RockStation

Albumsimogató: Tiamat – Wildhoney (Century Media, 1994)

Pszichedelikus, gótikus, progresszív

2023. december 03. - moravsky_vrabec

tiamat_wildhoney.jpg

Nehéz néhány szóban körülírni, milyen zenét is rejt a Tiamat Wildhoney albuma. Sokféle műfaj és stílus keveredik benne, mégsem zavaros, és kockás papír sem kell hozzá. Lassan 30 éves lesz ez a különleges anyag, nézzük meg kicsit közelebbről!

Tovább

Fémtökök és tökös fémek - Ezt rejti a szeptemberi Metalhead Box

metalheadbox.jpgEz az év sem maradhat Halloween-i Metalhead Box nélkül, a készítők most is az ünnephez igazították a tartalmat. A cuccosok most igen nagy neveket idéznek meg, de még a CD-ken is kiemelten jó muzsikák kaptak helyet, szóval... Induljon a móka!

Tovább

Johnny Cash szelleme örökké él!

johnny-cash.jpg

A cím azért egy kicsit túlzás, de mutatunk nektek egy videót, amiben Thomas Gabriel énekli, Cash egyik leghíresebb dalát, a Folsom Prison Blues-t. És miért érdekes ez a csávó? Egyszerű oka van, és a hangjának az eredetét is könnyen megérthetjük. Thomasnak nem más volt a nagyapja, mint Johnny Cash. Így mondhatjuk, hogy aranytorok családon belül maradt. Nekünk nagyon tetszik, ahogy tolja a "kis unoka" a haverokkal.

Tovább

10 dallal érkezik Bruce Dickinson szólóalbuma

Bruce Dickinson pénteken tette közzé új dalának, az Afterglow Of Ragnaroknek a hivatalos videoklipjét. Az új dal természetesen egy új szólóalbumot is jelent, melyre 2005 óta nem volt példa az énekesnél. A mondhatni szokásos partnerrel, Roy Z-vel készített The Mandrake Project című album március 1-jén érkezik majd, rajta 10 tétellel.  Az énekes június 1-jén az új albummal Budapesten is koncertezik majd.

Tovább

Ghost-válogatáslemez a semmiből!

00ghost2022_66_eredmeny.jpg

Nem sokat cicózott a Ghost, mindenféle reklámkampány és marketing nélkül bedobott a közösbe egy válogatáslemezt. A címe 13 Commandments. A zenekar igazi slágerei mellett a lemez érdekessége, hogy megtalálható rajta a Zenith című dal is, amely annak idején csak a Meliora bónuszolt változatán volt elérhető. Most viszont itt van alább közkincsnek.

Tovább

RockNuggets Vol120. / King Weed - Rest In Smoke (2023)

a2275949755_10.jpg

Azt hinné az ember, hogy azok a zenekarok tökre termékenyek, akik kétévente kihoznak valami új albumot. Ha már valaki évente mutat nekünk valamit, az szinte csoda. Ezek után szembe jön a King Weed, akinek hat év alatt annyi kiadványa lesz, mint amennyi másnak egy emberöltő alatt sem jön össze. Itt a Rest In Smoke!

Tovább

Jövőre elköszön a közönségtől a Destrage

destrage2023.jpg2024-ben pár koncertet még ad, aztán leteszi a lantot a hibbant olasz, de mindemellett zseniális metalcore zenekar, a Destrage. A nevezett bulikon (melyek közül egy Londonban, kettő Tokióban, egy pedig Milánóban lesz) vélhetően a 2014-ben megjelent mesterművük, az Are You Kidding Me? No. dalait fogják jobban előkapirgálni, de majd akkor és ott úgyis kiderül. Kár értük, kiváló ügynököről beszélünk.

Tovább

Még várhatunk kicsit az utolsó Soundgarden dalokra

Soundgarden.jpgHa azt hitted, végre elásta a csatabárdot a Soundgarden legénysége és Chris Cornell özvegye, Vicky, van egy rossz hírünk. Az áprilisi látszólagos megegyezés óta nem véletlen nem jött ki semmi a zenekar neve alatt, a Soundgarden háromnegyede és az özvegy között megint valami vita alakult ki. A csodás helyzetről Matt Cameron beszélt pár szóban.

Tovább

Jövőre Budapesten a Guano Apes

mischalorenz_guanoapes_full_002.jpg

A Guano Apes jövő ősszel ismét felrázza Budapestet! Tavalyi teltházas koncertje után szerencsére nem kell sokat várni a német majmok visszatérésére: a zenekar 2024 őszén ugyanis ismét turnéra indul, hogy felszabadítsa mindenkiben a benne élő vadállatot. A sorból Budapestet sem hagyhatták ki, így NOVEMBER 16-án, az Akvárium Klub Nagy Halljában újra felcsendülhetnek a Guano Apes legütősebb slágerei.

Tovább

A zenélés rendkívül sokat segít abban, hogy balanszban tudjak lenni

Interjú Hájer Gergővel az Omega Diatribe gitárosával

rockstation_hajer.jpg

Az Omega Diatribe a mai napon hozza ki ötödik stúdióalbumát, amit sokan tűkön ülve várnak. Emiatt is érdemes volt faggatni egy kicsit a zenekar egyik atyját, Hájer Gergőt, hogy mi a helyzet mostanában a házuk táján. Szóba kerül a mesterséges intelligencia, tagcserék, kiadóváltás és, hogy milyen is az élet harminc felett.

Tovább

RockNuggets Vol119. / Kolyma - Exit Strategy (2023)

a3418175328_10.jpg

Idén úgy alakult, hogy rengeteg instrumentális lemezt hallgattam. Soha nem hittem volna, hogy ennyi ilyen szerzemény kerül terítékre. A másik meglepő dolog a számomra az volt, hogy az olasz vidékeken mennyire érzik, hogy mi az, ami engem megbabonáz. Azonban most nem Dél-Európába kalandozunk, hanem sokkal inkább északnak vesszük az irányt. Az úti cél a németországi Kiel, ugyanis ez a Kolyma szülővárosa.

Tovább

Kiadta a harmadik kislemezdalát Scott Stapp

scott-stapp-promo-2-1024x806.jpgMárcius 15-én új szólólemezt ad ki a Creed énekese, Scott Stapp. A már három saját neve alatt megjelent anyaggal rendelkező frontember a Higher Powerről már a harmadik számot emelte ki (összesen tíz lesz rajta), így bátran mondhatjuk, hogy emberünk nem nagyon tervez zsákbamacskát árulni. A Black Butterfly és annak dalszöveges videója az alábbi.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum