatkozatában aztán  le is mondta az egész turnét:

"A HIM észak-amerikai turnéját törölnünk kellett előre nem látható egészségi körülmények miatt. Az együttes énekesénél, Ville Valo-nál súlyos asztmát diagnosztizáltak, valószínű tüdőgyulladással együtt. A jegyeket a vásárlás helyén visszaváltják és ígérjük, hogy a nyár végén a Rock Allegiance turné keretében."

Még egy The Dillinger Escape Plan dal az új lemezről

The-Dillinger-Escape-Plan2013.jpg

Az elmúlt napokban-hetekben elég sokat beszéltünk a The Dillinger Escape Plan új lemezéről, mutattunk új videókat. A lendület nem törik meg és újabb dalt mutatunk a május 14-én megjelenő, az ötödik nagylemezről, mely a  One Of Us Is The Killer címet viseli majd. Hajtás után hallgatható meg az új dal.

Tovább

Az alkohol vitte el Jeff Hannemant

Jeff Hanneman.jpg

Alkoholfogyasztással összefüggő májcirrózis (köznapibb nevén májzsugor) következtében hunyt el a Slayer gitárosa Jeff Hanneman, áll a zenekar hivatalos közleményében. Miközben mindenki azt hitte, hogy a 2011 eleji pókharapás után javul a zenész állapota, valójában inkább romlott, az alkoholfogyasztásnak köszönhetően. A május 2-án elhunyt zenész halálához tehát semmi köze nem volt a két évvel ezelőtti pókharapásnak és az annak nyomán kifejlődött súlyos baktériumfertőzésnek. A zenekar azokat a pletykákat is cáfolta miszerint a zenész transzplantációs listán volt halála idején vagy bármikor korábban.

As I Lay Dying tagok nyilatkozata a Lambesis-ügyben

As I Lay Dying band20121.jpg

Tim Lambesis május 7-i letartóztatása sokkalta a metálvilágot. Az As I Lay Dying tagok (Jordan Mancino, Nick Hipa, Phil Sgrosso és Josh Gilbert) tegnap egy rövid, tömör üzenetben tájékoztatták a zenekar rajongóit, amit az együttes hivatalos Facebook oldalára posztoltak: 

"Amikor ezt a nyilatkozatot tesszük, a jogi eljárás még zajlik, így nekünk sincs több információnk, mint nektek. Nagyon sok a megválaszolatlan kérdés, és a helyzet tisztázódni fog az elkövetkező napokban és hetekben. Tájékoztatni fogunk benneteket, ahogy tudunk.

A gondolataink most Timmel vannak, a családjával és mindenkivel, aki érintett ebben a szörnyű szituációban - és persze a rajongókkal, akiket szeretünk és akikből erőt tudunk meríteni.

Köszönjünk a megértéseteket és támogatásotokat, ahogy mindig is.

As I Lay Dying"

Volt már jobb is - Iggy And The Stooges: Ready To Die (2013)

ready-to-die.jpgIggy Pop még él. Tényleg. Muszáj ezzel kezdenem a cikket. Totál elfeledkeztem erről a fazonról, pedig 2003-ban újjáalakult a The Stooges, ami 2007-ben még lemezt is kiadott (The Weirdness). Most meg Iggy papa szépen összeszedte a banda életben maradt tagjait, és 40 évvel (!) később, 1973 után idén is megjelenik egy Iggy And The Stooges kiadvány. Én nem tudom, hogy erre hol, kinek és miért volt igénye, mindenesetre a vén szivarok belehúztak és ugyanúgy, ahogy 1973-ban a Raw Power esetében, idén is kiadtak egy 34 perces hanganyagot.

Tovább

Jól nyitott a Deep Purple új lemeze

Deep Purple band 2013.jpg

A Deep Purple új lemeze, a Now What?!  április 26-án jelent meg és az első héten 4000 példányt adtak el belőle az Egyesült Államokban, ami a Billboard 200-as listájának 115. helyére repítette a kultikus rockbanda új albumát. Alább egy rövidke lista, hogy mely országokban nyitott erősen a zenakar:

Németország: 1.
Ausztria: 1.
Oroszország: 3. 
Norvégia: 4. 
Finnország: 6. 
Svédország: 7. 
Egyesült Királyság: 19.

És ugye nem elfelejteni, hogy idén a FEZEN-t augusztus 3-án ők búcsúztatják.

Ízelítő az új Voivod videóhoz

voivod01.jpg

A kanadai prog-thrasher veteránok az idén januárban jöttek új lemezzel, amire mi itt elismerően csettintettünk. Az album címadó dalához, a Target Earth-höz készített egy animációs videót a banda az olasz filmrendező és "multimédia művésszel", Nicola Piovesan segítségével. A klip még várat magára, de az előzetes alapján, amit a hajtás után nézhettek meg, a végeredmény elég izgalmasnak tűnik.

Tovább

Letartóztattták az Obituary és Six Feet Under korábbi gitárosát

allenwest2013arrest.jpg

A tárgyban említett zenekarok korábbi gitárosát Allen Westet még március végén kapcsolták le Floridában metamfetamin előállításáért és birtoklásért.

Az eset úgy történt, hogy a West hívta a 911-et, mert két férfi betört a házába. A kiérkező rendőröket West nyomatékosan megkérte, hogy nézzenek körül a házban esetleges tárgyi bizonyítékok után kutatva. Ekkor lettek figyelmesek a rend éber őrei az erős savas szagra, ami a fürdőszobából áradt. Körülnéztek és műanyag szódás palackokat találtak, ami valamiféle fehér masszával volt tele, amit általában metamfetamin előállításához használnak. A speciális nyomozó egység ezután újra átfésülte West ingatlanját és ammónium-nitrátot, nátrium-hidroxidot, maró savat, lítium szalagokat és más olyan anyagokat találtak, ami általában a metamfetamin készítéséhez szükséges.

Tovább

Novemberben Budapesten játszik a Soilwork!

Soilwork2012.jpg

November 21-énThe European Infinity Tour keretében ismét Budapestre látogat a svéd Soilwork. A csapat nemrég kiadott The Living Infinite című lemezét turnéztatja ősszel és olyan csapatok társaságában látogat a Club 202-be, mint a Sybreed és a Keep Of Kalessin. A Concerto Music szervezésében megrendezendő koncertről bővebb információkat ITT találtok.

süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum