RockStation

Good Charlotte (USA), Pierce The Veil (USA), Sleeping With Sirens (USA), State Champs (USA) @ Budapest Park, 2017. június 17.

Pop punk hegyek, hova legyek?

2017. június 18. - theshattered

gcbp17.jpgNyár, buli, jó zene, jó társaság. Úgy voltam vele, hogy egy nappal a születésnapom előtt nem is lehetne jobb szórakozást találni, így kvázi megünnepelni az újbóli napkerülésemet, mint a Good Charlotte bulija. Nem, mielőtt még a nemi identitásomat megkérdőjeleznék páran, a szerteágazó stílusomba ugyanúgy belefér a vérhányós death, vagy a grindcore is, mint a pop punk, ráadásul a GC egy picit speckó helyen is van a kedvesebb emlékeim között.

Tovább

"Mi a Mastodon vagyunk, négy ragyogó negyed, ami kiadja az egész zenekart"

Interjú Brann Dailorrel, a Mastodon dobos/énekesével

mast1.jpg

A Mastodon egy igazán remekre szabott koncerttel gondoskodott arról, hogy még sokat beszéljünk róluk ebben az évben. Nekünk pedig abban a szerencsében volt részünk, hogy a zenekar dobosát, Brann Dailort faggathattuk ki a buli előtt az új albumról, a zenekarról, és a gulyásról.

Tovább

Új dalt játszott Izlandon a Foo Fighters

Foo Fighters20142.jpgSzállingóznak az új Foo Fighters témák. A június 26-án hozzánk is ellátogató amcsik a Run című tételt nemrégiben klippel is megszórták, most pedig egy újabb dal került elő, a Lah Di Da. Közben bejelentették, hogy Rami Jaffe billentyűs hivatalosan is a csapat tagja lett, így már hat főre duzzadt a társaság. Nyilván nem is ők lennének, ha az izlandi koncertjükön nem kapott volna közönség még egy kis plusz: Dave Grohl lánya, Harper is felpattant a színpadra, hogy bemutassa a frissen szerzett dobtudásának egy szeletét.

Tovább

Elvetemültek és kísérletezők - Bizarr maratoni videórodeó

maxresdefault_1_4.jpgAz elvetemült szó jelentése nem csak kizárólag pejoratív lehet. Jelzőként alkalmazható azon dolgok esetében is, amik egy adott kerethez már nem tudnak tovább illeszkedni, mert olyan nedveket szívtak magukba, amiktől alaptulajdonságaik, vagyis szerkezetük és alakjuk megváltozott. Ezáltal mások lettek. Ahogy a kísérletek lényege is az, hogy valami olyat hozzanak létre, ami még nem volt. Vagy, hogy létrehozzanak valamit, ami már létezett, de azt egy teljesen más út bejárásának segítségével. Például a zenében is.. Ami, ha nem szívja meg magát és ezzel együtt a kereteket ki nem növi, vagy a közönség szabott igényein túlra instabil kísérleteivel sosem tévedne, akkor talán mi most mind csendben ülnénk. Kevesebb meglepetéssel a hátunk mögött. Megpróbálva kitalálni valami mást, amivel közelebb juthatunk a saját rejtett belső tartalmainkhoz.

Tovább

Két új dalt is játszott a Clutch

clutchquickdeath.jpgMinden rajongónak ismert tény, hogy már javában készül az új Clutch album, melynek dalait a korábbi ígéretének megfelelően élőben is kipróbálja a zenekar. A csapat június 14-i buliján két tétel is előkerült az egyelőre még cím nélküli, valamikor megjelenő nagylemezről, mégpedig a How To Shake Hands és a We Love A Good Fire. Ezeket lentebb le is csekkolhatjátok.

Tovább

Új Thy Art Is Murder videó - Szigorú albumot ígér

thy-art-is-murder.jpgAz ausztrál Thy Art Is Murder éppen negyedik albumát készül megjelentetni. A brutális deathcore muzsikában utazó öt tagú zenekar új lemezének címe Dear Desolation lesz és augusztus 18 - án jelenik majd meg a Nuclear Blast kiadónál. A friss anyagot pedig ahogy kell, beelőzte egy friss videó. Amit itt lejjebb tekinthettek meg, az album borítójával párban. A hajtás után.

Tovább

Metál formációban Colin Stetson szaxofonos - Érkezik az Ex Eye instrumentális lemeze

12718204_1140942445917380_6822285928602847544_n.jpgA főleg avant - garde jazz oldalról ismert Colin Stetson szaxofonos most egy teljesen új felállás tagjaként tudja megmutatni magát hangszerével. Ő is tagja ugyanis az Ex Eye néven futó új metál formációnak, amiben még ott dobol Greg Fox is. Kinek előélete a Liturgy és egyéb más kísérletező hangvételű bandák révén eddig is a metálhoz volt köthető. Bár ahogy most az Ex Eye sem, azok se igazán a hagyományos úton jártak. A szaxofonon játékkal színesített poszt - metál pedig szintén tévedhet oda, ahol még csak kevesen jártak. Ezt deklarálhatja tehát a június 23 - án megjelenő instrumetális bemutatkozó lemez, amit a különlegességek egyik nagyszerű kiadója, azaz a Relapse Records fog gondozni. Ahogy az itt következő videó is az ő hivatalos csatornájukon látható az albumot megelőzve, ízelítő gyanánt.

Tovább

Suicide Silence (USA), As Karma Brings (HUN) @ A38, 2017. június 15.

Hörcsi, zúzcsi, móka, kacagás

ss1.jpgKétségtelen, hogy ez a hét a nyár koncerteket tekintve leghúzósabb időszaka. Akár még egy fesztiválnak is becsületére válna, ha egymás után fel tudná sorakoztatni ezeket a neveket: Simple Plan, Mastodon, Danko Jones, Sum 41, Suicide Silence, Good Charlotte, Rancid, Green Day. Persze így vagy úgy, de a Suicide Silence talán kakukktojás lenne a felhozatalból. De én kíváncsi voltam rájuk, mivel februári, elég sok vitát és értetlenkedést kiváltó nagylemezük, amely egyszerűen csak a zenekar nevét viseli és ami sok dallamosodást (és még több ellenlábast) hozott a csapatnak, szerintem annyira nem is volt rossz (na, azért annyira jó sem), kíváncsi voltam, hogyan hangzanak a dalok élőben. Mert én ilyen vagyok.

Tovább

Tíz Marilyn Manson-dal, amivel bemutathatjuk az Antikrisztus kálváriáját

mansonevo1.jpgJúlius 20-án újra Magyarországra jön az egykori Antikrisztus Szupersztár, a God Of Fuck, meg még ki tudja hány titulust magára illesztő sokk-rocker, Marilyn Manson. A már lassan három évtizedes múltra visszatekintő zenekar (1989-ben alakultak, még Marilyn Manson And The Spooky Kids néven) turnényitó Budapest Parkos bulijára már minden jegy elkelt, de azért érdemes átnézni, mit is kell tudni a hamarosan Heaven Upside Down lemezzel jelentkező Manson úr karrierjéről.

Tovább

Jövő héten Anthrax: szabadtéren játszik a thrash brigád

anthrax_2016.JPG

A jövő héten ismét Budapesten játszik az Anthrax. A New York-i thrash legendák alig pár hónapja jártak utoljára a fővárosban, ahol egy remek hangulatú, teltházas koncertet adtak, és már akkor megígérték, hogy hamarosan visszatérnek. Erre június 21-én kerül sor, amikor a Barba Negra Track szabadtéri színpadán játszanak, az elmúlt 35 év legnagyobb slágerei közül válogatva.

Tovább

Slogan @ Robot 2017.06.13.

Húzóerőt áthuzalozni lazán...

18198443_1690251847670594_4816366237187547336_n.jpgA mesélő érzékletes és lágy hangja itt most elkezdhetné felfejteni egy legenda korai töredékeit, hogy segítsen felfogni mi is történik napjainkban. Elbeszélése pedig kezdődhetne könnyen, mikor a fókusz a távlatoktól végre megérkezik a vibráló ifjonti lelkek egy kis csoportjához. Ahol hangja végül a Sümegi szomszédhoz hasonló, mélyebb tónust venné fel. Kihangsúlyozva ezzel a mesekazettákat megálmodó lánglelkek egykori valósággá válását. Azok a mesekazetták ugyanis meglettek. Amiket aztán emberek tettek valahova, de sokszor sehova se tudtak tenni. Ahogy ez sem a Gyűrűk Ura első pár sora. Mert az kezdődne imigyen elbeszéléssel. Én meg csak Slogan koncerten voltam kedden a Robotban.

Tovább

Rancid - Trouble Maker (Hellcat/Epitaph, 2017)

Tradicionális bajkeverés

rancid_trouble_maker.jpg

1991-et írtunk, amikor kis Hazánkat hivatalosan elhagyta az utolsó szovjet katona, megjelent a Beatrice Utálom az egész XX. századot kiadványa, mindeközben a világ túlsó felén Berkeley-ben összeállt a Rancid. Az alapító tagok a már akkor veteránnak számító gyerekkori barátok, Tim Armstrong és Matt Freeman, akik korábban a Operation Ivy nevű ska punk bandával gyakoroltak jelentős befolyást az ottani színtérre. Megalakulásukat azon mesébe illő ok motiválta, miszerint Armstrong az alkohollal való küzdelmében a zenére fókuszáljon. A projekt abból a szempontból biztosan sikeres, hogy már a kilencedik lemeze jelent meg most a srácoknak Trouble Maker címen.

Tovább

Kurt Ballou producerrel - Az új Chelsea Wolfe album első dala

feature_a.jpgKurt Ballou producer keze munkáját dicséri az az új Chelsea Wolfe lemez, amely szeptemberben 22 - én jelenik majd meg Hiss Spun címmel. A Converge tagjaként is ismert stúdiómágus és az egyedülálló énekesnő közös munkája pedig már látatlanban sem ígér keveset. Chelsea korábbi nagy sikerű lemezeihez képest is több doom hatás várható, míg természetesen a sötét folk és az elektronikus aláfestések továbbra is fontos szerephez jutnak a komor dalokban majd. Amik közül a 16 Psyche című már elérhető. Ebben pedig Troy Van Leeuwen a Queens Of The Stone Age gitárosa vendégszerepel. Egyik másik dalban viszont Aaron Turner is vendégeskedik, akit a Sumac soraiból ismerhetünk. A tizenkét dalból álló lemez első publikus dala pedig a hajtás után.

Tovább

Legendás hardcore előzményekkel - A Dear Furious friss videója

dear-furious.pngA dél-kaliforniai Dear Furious zenekar olyan tagokkal büszkélkedhet, akik megfordultak már pár legendás hardcore bandában. Strife, Outspoken, A Chorus Of Disapproval és Adamantium, hogy csak párat említsünk. Amik elég jól csengő előzmények, a masszív hardcore undergroundot illetően. Az öttagú Dear Furious felállásnak pedig természetesen bemutatkozó lemeze is lesz valamikor ebben az évben, de előtte elkészült ez a csináld magad videó, mely a népszerű Hardcore Worldwide csatornán debütált a napokban a korábban már közzétett dalok után. Ami pedig még aktualitás lehet, hogy a banda játszik majd a Revelation Records harminc éves fennállását ünneplő fesztiválon. Ahol olyan nevekkel osztoznak majd a színpadon, mint Judge, Bold, CIV, Battery és Burn, hogy a Gorilla Biscuits és a Youth Of Today nevét már ne is említsük. Az említett videó mindenesetre az első demo számával itt lejjebb pörög.

Tovább

A Beherit klasszikusai inspirálták - Jön az első Poison Blood kislemez

19146247_115856732347030_8132063235261298731_n.jpgA Relapse Records többnyire olyan bandákat igazol, akik nem távoznak nyomtalanul. Nedveik odaragadnak a hallójáratokba. Így nem hökkentünk meg azon, hogy a Poison Blood néven életre hívott új projekt bemutatkozó anyaga is náluk fog a közeljövőben megjelenni. Ami duó felállásban készült el Jenks Miller (Horsepower) és Neill Jameson (Krieg) urak személyének köszönhetően. Akiket erre az útra legfőképpen a Beherit Drawing Down the Moon című lemeze terelt. Az inspirációk tehát sötétek, gyötrők, misztikusok és minimalisták. Ez a black metál azonban deathrock hatásokat is kristályosít, mikor szintetizátorokkal toldja meg a megfeketített rock and roll hozzáállást. Amiből első nekifutásra nyolc szám készült és augusztus 11 - én jelenik majd meg. Addig is az első közzétett négy perces hüllőpikkely hangterror itt lejjebb szinkronizálható.

Tovább

Szabadság, szerelem - Ilyen volt a Sum 41 a Budapest Parkban

2016.jpg

A nyár egyenlő a fesztiválszezonnal, ami az egyik legjobb dolog a világon. Itt a jó idő, nyitnak a teraszok, a szabadtéri szórakozóhelyek, köztük például a Budapest Park is. Ez az a hely, ahol reggelig szórakozhatsz különböző koncertek után is, a szabadságérzeted pedig 100 százalékon. Főleg, ha olyan zenekar érkezik Magyarországra, ráadásul pont a Parkba, amit tinédzserkorodban sehogy sem tudtál elkerülni. Ez jelent esetben a Sum41. Vajon 2017-ben van még létjogosultsága a „kalipunk” stílusnak? Simán!

Tovább

A feloszlott The Black Crowes tagjaival - Most The Magpie Salute néven

the-magpie-salute.jpgA két évvel ezelőtt feloszlott nagy múltú The Black Crowes zenekar tagjaival alakult újabb formáció. Ugyanis Rich Robinson, Sven Pipien a banda utolsó felállásából és egy korábbi tag, azaz Marc Ford gitáros is tagja annak a kilenctagú zenekarnak, ami The Magpie Salute néven zenél most együtt. Bemutatkozó anyagukon mindjárt hozva egy zenei magasiskolát a blues és a hagyományos rockzene keresztmetszetében. A tízszámos élőben felvett lemezen, amely self / titled kiadványként lepte meg így elsőre pár hete a napvilágot. Az album egyik dalához pedig ahogy kell, természetesen videó is készült. Amit itt lejjebb találtok a hajtás után.

Tovább

Reggeli tejbepapi mellé itt egy új In Flames klip

inflames.jpgMegérkezett az In Flames új videója, mégpedig a tavalyi nagylemez, a Battles egyik dalához, a Save Mehez. Így ez már a negyedik klipes dal a CD-hez, viszont a dolog pikantériája, hogy ez a dal is anno előzetesként lett megszellőztetve a nagyvilág számára, de legalább azok közül mind kapott hivatalos kisfilmet is. Aki élőben is szeretné látni az utóbbi években erősen megváltozott felállású csapatot, az december 8-án Bécsben megteheti, ahol a Five Finger Death Punch vendégeként fognak dózerolni egyet.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum