RockStation

Válassz egy képet a szobád falára! - JÁTÉK

2012. november 25. - sunthatneversets

rsposzter_promo.jpg

Szereted nézegetni az oldalunkon található rengeteg koncertfotót? Szeretnéd a kedvenc képedet a lakásod vagy a munkahelyed falán látni! A RockStation a közelgő Karácsony alkalmából most 5 szerencsést lep meg azzal, hogy kedvenc fotóját megkaphatja 42x30 cm (A3) méretben.

Ehhez nem kell mást tennetek, mint:

1. FLICKR oldalunkról http://www.flickr.com/photos/rsgal/ töltsétek le magatoknak azt a képet, amelyet kitennétek a szobátok falára.
2. A képet töltsétek fel Facebook oldalunk üzenőfalára
3. A Facebook oldalunkon ezt a plakátot (a JÁTÉK albumban található) osszátok meg a falatokon.

Tehát világos? Lement, feltölt, plakátot megoszt. 

A játék 2012. november 19-én (hétfő) 18.00 órától, 2012. november 26. (hétfő) 18.00 óráig tart. Sorsolás a random.org segítségével november 30-án.

TOP 5 W.A.S.P.-dal

wasp01.jpg

Hogy stílusosak legyünk Blackie Lawless benne van a TOP 5 shock-rokkerben, ráadásul a W.A.S.P. idén ünnepli fennállásának 30. évfordulóját, sőt mi több ezt ünnepi turnéval teszi, amely jövő kedden, november 27-én ér Budapestre a Club 202-be. Ennek alkalmából összeszedtük a - természetesen szubjektíven - a legjobb 5 W.A.S.P dalt.

5. Forever Free (The Headless Children, 1989)

Tovább

Kard ki kard: The Sword - Apocryphon (2012)

virselis.jpgA The Sword eddig sikeresen elkerülte a figyelmemet az eltelt kilenc évben, merthogy 2003-ban alakultak. Mondjuk ezt az is elősegítette, hogy a wikipédián a stílus meghatározásuk heavy metal volt. Én meg vagyok olyan begyepesedett múltba rekedt zenekedvelő, akinek erről a két szóról önkénytelenül a Pokolgép, Ossian, nagy ritkán az Iron Maiden jut az eszébe. Az meg nekem nem fekszik. Leginkább a pátosz túltengés miatt. A The Sword viszont nem megy bele abba, hogy minél monumentálisabb legyen, emiatt nem is bűzlik az izzadságszagtól az Apocryphon.

Tovább

Lesz jobb (?): Tankcsapda – Rockmafia Debrecen (2012)

1028tcs05.jpgA Tankcsapdát Magyarországon szinte senkinek nem kell bemutatni, aki nem szereti, az is tud legalább néhány nótát mondani tőlük. Fennállásának huszonegynéhány éve alatt szépen hazánk vezető rock zenekarává váltak, és talán ennek és a szokatlan értékesítési stratégiának köszönhetően a legújabb lemezük, a Rockmafia Debrecen a november 8-i bemutató után másfél nappal már aranylemez lett. Ugyanis – ahogy ezt orrba-szájba reklámozták – nem lemezboltokba került a cucc, hanem (egy bizonyos típusú) benzinkutakra. Ami viszont nagyon szimpatikus volt, hogy 990 Ft-os áron lehetett hozzájutni, mondjuk nekem nem is nagyon sikerült. A felettébb gagyi lemezcím hallatán, őszintén nem számítottam semmire, főleg a három évvel ezelőtti Minden jót album után. Az volt szerintem pályafutásuk legsivárabb lemeze, kimondottan utáltam.

Tovább

Lake Of Mind - Hírek

Lake Of Mind band.jpg

A zenekartól kaptunk híreket: Ismét eltelt egy év, mi is öregebbek lettünk, de sem az energiánk sem a lelkesedésünk nem csökkent. Folyamatosan dolgozunk az A Condemned Soul című lemezünk népszerűsítésén, de mellette nagy erőket összpontosítunk a következő lemez dalaihoz, amikből három már csak finomításra vár, a többinek pedig elkészült a váza, így hamarosan testet ölthet az új anyag.

Tovább

"Néha nagyon jól esik megtudni, hogy másoknak is fontos, amit csinálunk" - Interjú Lénárd Lászlóval a Hammerworld főszerkesztőjével

Lénárd László1.jpg2012. decemberében jelenik meg a Hammerworld Magazin, vagy ahogy rengetegen nevezik a Metal Hammer 250. száma. Aki ma rajongója a műfajnak és legalább a 30-asok klubját erősíti kizárt, hogy ne ezen rockzenei Magazinon szocializálódott volna, így a jubileum alkalmából megkerestük Lénárd László főszerkesztőt, hogy meséljen egy kicsit nekünk erről a közel negyed évszázadról.  

Mindenkinek ezt a kérdést teszem fel elsőként, így Te sem úszod meg. Ha pár mondatban be kellene mutatnod Önmagad, hogyan fognál hozzá? A rockzenével hogyan kerültél kapcsolatba?
Egy mono- és munkamániás metalista, akinek persze csak látszólag munkája, hogy a metalt hallgatja és terjeszti, valójában ez a szenvedélye. Ami persze túlzásokkal is jár, de nagy-nagy élvezettel is. Egy 1978-as Piramis koncert volt sorsfordító az életemben, bár a rádióból addig is ki-kicsipegettem magamnak az olyan keményebb zenéket, mint a Sabbath, a Sweet, a KISS, a Bad Company. A koncertélmény hatására azonban már tudatosan kezdtem keresni a nekem való zenéket, és az ezt követő pár évet leginkább az olyan bandák bűvöletében éltem, mint a Beatrice, a Mobil, a Hobo Blues Band. Aztán a Beatrice 1981-es kinyírásával lezártam egy korszakot. Azon a nyáron a családi Trabanttal két héten át Nyugat-Európában pöfögtünk, és persze rengeteg jobbnál-jobb lemezzel, meg néhány Kerrang! újsággal jöttem haza. Utóbbi azon a nyáron jelent meg először. Még hajtottam is a családot, hogy a Hajógyári Szigeten tartott nagykoncertre (ez egy évvel volt a legendás Fekete Bárányok fesztivál után) mindenképpen érjünk haza. A bejáratnál tudtam meg, hogy a Beatricét nem engedik fellépni, pár nap múlva fel is oszlottak. Ez nálam betette a kaput. Ekkor kezdtem sokkal inkább beleásni magam a kinti zenékbe, elsődlegesen a brit heavy metal új hullámába. És a lemez-, újság-, póló- és minden egyéb relikvia gyűjtésébe.

Tovább

Kis Top Art: Kistópart utca - A mi (de)generációnk EP

Kistópart degeneráció.jpgEgy ilyen név mögé – Kistópart utca – az ember leginkább egy alternatív zenében, esetleg tradicionális bluesban utazó zenekart vizionál, legkevésbé egy thrash/groove metal bandát, márpedig a hódmezővásárhelyi fiúk annak aposztrofálják magukat. De nem is rossz ez így: „képzeld, van egy zúzós metal zenekar, akiket Kistópart utcának hívnak, ha-ha!”

További adag humorérzékről tesz tanúbizonyságot, mikor facebook oldalukról az derül ki, hogy muzsikájukat egy Trabant motorjának hangja, a Szomszédok teleregény, illetve a Scooby Doo rajzfilm lengyel (!) nyelvű részei inspirálták.

Tovább

Wisdom - Keep Wiseman Alive december 8-án

Wisom2012.jpg

2 és fél hónap után hazaérkezett a turnéjáról a Wisdom, amely során Nyugat-Európában és az Egyesült Királyságban összesen 45 koncertet adtak a Sabaton zenekar vendégeként. A srácok a felejthetetlen élményeket a Facebook oldalukon található fotókkal dokumentálták és a HAMMERWORLD novemberi számában egy hosszabb interjú keretében tartanak élménybeszámolót.

Tovább

Megédesíti a napom: Scarify - Keserű EP (2012)

scarify.jpgAmikor hallok valamit, ami lenyűgöz, mindig elfog az irigység, és elkezdek kukacoskodni, hogy itt meg ott nem jó, ezért meg azért. Ez főleg akkor jön elő, ha ismerősök zenéjéről van szó. Meglehet kövezni, de szerintem más is van úgy vele, hogy „basszus ez a riff, ez a téma, ez a sor ANNYIRA JÓ”. Aztán ilyenkor kezded el fúrni az anyagot, hogy innen meg onnan van ez a nyúlás, meg az a nyúlás. Szerintem, van némi sütni valóm, így hamar rájövök általában ilyenkor, hogy nem kell irigykedni, hanem inkább büszkének lenni, hogy „igen, én ismerem őket”
A Scarify-vel is így voltam. Vicces, hogy a régi kisgyerekek, akik a telepen lógtak felnőttek lassan, de biztosan és ráadásul nem is alkotnak rossz zenét. Sőt mi több….

Tovább

Doro és Jorn Lande - Közös koncert a Club 202-ben

doro02.jpg

A heavy metal királynője és a hard rock egyik legnagyobb tehetsége közös koncerten keresztezi egymás útját Budapesten: Doro Pesch és Jorn Lande ugyan önálló turné keretében járják Európát, de a magyar fővárosba épp ugyanazon az estén érkeznek, így december 2-án, a Club 202-ben egy rendezvény keretében hallgathatjuk meg őket.

Tovább

Experimental: Amebix - Sonic Mass (2011)

amebixcover.jpg
A brit Amebix története nagyon rég a 70-s évek végén indult, tulajdonképp a punk beindulása táján és odáig fajult a dolog, hogy a punk legdurvább formájának-nevezetesen a crust punknak a megszületését hozzájuk vezetik vissza.

A 80-as években két nagy lemezt adtak ki az Arise!-t és a Monolith-ot, '85-ben és '87-ben. És utána csönd. Égészen 2008–ig amikor is a Miller tesók újra aktivizálták a csapatukat és nem mást vettek rá a dobok és szintik kezelésére, mint Roy Mayorga-t,(ex-Soulfly, Stone Sour, ex-Nausea, Thorn) nem mellesleg a felvételeket is ő irányította. Az így megizmosodott felállás 2011-ben látta az időt alkalmasnak, hogy megjelentesse a visszatérő Amebix nagylemezt a Sonic Mass-t. Őszintén szólva nem igazán csigázott fel a dolog, de miután egy jó ismerősöm a figyelmembe ajánlotta azt gondoltam, ideje meghallgatni.

Tovább

A világhírnévig, és tovább!: Muse @ Budapest Sportaréna, 2012.11.20.

0muse2012_29.jpg

A devoni Muse, amely már korábban is túlteljesítette a friss, önmagát megújító rockzenére vágyók elvárásait 2010-ben olyan kritikákkal büszkélkedhetett, mint a New Musical Expresstől származó “az évezred legfontosabb hangjainak gyűjteménye”, vagy hogy “a Muse nélkül nem értelmezhető a brit kortárs zene” (Uncut), és amit a legbefolyásosabb popkultúra magazin, a Q állít : “a Muse a világ legnagyobb rockzenekarai közé tartozik”. Ilyen felhangok után érkezett a zenekar tegnap a The 2nd Law című új lemez turnéjával a Papp László Budapest Sportarénába.

Tovább

Csupa meglepetés: ScerrA - In Via (2012)

FRONT1.jpgEgy felettébb kulturált levélbe csomagolt lemezajánló pottyant a napokban szerkesztőségünkbe, amit a budapesti ScerrA követett el. November 10-én jelent meg első nagylemezük In Via címmel, a Hammer Music gondozásában. A 2009-ben alakult banda stílusa saját megfogalmazásuk szerint sem egyértelmű, inkább stílusok ötvözésével valami merész, és újszerű irány megteremtése volt a cél. Miközben töltöttem le a bemutatkozó nagylemezt, a zenekar Bandcamp-es oldalán ismerkedtem a korábbi szerzeményekkel, és már itt is érezhető volt a különlegessége a zenekarnak.

Tovább

Kreator, Morbid Angel, Nile - Videóüzenet a csütörtöki fellépőktől

kreator01.jpgMár csak pár nap, és Budapestre érkezik az év egyik legütősebb extrém metal turnéja, melyen a Kreator, a Morbid Angel, a Nile és a Fueled By Fire vesz részt. Budapesten a Pecsa Music Hallban, 17 órás kapunyitást követően nézhetjük meg a bandákat november 22-én, addig is pedig alább láthatók a csapatok személyes videóüzenetei a rajongók számára.

Javában zajlik már a Kreator és a Morbid Angel közös turnéja, melyen a német thrasherek és az amerikai death metal óriások egyenrangú fő fellépőként szerepelnek, azaz teljes hosszúságú, 75-75 perces műsort adnak elő. A turnén szintén előkelő szerep jut a death metal egyiptológusaiként ismert amerikai Nile legénységének, a tehetséges, egy generációval fiatalabb Fueled By Fire thrasherei pedig a nyitózenekar koránt sem hálátlan szerepét vállalták magukra.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum