RockStation

Igazi magyar durvulás: Flamedrop - Burn Every Clue (promo 2012)

2012. július 08. - KoaX

flamedrop promo.jpg

A nap is kisüt, mi kell még?: Roskilde Festival 2012 (1.rész) - Beszámoló

Roskilde2012Stage.jpg

Ha egy fesztivál megél 41 évet, az azért nem lehet a véletlen műve. A Roskilde fesztivál kitalálói anno egy csöppnyi Woodstockot próbáltak belecsempészni a dél-skandináv városba. Mindennek már negyvenegy éve! Na jó, azzal azért nem áltatok senkit, hogy a majd fél évszázad alatt semmi nem változott. A faölelgető hippi eszmeiség helyett kapunk egy nagy területet sok reklám felülettel, és aki mégis van olyan ember, hogy ide menekülne a fogyasztói társadalomból, itt belecsöppen egy másikba.

rs1.jpg

Kezdjük ott, hogy ugyan a fesztivál ötödikétől nyolcadikáig tartana érdemben, de van egy warm-up hét, ami gyakorlatilag annyi, hogy felverheted a sátradat és nézhetsz napi egy-két koncertet. Nagyjából az egész annyiról szól, hogy a fiatalság majd egy hétig a kempingben lazul, és bömbölteti az Iphonejáról egy sufni tuning hangfalra kötve az éppen aktuális kedvencét. Hugyozás a kerítéseknél, ennek köszönhetően egy merő pisa szagban kell többnyire keringeni, de azért van jó oldala is a Roskildenak, mert azért egy elég izmos programot hoztak össze idén is.

Tovább

Vérfürdőbe torkollott a hardcore fesztivál

Cro_magsHarley.jpg

A New York Post jelentése szerint a new yorki Webster Hallban a Cro-Mags, a VOD és a Sick Of It All szereplésével meghirdetett első CBGB Festivalon a hardcore legenda Cro-Mags fellépése előtt a banda alapítótagja - aki ma már nem tagja az együttesnek - Harley Flanagan késsel a kezében őrjöngve rohant a VIP részlegbe, egykori együttese öltözőjébe, ahol megsebesítette Mike “The Gook” Couls basszusgitárost és William Berario-t. Előbb a karján és a hasán, utóbbi a szeme fölött sérült meg.  A késelőt féltucat biztonsági ember döngölte földbe, közben a lába is eltörött. Szemtanúk elmondása szerint, noha a sérültek állapota nem súlyos minden egy merő vér volt. A támadót  letartóztatása után megbilincselve és tolószékben vitték ki a helyszínről, majd kórházba szállították. A fesztivált természetesen az incidens után lefújták. „Megköszönhetitek Harley Flanagannek, hogy tönkretette mindenki estéjét" – mondta a tömegnek a Cro-Mags énekese, John Joseph McGowan.

Főnyereménnyel felérő vigaszdíj: Ozzy and Friends, Black Label Society, Alkbottle @ Bécs, Stadthalle 2012.06.26.

Ozzy Budapest 5.jpg

Hogy láthatjuk-e még valaha az eredeti felállású Black Sabbathot, arra nem egyszerű válaszolni. Ozzy mindenesetre logikus módját választotta annak, hogy kiengesztelje az anyazenekar meghiúsult turnéja miatt (érthető módon) csalódott rajongókat. Így lett a hónapokkal előre elkelt és vissza nem váltott Sabbath koncertbelépőkből „kárpótlási jegy”.

Tovább

Egy este a Dürer szaunájában - August Burns Red @ Dürer Kert

ABR.jpg2011 legnagyobb híre volt miszerint négy év után hazánkba látogat a Whitechapel az August Burns Red oldalán. Jelölték is szép számmal az eseményt a facebookon, az elővételes jegyek is fogytak, mikor is derült égből villámcsapás, miszerint Phil Bozeman és társasága Európa helyett az USA-t választja, ahol is a Mayhem fesztiválon játszanak, ahol esténként olyan nevek robbantják szét a hallójáratainkat, mint a Slayer vagy a Slipknot. A szervezők minőségi pótlást ígértek, amit be is tartottak. Az ausztrál I Killed The Prom Queen vette át chapel-ék helyét. Az előzenekari poszton is változás történt.

Tovább

Bohém Erdő - Új KILIAN videó

kilian_01.jpg

Elkészült a KILIAN zenekar Bohém erdő című dalának videoklipje. A lemez, valamint a klip mellett, a Bohém erdő novella formájában is megjelent az énekes György Imre tollából (http://ujnautilus.info/bohem-erdo/).

A videoklipben leginkább a zaklatottságra, a sűrű vágásokra, a hangulatra szeretett volna a zenekar koncentrálni, nem akart szájbarágósan egy történetet elmesélni. A nyugtalanító kép világú videó elkészítésében az Artham stúdió titánjai abszolút partnere voltak. Hosszas előkészületek után a stáb, a zenekar és a statiszták egy egész délutánt és hajnalba nyúló éjjelt töltöttek a bohém erdőben, hogy megörökítsék látomásukat, majd még egy napot, ahol az énekes vetítős jeleneteit forgatták. A zenekar bemutatkozó EP-jéről ITT írtunk.

Tovább

Első helyen debütált a Mahasz lemezeladási listáján a Linkin Park új albuma!

linkin-park-fejlec.jpg

Pár napja jelent meg a Linkin Park vadonatúj, ötödik stúdióalbuma Living Things címmel. Úgy látszik kishazánkban nagyon szerethetik az amerikai együttest, ugyanis a Mahasz lemezeladási listájának egészen a tetejére kúszott fel a lemez.

Az új Linkin Park-lemez producerei Rick Rubin (Adele, Metallica) és a csapat vokalistája, multi-hangszerese, Mike Shinoda voltak - csakúgy, mint a legutóbbi két Linkin Park-album esetében. A Rolling Stone magazin szerint: "Az anyag a csapat 2000-es debütáló albuma óta a legerősebb."

Tovább

Insane - Csütörtökön indult az őrület

Insane 2012.jpg

11 nap - 10 koncert - 5 ország - 5.500km - 72 óra utazás. Tegnap Budapesten az A38 hajón nyitotta az Insane új lemeze (amit teljes egészében itt meg tudtok hallgatni: http://soundcloud.com/bandinsane/sets/concordtheworld) egybefüggő 11 napos turnéját. A közel két hét alatt ellátogat a zenekar Romániába, Horvátországba, Lettországba, Litvániába és természetesen Pécsre a Rockmaraton Fesztiválra is.
Egy-két érdekes adat a turnéról:
- 11 nap alatt (264óra) 72 órát fognak utazni
- Ezalatt közel 5.500km-t pörgetnek a buszukba
- Ehhez 660 liter üzemanyagot fognak elhasználni, ami körülbelül 270.000Ft, úgyhogy járjatok koncertekre :-)))

Nézzétek a csapat facebook oldalát, mert ahogy lehetőségük lesz jelentkeznek a turnéról. Pár nappal a fenti turné után pedig irányba veszik az egyik kedvenc hazai fesztiválukat Tokajon, hogy egy nagyot zúzhassanak az Enter Shikari és a Suicide Silence előtt!

Hazai élvonallal érkezik az idei Veréb Fesztivál

veréblogo12.jpgJúlius utolsó hétvégéjén hetedszerre nyitja meg kapuit a Csornai termálfürdő campingje, ahol az ország könnyűzenei elitjének számos képviselője teszi tiszteletét. Többek között énekelhetjük a Vad Fruttik a Punnany Massif a Supernem vagy a  Carbonfools dalait, de ugrálhatunk a Depresszió az Alvin és a Mókusok a Paddy And The Rats a Rózsaszín Pittbull a Prosectura vagy az Insane koncertjeire. Az éjszakai hangulatról pedig jól ismert lemezlovasok, Dj Palotai és Sikztah gondoskodnak majd.

A sátor mellé a fürdőruhát is érdemes elpakolni, hiszen a fesztiválozók 50%-os kedvezménnyel strandolhatnak szomszédos termálfürdő medencéiben. A rendezvény területe közel másféleszeresére nő az idei évben, amely még több sportos,ügyességi játéknak biztosít helyszínt és megkönnyíti a sátrazási lehetőségeket is.

Elővételes jegyek kaphatóak július 20-ig vagy a készlet erejéig a következő településeken: Csorna, Győr, Kapuvár, Budapest, Veszprém, Pécs. Online jegyvásárlás és további hasznos információk a www.verebfeszt.hu és www.facebook.com/verebfesztivál oldalakon.

Tovább

Alufóliába csavart eufória: Saint Vitus @ A38 Hajó, 2012.07.04.

SV06.jpg

Amikor 2008-ban jött a hír, hogy a Saint Vitus reaktiválta magát és 17 év hallgatás után a legütősebb felállásban indult ismét turnézni tudtam, hogy ezt nekem előbb vagy utóbb, de látnom kell. Erre ugyan 4 évet kellett várnom, de mi ez az idő ahhoz képest, hogy előzőleg maga a gondolat is teljesen hamvában holtnak tűnt. Időközben a dobos posztján történt változás, itt Henry Vasquez váltotta a sajnálatosan elhunyt Armando Acostát, de a Chandler-Adams-Weinrich trió garancia volt a hamisítatlan Saint Vitus feeling 100%-os átélésére.

Tovább

Nyitott blues: új könyv a rockzene születéséről

„A blues a gyökér, a többi zene pedig a gyümölcs.” (Willie Dixon)

borito_nyitottblues.jpg

Vajon kitől leste el Jimi Hendrix a foggal gitározás technikáját? Honnét kapta nevét a Rolling Stones? Melyek voltak azok a zenék, amelyek anno inspirálták a rockzene ma már legendává vált úttörőit, köztük a Led Zeppelint, a Black Sabbath-ot vagy éppen Eric Claptont? A választ az Egyesült Államok füstös bárjaiban kell keresnünk a 20. század közepén: itt találjuk meg azokat a Rhythm & Blues előadókat, akik máig hatást gyakorolnak az általunk ismert rockzenére – ám ennek ellenére sokan már nem is ismerik őket. Géczi László most megjelent, Nyitott Blues című könyve az ő életművüket foglalja össze.

Tovább

Szeptember Budapesten játszik a Nasum és a Black Breath!

Flyer Nasum.jpgAz idén húsz éve alapított Nasum méltán nőhette ki magát az ezredforduló utáni grindcore-színtér egyik vezéralakjává, hiszen a gitárosból frontemberré, majd később producerré vált Mieszko Talarczyk alapjaiban mutatott rá a műfaj új, korábban kiaknázatlan lehetőségeire és változatosságára. Az ő 2004-es halálával azonban a zenében is véget ért valami: erről emlékezik meg most egykori zenekara a Rotten Sound énekesével kiegészülve egy egész éves turné formájában, amely szeptemberben Budapestet is eléri majd. A banda emlékturnéjának utolsó felvonása így méltó emléket állíthat annak az embernek, aki igazán felvirágoztatta az extrém zenék közötti átjárást, az este színvonalát pedig a zenekar vendége, a hozzánk másodszor látogató Black Breath is emeli majd.

Tovább

Az év végén érkezik a Voivod új albuma

voivodlogo.jpg Target Earth címmel valamikor év végén jelenik meg a kanadai metál-úttörő Voivod új albuma. A csapatnak ez lesz az első olyan lemeze, amely már nem a 2005-ben elhunyt Denis "Piggy" D'Amour által írt témákból lesz összerakva. A csapat új gitárosával Daniel "Chewy" Mongrain-nel írt dalokat a csapat egy kanadai kisvárosban St-Zénon-ban rögzítette a Wild Studioban. Az új lemezzel egy korszak is lezárul a csapat életében, valamint elindul egy új, ezt jelzi, hogy az új lemezen már az itt is látható új Voivod logo lesz.

 

Zorall - Augusztus 17-én jön a Ramónia

zorall cover.jpgAz idei Zorall Sörolimpia első napján, augusztus 17-én jelenik meg a Zorall legújabb albuma, a Ramónia. Az új albumra kizárólag Ramones átdolgozások kerültek fel. Hangya a lemezmegjelenéssel kapcsolatban elmondta,  a zenekar tagjainak első és meghatározó zenei élménye volt a Ramones, és ez a találkozás örök életre nyomot is hagyott bennünk. Az első Ramones nótákat még a Beatrice interpretálásában hallották, és nem véletlen az sem, hogy a Ramones Mánia zenekar idén már 14 éves.

A Zorall zenekar repertoárjában eddig is szerepeltek Ramones átdolgozások (a Kedvencek temetője, a Déli partok és a Valaki valamit kevert a piámba), ezért adta magát a dolog, hogy a legyen egy teljes Zorall album, kizárólag a nagy kedvenc dalaiból. A Ramónia 34 nótát tartalmaz és szerepel rajta az a Pogo című dal, amire a zenekar legújabb klipje készül. A lemez nem kerül bolti forgalomba, kizárólag a zenekartól lehet majd megvásárolni.

KÜLÖNLEGES KISS FOREVER BAND KONCERT BUDAPESTEN!

kfb_foto_erik_kabik_web.jpgA nyári fesztiválszezon közepette a Kiss Forever Bandes fiúk úgy gondolják, hogy megemlékeznek az éppen 15 évvel ezelőtti Petőfi Csarnokban megtartott KISS koncertről. Bizton állítjuk, hogy ez a koncert egyszeri, és megismételhetetlen lesz! A fiúk a KISS 15 évvel ezelőtti PeCsa szabadtéri koncertjén elhangzott dalokat adják elő. A már megszokott látványelemeket bővítvén ezt az estét többek között „Gene” reptetésével, és a többiek magasba emelésével teszik felejthetetlenné a fiúk. Érdemes már kapunyitásra megérkezni, és a koncert után sem elrohanni, mert jó „KISS” programokkal várják a szervezők, és a zenekar tagjai a Petőfi Csarnok Music Gardenbe érkezőket. Lesz arcfestés, ahol bárki magára öltheti kedvenc KISS maszkját részben vagy egészben, dekor tetoválás, hennázás, testfestés, a koncertek előtt, majd a koncert után a zenekart ábrázoló molinó előtti fotózás, és dedikálás a zenekar tagjaival. A különleges koncertről hang- és képfelvétel is készül majd.

Tovább

Nagaarum - Megjelent az Oort

0703nagaarum.jpg

A GuilThee zenekarból is ismert Nagaarum jelentkezett hírekkel:

Egyszemélyes zenei kivetülésem, a Nagaarum neve alatt immár a negyedik lemezt jelentetem meg. Ezúttal metálosabb terepen kísérleteztem. Ugyebár a Nanoverzum, az előző lemez tisztán szintetizátorral készült. Akit érdekel, innen tudja ingyen lekapni (ahogy minden eddigi anyagomat): http://nagaarum.com/megjelent.php

süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum