RockStation

Random (?) videó: Blaze Bayley - Hollow Head

2012. március 18. - sunthatneversets

Nem elfelejteni, március 25-én a Club 202-ben.

A csodára várva: God Is An Astronaut, Rosa Parks @ Dürer kert 2012.03.14.

Azzal, hogy a tavalyi God Is An Astronaut koncert több helyen is úgy lett aposztrofálva, mint 2011 egyik legkirályabb bulija, magasra lett téve a mérce. Én személy szerint nem voltam ott azon az eseményen. Gondolom voltak még ezzel egy páran, de az előélet miatt, vagy a munkaszüneti napi elő este okán, igen komoly tömeg verődött össze. Mert azt azért nem gondolnám, hogy maga a post-rock műfaja hirtelen olyan népszerűségre tett szert, hogy kis híján megtöltsön egy Dürer nagytermet.

Tovább

Holnap Fates Warning koncert az A38-on!

Március 19-én ismét Budapestre érkezik a jövőre 30 éves amerikai progresszív metal zenekar, a Fates Warning, mely a stílus ismerői előtt legalább akkora tekintéllyel bír, mint az Arénákban koncertező Dream Theater vagy a Queensryche. Az együttes 8 év után tér vissza Magyarországra, ahol az A38 Hajón szerepelnek majd.

Tovább

Unbroken és Black Breath a bécsi Arena-ban!

Az Unbroken, a nevével ellentéteben egy roppant sebezhető, lelki síkon formálódott zenekar, akik összetéveszthetetlen hangzásukkal, dinamikus lemezeikkel, érzelemgazdag dalszövegeikkel és felejthetetlen koncertjeikkel beírták magukat nemcsak a san diegói, de az egész világ HC almanachjába.

Mégsem részesültek az őket megillető elismerésben. Nevüket a straight edge mozgalom elkötelezettjeként vették fel, de a későbbiekben ehhez nem tudtak hűek maradni, ezért sokan elfordultak a bandától. 93'-as Ritual és 94'-es Life, Love, Regret című nagylemezeiken túl számos kislemezük is megjelent. Zenéjük, azon felül, hogy tagadhatatlanul a hardcore jelző illik rá inkább, sokkal mélyebbről gyökerezik. Nagy hatással volt rájuk a Joy Division, a The Smiths és egyéb, a hardcore műfaján messze túlmutató bandák. 1995-ben feloszlottak, rengeteg verzió kering ennek okairól. 1998-ban elhunyt a zenekar gitárosa, Eric Allen. Családjának megsegítésére a banda összeállt és egy felejthetetlen koncerttel búcsúzott egykori tagjától. Aztán hosszas szünet után a 2009-es év hozta el a változást azok számára, akik úgy érezték, betöltetlen űr maradt az Unbroken után.

Tovább

Kerti (Halál) csillagok – Deathstars, Marionette @ Budapest, Dürer-kert, 2012. március 13.

1.fejezet (melyben – bár a kutyát nem érdekli – kiderül, hogy viliricsi benne van a korban, de mégis boldoggá tud tenni egyidejűleg két fiatal – nem egri – leánykát). Az év első igazán tavaszi napján a napfénytől és a tudattól, hogy este koncert van, viliricsi hatalmas adrenalin-fröccsöt kapott. Munkáját a szokottnál gyorsabban és energikusabban végezte. Különös élménynek ígérkezett, hogy 15 és fél éves lányával együtt mehet bulizni. Az ifjú hölgy talán az emo felől, az apuka viszont az industrial metal a la Rammstein irányából közelített, így találkozhatott ízlésük valahol az űrben, a Halálcsillagok közelében.

Tovább

A rajongók segítségével videó is készül a Pantera kiadatlan dalára!

Május 15-én a Warner Music a Pantera kultikus Vulgar Display Of Power lemezét deluxe változatban adja ki újra, melyhez a kiadó egy DVD-t is mellékel majd, melyen a csapat 1992. szeptember 12-ei olaszországi Monsters Of Rock fellépésének hat dalát, valamint a Vulgarhoz forgatott három videoklipet is meg lehet találni.. Az igazi világszám  azonban nem ez, hanem egy eddig kiadatlan dal Piss címmel, melyet a csapat az album munkálatai közben rögzített.

Tovább

The Bulls & The Bees - itt az új Melvins-EP

Hivatalosan március 13-án tette teljes terjedelmében hozzáférhetővé új kislemezét a Melvins. Az amerikai négyesfogat EP-je öt számot tartalmaz, és a 2010-es „The Bride Screamed Murder” lemez óta az első új anyag a bandától.

 

Milyen zenében utazik a Melvins? Aki már hallott tőlük legalább egy számot, az örökre megjegyzi azt – vagy imádni, vagy utálni fogja: középút nincs. A Mike Patton-féle Fantomas-ból is ismerős, bozóthajú Buzz Osborne énekes-gitáros által vezetett formáció egészen egyéni módon keveri a Black Flag-féle hardcore punk kitöréseket az experimentálisabb stoner, vagy doom témákkal. Egy Melvins-dalban sohasem tudhatod, hogy mire számíts - kezdve azzal, hogy a felállásban két rendes dobszerkós dobos is van, akik az agyahagyott ritmusképletek gyártásán kívül még vokálozni, hörögni is szeretnek.

Tovább

Augusztusban Budapesten játszik a TOTO!

Augusztus 21-én Budapesten a Petőfi Csarnok szabadtéri színpadán (PECSA Garden) játszik a rockzene egyik nagy öregje a TOTO. A Steve Lukather – gitár/ének; David Paich – ének/billentyűk; Steve Porcaro – billentyűk/ének; Mike Porcaro – basszus, Joseph Williams – ének; Simon Phillips – dob felállású banda a Livesound szervezésében érkezik Budapestre. Részletek később!

 

 

 

 

Megjelent a márciusi Rockinform!

Reméljük, mindenkinek tetszett a februári számban már tapasztalható ráncfelvarrás, mely a Rockinform magazint a mai kor igényeihez igazította! A márciusi szám is ezt a kitaposott ösvényt követi megjelenésében és tartalmában.

Március hónapban ünnepeljük a nők napját és úgy gondoltuk, hogy a szokásosnál több figyelmet szentelünk a női rockzenészeknek. Megszólaltattuk Binder Laurát a Dalriadából, Csoma Vikit az Alvin és a mókusok gárdájából, olvashattok egy összeállítást a rock/metal legdögösebb csajairól (Angela Gossow – Arch Enemy, Christina Scabbia – Lacuna Coil, Maria Brink – In This Moment, Alissa White-Gluz – The Agonist), és a legendás Suzy Quatro még üzenetet is küldött számotokra. Sandra Nasic, a Guano Apes frontleánya is megosztotta velünk gondolatait, de nem maradt ki Tarja és Taylor Momsen sem.

Tovább

Napalm Death koncert Budapesten

Március 26-án érkezik a budapesti Club 202-be a 30 éves Napalm Death zenekar, hogy legfrissebb albumát, a Utilitariant mutassa be a hazai nagyérdeműnek. A birminghami zenekar az extrém metal zene már-már intézménnyé vált képviselője, mely a szokottnál szélesebb körben vált ismertté és elismertté.

Mi teszi olyan különlegessé a Napalm Death zenekart? Ez akkor látszik igazán, ha visszaugrunk a történet elejére, vagyis 30 évvel ezelőttre. Ki hitte volna, hogy egy olyan birminghami bagázs, amelyik a grindcore-t - vagyis az anti-mainstream zene eklatáns példáját - választja képviselt stílusnak, valaha eljut odáig, hogy a világ egyik legpokolibb „muzsikájával” hivatalos slágerlistákon szerepel, bekerül a Guinness Rekordok könyvébe a világ legrövidebb dalával (You Suffer, 1,316 másodperc), vagy például hogy az egyik legmenőbb brit sorozatban, a Skinsben is szerepel? És mindezt úgy, hogy bár voltak kísérletezgetések az évtizedek alatt, de a csapat zenéje lényegében mind a mai napig nem lett szívmelengetőbb!

Tovább

Corey Taylor, Limp Bizkit, Shinedown és Rise Against az idei NovaRock-on!

 

Már idáig is egy csomó kiváló előadót jelentettek be a szervezők az idén június 8-10. között megrendezendő NovaRock Fesztiválra. Ma újabb nevek fellépése vált nyilvánossá, tehát az idei Fesztiválon biztosan fellép:

DIE TOTEN HOSEN * LIMP BIZKIT * RISE AGAINST * COREY TAYLOR * THE GASLIGHT ANTHEM * TURBONEGRO * EVERLAST * EISBRECHER * RUSSKAJA * SHINEDOWN * GUN * .sPouT. * WHILE SHE SLEEPS * WE BUTTER THE BREAD WITH BUTTER * THE COMPUTERS * LIVINGSTON

A doom mezsgyéjén: Overkill - I Hear Black (1993)

Minden zenekar életművében előfordul egy a sorba nem igazán illő lemez, amelynek pont az adja a savát-borsát hogy stílusában különbözik többitől.

Az 1980-ban alakult  New Jersey- ből származó legendás Overkill a thrash műfajában alkot mind a mai napig, ám 93-ban ők is úgy döntöttek, hogy elkalandoznak kicsit más vizekre. Ebből született az I Hear Black.

 

Tovább

A nap képe: Nehéz a zenészek élete

A múlt héten rendezett Norma Jean/The Chariot koncert minden bizonnyal az év egyik legmozgalmasabb keményzenei eseménye volt. Egy ilyen koncerten abszolút bevett szokás, hogy a közönség egyes tagjai a színpadon futkorásznak. De mi van akkor, ha a hátizsák is a kezünkben van, a zenész meg útban. ..... Az eset szenvedő alanya a The Chariot "őrült" basszusgitárosa Jon Kindler ....

I. QUEEN CITY MINIFEST - 2012. március 16. Veszprém, DiákCentrum

A keményebb műfaj kedvelőinek egy igen szimpatikus este fog kerekedni péntek este Veszprémben, a Diákcentrumban! Nézzük sorban a fellépőket!

A bemelegítésről 19:00 órai kezdettel a helyi srácokból álló MONSTER SHOW IN TOWN gondoskodik, majd őket követi a hamarosan új EP-vel jelentkező soproni BLIZARD!

Kilenc óra előtt pár perccel, kezdi meg tavaszi egyetlen veszprémi fellépését a PiGS MiGHT Fly.  Utánuk az iNSANE veszi át a színpadot. Érdekesség, hogy ezen a koncerten búcsúzik Molnár Bálint a hamarosan új lemezzel jelentkező csapattól!

Az est végén, az SCHC két oszlopos tagja, a LIBERAL YOUTH és a SOCIAL FREE FACE dupla lemezbemutató koncertjével kényszeríti térdre az összegyűlteket.

Részletes Menetrend:

Tovább

Vinnie & Carmine Appice a 13. Győri Nemzetközi Ütős Fesztiválon

Győr 13. éve ad otthont Magyarország legjelentősebb ütőszenei seregszemléjének, amely mára jelentős belföldi és külföldi hírnévre tett szert, nemcsak a közönség, hanem a szakma köreiben is. A fesztiválon jól megférnek egymás mellett a klasszikus ütős zene és a jazz, a világzene és a kortárs ütőhangszeres játék darabjai.

Az ütős muzsika népszerűsítésén túl, a fesztivál kiemelt célja a helyi és hazai tehetségek, ütős növendékek felkarolása: a közönség előtti bemutatkozáson túl a fiatal géniuszok egy színpadon zenélhetnek a magyar és nemzetközi élvonal sztárjaival.

Tovább

Blood Brothers - Előzetes az Iron Maiden En Vivo! című DVD-jéhez

Mint ahogy azt korábban jeleztük az Iron Maiden fanok idén sem maradnak koncertfelvétel nélkül, mert En Vivo! címmel dupla koncert DVD-vel jelentkezik március 26-án a világ egyik leghíresebb heavy metál bandája. A chilei fővárosban Santiagoban tavaly április 10-én rögzített koncert a The Final Frontier World Tour keretében ért a dél-amerikai országba.

A hamarosan megjelenő DVD-hez most egy előzetes videó is napvilágot látott. A kiválasztott dal a Blood Brothers lett.

 

Fülbemászó kínzás: Cannibal Corpse - Torture (2012)

Tizenkettő! Ez a Cannibal Corpse tizenkettedik stúdió albuma! Képes-e  egy olyan zenekar ennyi albumon keresztül tartani a minőségi szintet, akik annyira ismertek, hogy még nem hogy a death metált, de a metált sem ismerők között is híresek a brutalitásukról? Eddig úgy tűnik, hogy igen, hiszen bármilyen személyi változás történt is a felállásban, a CC lemezeknél sohasem az volt a kérdés, hogy jó-e az új lemez, hanem hogy mennyire jó.
  

 

Tovább

METÁL-FORRADALOM A FEZEN-EN!

A „márciusi ifjak” metálforradalomra készülnek a FEZEN-en. A múlt harcait megzenésítve a svéd metálbanda, a Sabaton robbantja ki újra augusztusban Fehérváron. A hamarosan új albummal jelentkező zenekar mellett a hard rock szombathelyi urai is fellépnek a FEZEN-en, hiszen játszik majd a Lord. A rock és a blues miskolci helytartója, az Edda, és a szép lassan a világot meghódító Subscribe is kitörölhetetlen nyomot hagy a fesztivál évkönyvében. Az alternatív rock szcéna is felsorakoztatja legjobbjait: zenél a Heaven Street Seven, a Vad Fruttik, a jól teljesítő fesztiválozóknak pedig jár a Kiscsillag. A szervezők március 18-ig még tartják a legjobb belépőárak védvonalát.

Tovább

Cancer Bats - Csak a Set Your Goals-szal jönnek!

A Skalar Music Hungary a napokban jelentette be, hogy a Terror, a Death Before Dishonor és a Take Offense budapesti koncertjeit a zenekarok menedzsmentje különösebb indok nélkül törölte! A rendezvény így a Cancer Bats és a Set Your Goals részvételével a Dürer Kert kistermében lesz megtartva. A jegy ára 2.900 / 3.500 forintra módosult. Az elővételben megváltott jegyek a vásárlás helyszínén visszaválthatók, amennyiben a jegyvásárlók továbbra is látogatni szeretnék a koncertet, a rendezvény estéjén a régi jegyük felmutatásával 1.000 forint visszatérítést kapnak. Az esetleges kellemetlenségekért a szervezők elnézést kérnek! A Terror a nyáron pótolja az elmaradt bulit, további infók hamarosan!

EGO - Lemez áprilisban!

Az EGO 2008-as debütáló anyaga és 2010-es magyar-angol nyelvű lemeze után itt a méltó folytatás, amely megmutatja, hogy lehet még jobbat csinálni az előzőeknél!

Áprilisban, a Hammerworld mellékleteként jelenik meg az EGO harmadik, Puszta ököllel című lemeze! Az albumon 11 új dal, és bónuszként 5 angol nyelvű szerzemény szerepel. Ami a korábbi anyagok ismeretében először feltűnik, az a komplexebb, zeneileg még kiforrottabb, ugyanakkor mellbevágó, brutálisan erős témák melletti nagyívű énekdallamok Kiss Zoli parádés megszólaltatásában, valamint Jung Norbi zseniális gitárjátéka. Nincs töltelék dal, egység és profizmus sugárzik az anyagból, organikus, kristálytiszta megszólalásban. Nincs túlvezérlés, nincs masszírozás, nincsenek trükkök. Ez kérném szépen színtiszta fém - úgy, ahogy azt 2012-ben prezentálni kell.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum