RockStation

Albumsimogató: Down - Down IV – Part II (Down Records, 2014)

Riffcunami

2024. június 16. - KoaX

Down Part II.jpg

Phil Anselmo szereti maga alatt vágni a fát, bizonyos időközönként betol egy-egy olyan mozzanatot, amivel simán haza vághatja a karrierjét, de valamiért ennek a bússzemű, kopasz csávónak mindig megbocsát a közönség. Ezért is mehetett tovább a Down és ezért is kíváncsiak még mindig ezrek a PanterA aktuális formációjára. Most azonban másról lesz szó, az elfeledett EP-k mezejére lépünk a Down második EP-jével, hiszen tíz éves a lemez.

Tovább

Girish And The Chronicles | Kickin Valentina | Sextrow @ Oberhausen, Resonanzwerk, 2024.05.15.

Rock n ’roll világtalálkozó

girish_01_1.jpg

Kersten Lamers és bájos felesége, Stephanie központi figurák Németország észak-nyugati térségének zenei életében. A promoteri tevékenység mellett megszállott koncertjárók, voltaképp bármelyik jelentősebb eseményen összefuthattunk volna velük, ahol eddig megfordultunk germán, vagy akár brit földön. Nem is szalasztottuk el az alkalmat, hogy ezen élményeink egyikéről-másikáról beszélgessünk egyet velük. Merthogy egy általuk szervezett bulin jártunk május közepén a Ruhr-vidéken, méghozzá olyan klubban, ahol hamarosan a KISS Forever Band és az Iron Maidnem is játszik majd (a fellépésüket plakátok és szórólapok egyaránt hirdették).

Tovább

Szívrohamot kapott a Refused énekese

dennis-lyxzen-600x337.png

Szerencsére jó kezekben, az uppsalai kórházban fekszik Dennis Lyxzén, a Refused énekese. A frontember egy szívrohamot követően került az egészségügyi intézménybe, a pozitív hozzáállását és vélhetően javuló állapotát pedig mi sem jelzi jobban, mint hogy amiatt sajnálkozik, hogy le kellett mondaniuk a Rosendal Garden Partyra szervezett koncertjüket, ami az utolsó fesztiválfellépésük lett volna hazai földön. Jobbulást kívánunk!

Tovább

Tom Morellóval közös számot adott ki a Def Leppard

deflepard2023_38_eredmeny.jpgEz egy olyan kollaboráció, amit - ahogy szép magyarsággal mondani szokás - "nem láttunk jönni". A Def Leppard ugyanis a frissen kiadott dalába, a Just Like 73-be egy jó nevű vendéget hívott meg, aki nem más, mint Tom Morello, a Rage Against The Machine, az Audioslave és a Prophets Of Rage hamarosan Magyarországra látogató gitárosa. Hogy aztán milyen lett ez a móka, azt nektek kell eldönteni, alább a vizsgálandó nóta.

Tovább

Lehozta az első 2025-ös neveit a Nova Rock

nova2025.jpgMég épp, hogy megkezdődött a 2024-es Nova Rock, az osztrák fesztivál szervezői máris a jövő évi etap első neveivel keltik a közhangulatot. A 2025. június 12-14. közé tervezett bulin a tervek szerint már tuti ott lesz a Slipknot, az Electic Callboy, a Wanda és a Lorna Shore is, szóval érdemes már most elkezdeni félrerakni a pénzt rá. A fesztivál eseményét ITT találjátok meg.

Megjelent a Dream Of Insomnia új dala, a Kreon

d_o_i_foto_2.jpgKiadta a legújabb dalát a zúzós modern metalban utazó Dream Of Insomnia. A Kreon című dalhoz klip is készült, ezt és a nóta háttérinfóit az alábbiakban találjátok meg. A Kreon nem mellesleg a zenekar idén megjelenő nagylemezének nyitódala lesz, ennek megfelelően pedig meg is van a maga hangulata és lendülete!

Tovább

Megjelent a megújult Whiskey Roll image klipje - PREMIER

kep.jpgMegjelent a megújult Whiskey Roll image klipje, ami továbbra is tükrözi a hard/dirty rock vonalat. Az alapító szólógitároson Laller Rock-on kívül mindenki új a bandában. Shuey Easy az énekes (TheSickUnicorn), Szepesi Matti a doboknál (Rocken Dogs), Harmath Zoli a ritmus gitáron (OurLastDrop) és Papp Sanya a basszusgitáron. Úgy néz ki tehát, hogy végre összeállt a banda.

Tovább

Tool | Night Verses @ Papp László Sportaréna, 2024. június 13.

Prémium csomag

tool2024_31_eredmeny.jpg

Volt idő mikor a titokzatos Tool zenekar koncertjéig minimum Bécsig kellett utazni, aztán a 2007-es Sziget koncert végül megtörte az átkot, így idén bizony már harmadik alkalommal tette tiszteletét nálunk a négyes. Ez végül is nem annyira rossz arány egy olyan zenekar esetében, akinek a tökölődés a lételeme és bár KoaX kolléga nemrég kizsarolta a pozitív választ Justin Chancellor basszusgitárostól egy új lemez esélyeit illetően, ne legyünk telhetetlenek, inkább örüljünk annak, hogy megint felénk kanyarodott a turnébusz.

Tovább

Az Akváriumban lesz Tom Morello koncertje

448092760_881217877355753_2256965521618627882_n.jpg

Tom Morello budapesti koncertjének helyszíne megváltozott, az eredetileg tervezett Budapest Park helyett az Akvárium NagyHallban kerül megrendezésre, 2024. július 1-jén. A korábban megvásárolt belépőjegyek automatikusan, változatlan formában érvényesek az új helyszínre, nem igényelnek további tennivalót. A Budapest Park Teraszára megváltott jegyek az Akvárium Erkélyére érvényesek.

Tovább

Winger @ Budapest, A38, 2024.06.11.

A végső szárnyalás?

kepek-42.jpg

Alig néhány hónappal a legutóbbi album megjelenése után maga Kip Winger dobta be, hogy a nevét viselő zenekar pályájából nincs sok hátra. Nem tagadom, szíven ütött a nyilatkozat, mert pusztán a Seven színvonalából kiindulva simán lehetne még pár lemez benne és a többiekben. Persze érthető, ha a turnézás, az utazgatás az ő korában már különösen megterhelő. Nos, talán a vélhetően utolsó alkalom okán, talán amiatt (is), hogy a Winger alapból ritkán jár mifelénk – legutóbb 2009-ben ugyancsak a hajón játszottak nálunk, nem éppen rekordszámú közönség előtt  –, mindenesetre a mostani esemény teltházzal zajlott a medréből épphogy ki nem lépő Dunán.

Tovább

Deafcon5 - Exit To Insight (Fastball Records, BOB-Media, 2024)

Perfekt európai progresszív metal stílusgyakorlat

exit-to-insight-376565095.webp

A német progresszív színtérről sem az idei Vanden Plas, sem az aktuális Ivanhoe lemez nem volt képes maradéktalanul meggyőzni. Az egy dolog, hogy ez a műfaj is jó ideje a biztonsági játékról szól, a sekélyes dalokra azonban ez a tény önmagában nem szolgálhatna mentségül. Igazi gond persze egyik lemezzel sincs, önazonosak, illetve háttérzeneként tökéletesen észrevétlenek tudnak maradni.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum